Uitspraak RvS herziening velden 26 en 27 & reparaties en detaillering
Dossier
Code
NL.IMRO.0202.RVS1063
Overheidcode
0202
Overheidnaam
gemeente Arnhem
Status
geheel onherroepelijk in werking
Naam
Uitspraak RvS herziening velden 26 en 27 & reparaties en detaillering
Plancode
NL.IMRO.0202.RVS1063-0301
Datum
2025-03-12
Status
vastgesteld
Wat zijn ruimtelijke plannen?
Een ruimtelijk plan is een juridisch document dat bepaalt hoe een gebied gebruikt mag worden. Het regelt waar woningen, wegen, parken of bedrijven mogen komen en zorgt voor een goede balans tussen stedelijke ontwikkeling en natuurbehoud. Ruimtelijke plannen geven structuur aan de inrichting van een gebied. Ze bepalen wat er gebouwd mag worden en waar, zodat groei en leefbaarheid in balans blijven. Voorbeelden hiervan zijn een bestemmingsplan, dit bepaalt wat er in een gebied mag gebeuren, en een inrichtingsplan, dit regelt de aanleg van openbare ruimtes. Blijf via ruimtelijke plannen op de hoogte van bouwprojecten en ontwikkelingen in jouw buurt.

Statistieken van de buurt Schuytgraaf-Zuid
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Schuytgraaf-Zuid heeft een totale bevolking van 5.145 inwoners. Van deze inwoners zijn 2.570 mannen en 2.575 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 28% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 10% tussen de 15 en 24 jaar, 33% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 23% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 6% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Schuytgraaf-Zuid zijn er in totaal 1.765 huishoudens. Hiervan bestaat 17% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 61% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 22% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,9 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Schuytgraaf-Zuid bedraagt de bevolkingsdichtheid 3.634 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 142 hectare en een wateroppervlak van 12 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 153 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 1.274, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 3.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Schuytgraaf-Zuid is 35% van de bevolking getrouwd, terwijl 58% ongetrouwd is. Daarnaast is 6% van de inwoners gescheiden en 1% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Schuytgraaf-Zuid heeft een diverse bevolking, met 18% niet-westerse immigranten en 11% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 1% Marokkaanse immigranten, 2% Surinaamse immigranten en 4% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Arnhem
Algemeen
Arnhem is de hoofdstad van Gelderland en staat bekend om haar rol in de Tweede Wereldoorlog. Het biedt een mix van historische bezienswaardigheden, culturele evenementen en toegang tot de Veluwe.
Geschiedenis
Arnhem is vooral bekend vanwege de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad heeft echter een veel langere geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd.
Geografie
Arnhem ligt aan de Rijn en aan de rand van de Veluwe, wat de stad een unieke mix van stedelijke en natuurlijke elementen geeft. De stad is omgeven door parken en bossen, zoals Park Sonsbeek.
Cultuur
Arnhem staat bekend om zijn mode- en designindustrie, met de jaarlijkse Arnhemse Mode Biënnale als hoogtepunt. Ook het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers' Zoo zijn populaire culturele trekpleisters.
Algemene informatie over de provincie Gelderland
Algemeen
Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een divers landschap van bossen, rivieren en historische steden. Het is bekend om de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van het land.
Geschiedenis
Gelderland heeft een rijke geschiedenis, variërend van middeleeuwse kastelen tot de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland.
Geografie
Gelderland is geografisch divers met de Veluwe, een groot natuurgebied met bossen en heide, en de rivieren de Rijn, Waal en IJssel die door de provincie stromen. Het is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers.
Cultuur
De cultuur van Gelderland wordt gekenmerkt door traditionele boerenfeesten, kastelen en landgoederen. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, met werken van Van Gogh, is een belangrijk cultureel hoogtepunt.
Meer bekendmakingen

bestemmingsplan
Uitspraak RvS herziening velden 26 en 27 & reparaties en detaillering

omgeving
Gemeente Arnhem - besluit oneigenlijk gebruik openbare grond, Rijplaten en tijdelijke bouwdepot, Grote Molenstraat (nabij Marasingel 249)

bestemmingsplan
Chw Schuytgraaf, veegplan 2017, herziening velden 26 en 27 & reparaties en detaillering

omgeving
ODRA Gemeente Arnhem - Besluit omgevingsvergunning - Het Hout 8 in Arnhem

omgeving
Provincie Gelderland Wegenverkeerswet 1994, locatie provinciale weg N224, N233, N310, N311, N312,N314, N315, N316, N317, N319, N320, N348, N782, N783, N785, N822, N825 en N835, in de gemeenten Arnhem, Berkelland, Bronckhorst, Buren, Doesburg, Lochem,...

omgeving
ODRA - Aanvraag omgevingsvergunning - Noordereiland 4 in Arnhem

omgeving
Gemeente Arnhem - Aanvraag terrasvergunning, Laakoever 401

omgeving
Kennisgeving besluit vergunning Omgevingswet en maatwerkvoorschrift RWS-2025/6609 I

omgeving
ODRA Gemeente Arnhem - Besluit omgevingsvergunning - Keltenveld 13 in Arnhem

omgeving
ODRA Gemeente Arnhem - Besluit omgevingsvergunning - Tubantenveld 35 in Arnhem

omgeving
Gemeente Arnhem - aanvraag oneigenlijk gebruik openbare grond, Grote Molenstraat, Rijplaten

verkeer
Laadplaatsen elektrische voertuigen 2025-01 deel 1

verkeer
Laadplaatsen elektrische voertuigen 2025-01 deel 1
