Publicatie toestemming 352804 het graven van vier werkgaten nabij adressen Mr. Jac. Takkade 11 (2x), Mr. Jac. Takkade 33A en schipholdijk (overstaand aan adres Mr. Jac. Takkade 33A), op kadastraal percelen A3690, A3621, A3226 en A1623 in de gemeente...
Locatie
Straat en huisnummer
Mr. Jac. Takkade
Postcode
1432CB
Woonplaats
Aalsmeer
Organisatie
Waterschap
Aanvrager
Hoogheemraadschap van Rijnland
Producttype
vergunning voor activiteiten op of in oppervlaktewater
Startdatum
2025-03-24
Categorie: water
In de categorie 'water' worden water gerelateerde vergunningen getoond.

Statistieken van de buurt Schinkelpolder
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Schinkelpolder heeft een totale bevolking van 430 inwoners. Van deze inwoners zijn 225 mannen en 205 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 11% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 9% tussen de 15 en 24 jaar, 23% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 36% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 22% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Schinkelpolder zijn er in totaal 200 huishoudens. Hiervan bestaat 36% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 30% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 34% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,1 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Schinkelpolder bedraagt de bevolkingsdichtheid 176 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 245 hectare en een wateroppervlak van 7 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 252 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 497, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Schinkelpolder is 43% van de bevolking getrouwd, terwijl 47% ongetrouwd is. Daarnaast is 5% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Schinkelpolder heeft een diverse bevolking, met 5% niet-westerse immigranten en 16% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Aalsmeer
Algemeen
Aalsmeer, gelegen in Noord-Holland, staat internationaal bekend om de bloemenveiling en de teelt van bloemen. Deze waterrijke gemeente biedt prachtige natuur en is een belangrijke speler in de Nederlandse sierteeltsector.
Geschiedenis
Aalsmeer heeft een rijke geschiedenis die nauw verbonden is met de bloemenhandel. Sinds de 19e eeuw is het de thuisbasis van de grootste bloemenveiling ter wereld, FloraHolland. Dit heeft Aalsmeer internationaal op de kaart gezet.
Geografie
Gelegen aan de Westeinderplassen, biedt Aalsmeer een prachtige omgeving voor waterrecreatie. Het landschap wordt gedomineerd door waterwegen, plassen en bloemenkwekerijen.
Cultuur
De cultuur in Aalsmeer draait om bloemen en water. Jaarlijkse evenementen zoals de Pramenrace en de bloemenveiling trekken bezoekers van over de hele wereld. Aalsmeer heeft een hechte gemeenschap die trots is op haar erfgoed.
Algemene informatie over de provincie Noord holland
Algemeen
Noord-Holland is een van de belangrijkste provincies van Nederland, bekend om haar hoofdstad Amsterdam, historische steden en lange kustlijn met uitgestrekte stranden.
Geschiedenis
Noord-Holland heeft een rijke maritieme geschiedenis. Steden zoals Amsterdam en Hoorn waren belangrijk tijdens de Gouden Eeuw, toen Nederland een wereldmacht was op zee.
Geografie
Noord-Holland heeft een divers landschap van duinen, stranden, polders en meren. De provincie is populair onder toeristen vanwege de kustplaatsen en de nabijheid van Amsterdam.
Cultuur
De cultuur van Noord-Holland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke moderniteit en traditionele plattelandsdorpen. Amsterdam is een internationaal centrum voor kunst en cultuur.
Meer bekendmakingen

bestemmingsplan
TAM-omgevingsplan hoofdstuk 22d - Bodem Aalsmeer

water
Publicatie toestemming 352804 het graven van vier werkgaten nabij adressen Mr. Jac. Takkade 11 (2x), Mr. Jac. Takkade 33A en schipholdijk (overstaand aan adres Mr. Jac. Takkade 33A), op kadastraal percelen A3690, A3621, A3226 en A1623 in de gemeente...

omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning voor het verleggen van de in- en uitrit vanwege het ophogen van de dijk, Mr. Jac. Takkade 9b, 1432CA Aalsmeer

omgeving
Aanvraag vergunning voor het verwijderen en aanbrengen verkeerscamera's in de gemeente Amstelveen in de provinciale weg N231 vanaf 27.7 t/m 27.7, ingekomen 14 maart 2025, zaaknummer 2388136

bestemmingsplan
Vastgesteld TAM – omgevingsplan hoofdstuk 22c – bodem Amstelveen

omgeving
Kennisgeving termijnverlenging Z2025-00000600, Schinkeldijkje 10-1, 1432CE Aalsmeer

bestemmingsplan
TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22c - Bodem Amstelveen

mededelingen
Bekendmaking Ter inzage legging Nota Peilbeheer

omgeving
Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning Hangar 10 te Schiphol - Oost (Flora- en fauna-activiteit)

water
Publicatie toestemming 345973 diverse werkzaamheden ter hoogte van de Amsterdam-Bataviaweg op Schiphol-Oost in de gemeente Haarlemmermeer.

omgeving
Kennisgeving besluit vergunning Omgevingswet en maatwerkvoorschrift RWS-2025/6609 I

mededelingen
Besluit van het dagelijks bestuur van stadsdeel West tot het opheffen en aanwijzen van afvalinzamellocaties op de Nassaukade 108 en Eerste Hugo de Grootstraat 1

mededelingen
Besluit van het dagelijks bestuur van stadsdeel West tot het opheffen en aanwijzen van afvalinzamellocaties op de Nassaukade 108 en Eerste Hugo de Grootstraat 1
