Toestemming voor het herstellen van de gevels van een rijksmonument aan Leeteinde 10 te Broek in Waterland
Locatie
Straat en huisnummer
Leeteinde
Postcode
1151AK
Woonplaats
Broek in Waterland
Organisatie
Gemeente
Aanvrager
Waterland
Producttype
omgevingsvergunning
Startdatum
2025-03-20
Categorie: omgeving
De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Broek in Waterland
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Broek in Waterland heeft een totale bevolking van 2.745 inwoners. Van deze inwoners zijn 1.360 mannen en 1.380 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 19% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 11% tussen de 15 en 24 jaar, 18% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 31% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 21% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Broek in Waterland zijn er in totaal 1.140 huishoudens. Hiervan bestaat 31% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 41% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 28% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,4 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Broek in Waterland bedraagt de bevolkingsdichtheid 270 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 1.017 hectare en een wateroppervlak van 53 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 1.070 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 299, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Broek in Waterland is 40% van de bevolking getrouwd, terwijl 49% ongetrouwd is. Daarnaast is 7% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Broek in Waterland heeft een diverse bevolking, met 5% niet-westerse immigranten en 9% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Waterland
Algemeen
Waterland is een gemeente in Noord-Holland, bekend om haar uitgestrekte waterlandschappen en historische dorpen. Het gebied biedt veel recreatiemogelijkheden op en rond het water.
Geschiedenis
Waterland is een gemeente in Noord-Holland, bekend om haar historische dorpen en waterwegen. De regio speelde een belangrijke rol in de visserij en scheepvaart.
Geografie
Waterland ligt aan de rand van het Markermeer, omringd door polders en water. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden zoals zeilen, wandelen en fietsen langs de waterwegen.
Cultuur
De cultuur in Waterland wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de Waterlandse Zeilwedstrijden en markten. De gemeenschap heeft een sterke band met het water en de natuur.
Algemene informatie over de provincie Noord holland
Algemeen
Noord-Holland is een van de belangrijkste provincies van Nederland, bekend om haar hoofdstad Amsterdam, historische steden en lange kustlijn met uitgestrekte stranden.
Geschiedenis
Noord-Holland heeft een rijke maritieme geschiedenis. Steden zoals Amsterdam en Hoorn waren belangrijk tijdens de Gouden Eeuw, toen Nederland een wereldmacht was op zee.
Geografie
Noord-Holland heeft een divers landschap van duinen, stranden, polders en meren. De provincie is populair onder toeristen vanwege de kustplaatsen en de nabijheid van Amsterdam.
Cultuur
De cultuur van Noord-Holland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke moderniteit en traditionele plattelandsdorpen. Amsterdam is een internationaal centrum voor kunst en cultuur.
Meer bekendmakingen

omgeving
Toestemming voor het herstellen van de gevels van een rijksmonument aan Leeteinde 10 te Broek in Waterland

omgeving
Aanvraag vergunning voor het realiseren van een in-/ uitrit aan Overleek 22 te Monnickendam

omgeving
Toestemming voor het uitbreiden van het woonhuis aan de zijgevel, Karn 60, 1141JR Monnickendam

mededelingen
Gemeente Haarlem, ontheffing verleend, Jansweg 32 2011KN Haarlem, 0392-2025-0034182, een filmopname voor een commercial bridgefund, op 25-03-2025 06:30 t/m 25-03-2025 21:00, verzonden 18-03-2025

omgeving
Toestemming voor het realiseren van een tussenbouw in het voorerf aan Avegaar 65 te Monnickendam

omgeving
Aanvraag vergunning voor het uitbreiden van het bedrijfserf aan Overleek 10, 10A, 10B en 11 te Monnickendam

omgeving
Aanvraag vergunning voor het realiseren van een tussenbouw in het voorerf aan Avegaar 64 te Monnickendam

omgeving
Aanvraag vergunning voor het leggen van een telecommunicatieleiding en het aanbrengen van een boogzinker hiervoor in de gemeente Waterland in de provinciale weg N247 vanaf 34.287 t/m 34.287, ingekomen 13 maart 2025, zaaknummer 2387596

omgeving
Toestemming voor het verwijderen van de huidige aanbouw en plaatsen van een nieuwe aanbouw, De Erven 6, 1151AS Broek in Waterland

omgeving
Toestemming voor het verwijderen van de huidige aanbouw en het plaatsen van een nieuwe aanbouw aan De Erven 6 te Broek in Waterland

evenementen
Aanvraag vergunning voor de Avondvierdaagse Monnickendam van 19 tot en met 22 mei 2025 te Monnickendam

omgeving
Kennisgeving besluit vergunning Omgevingswet en maatwerkvoorschrift RWS-2025/6609 I

omgeving
Kennisgeving besluit vergunning Omgevingswet en maatwerkvoorschrift RWS-2025/6609 I
