Registratienummer Vkb-2025-23-GPP-Van Hogendorpstraat 17
Omschrijving
Het creëren van een gehandicaptenparkeerplaats op de dichtstbijzijnde beschikbare locatie Van Hogendorpstraat 17 te Tilburg door het plaatsen van een verkeersbord E6 en een onderbord met kenteken zoals is aangegeven op de aan dit besluit gehechte tekening.
Locatie
Straat en huisnummer
Van Hogendorpstraat
Postcode
5046LA
Woonplaats
Tilburg
Organisatie
Gemeente
Aanvrager
Tilburg
Producttype
verkeersbesluit of -mededeling
Startdatum
2025-03-05
Categorie: verkeer
In de categorie 'verkeer' worden verkeersbesluiten getoond, en ook gehandicaptenparkeervergunningen en in- en uitritvergunningen

Statistieken van de buurt Textielbuurt Oost
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Textielbuurt Oost heeft een totale bevolking van 1.260 inwoners. Van deze inwoners zijn 680 mannen en 580 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 14% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 16% tussen de 15 en 24 jaar, 34% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 24% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 13% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Textielbuurt Oost zijn er in totaal 655 huishoudens. Hiervan bestaat 50% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 27% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 23% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 1,9 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Textielbuurt Oost bedraagt de bevolkingsdichtheid 9.840 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 13 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 13 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 3.445, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 1.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Textielbuurt Oost is 29% van de bevolking getrouwd, terwijl 59% ongetrouwd is. Daarnaast is 8% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Textielbuurt Oost heeft een diverse bevolking, met 21% niet-westerse immigranten en 19% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 4% Marokkaanse immigranten, 2% Surinaamse immigranten en 6% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Tilburg
Algemeen
Tilburg is een stad in Noord-Brabant, bekend om haar textielverleden en bruisende cultuurleven. De stad biedt een mix van historie, cultuur en moderne voorzieningen.
Geschiedenis
Tilburg is een grote stad in Noord-Brabant, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad ontwikkelde zich als een belangrijk textiel- en industriecentrum.
Geografie
Tilburg ligt in het midden van Noord-Brabant, omringd door polders en bossen. De stad biedt veel stedelijke voorzieningen, evenals toegang tot de omliggende natuurgebieden.
Cultuur
De cultuur van Tilburg wordt gekenmerkt door evenementen zoals de Tilburgse Kermis en het Roadburn Festival. De stad heeft een bloeiende culturele scène met veel theaters en musea.
Algemene informatie over de provincie Noord brabant
Algemeen
Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, bekend om haar vriendelijke inwoners, uitgestrekte natuur en levendige steden zoals Eindhoven en Breda.
Geschiedenis
Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis, variërend van het Hertogdom Brabant in de middeleeuwen tot het industriële succes van steden zoals Eindhoven tijdens de 20e eeuw.
Geografie
Het landschap van Noord-Brabant varieert van bossen en heide tot landbouwgebieden. De provincie heeft uitgestrekte natuurparken zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.
Cultuur
De Brabantse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, carnaval en bourgondische levensstijl. Steden zoals Den Bosch en Breda bieden een mix van moderne kunst, historie en gastronomie.
Meer bekendmakingen

omgeving
Provincie Noord-Brabant – besluit aanvraag omgevingsvergunning - Stichting Faunabeheereenheid Noord-Brabant, gehele provincie Noord-Brabant

omgeving
Provincie Noord-Brabant – besluit aanvraag omgevingsvergunning - Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren, vangen en terugplaatsen verwilderde katten

omgeving
Provincie Noord-Brabant – besluit verlenging omgevingsvergunning - Stichting Faunabeheereenheid Noord-Brabant, Nestbehandeling Canadese ganzen in stedelijk gebied binnen gemeenten ’s-Hertogenbosch, Breda, Tilburg en Etten-Leur

bestemmingsplan
TAM-omgevingsverordening Noord-Brabant - kaartaanpassingen 2025 -1

verkeer
Registratienummer Vkb-2025-23-GPP-Van Hogendorpstraat 17

omgeving
Gemeente Tilburg - kennisgeving melding Besluit activiteiten leefomgeving - Loven en Kanaalzone, Tilburg

evenementen
Besluit op aanvraag evenementenvergunning, binnenstad van Tilburg

omgeving
Provincie Noord-Brabant - besluit aanvraag tot wijziging omgevingsvergunning – gemeente Tilburg, “Groote Leij”

omgeving
Besluit op aanvraag omgevingsvergunning, Van Hogendorpstraat Tilburg

omgeving
Aanvraag Woonruimte omzettingsvergunning (art. 21.c Huisvestingswet), Kasteeldreef 56, 5046CT Tilburg

verkeer
Verkeersbesluit in verband met het instellen van een maximumsnelheid van 70 km/u of 90 km/u op een aantal autosnelwegen in Noord-Brabant en Limburg in diverse gemeenten.

omgeving
Provincie Noord-Brabant – Omgevingsvergunning aangevraagd – Rijksuniversiteit Groningen, Wetenschappelijk onderzoek in Noord-Brabant - Z/243127

omgeving
Provincie Noord-Brabant – Omgevingsvergunning aangevraagd – Rijksuniversiteit Groningen, Wetenschappelijk onderzoek in Noord-Brabant - Z/243127
