Ingekomen melding milieubelastende activiteit - Korteraarseweg in Ter Aar

Omschrijving

het starten van een milieubelastende activiteit

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Nieuwkoop

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsmelding

ic_date.svg

Startdatum

2025-03-17

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Korteraar

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Korteraar heeft een totale bevolking van 670 inwoners. Van deze inwoners zijn 340 mannen en 325 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 14% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 10% tussen de 15 en 24 jaar, 18% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 37% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 22% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Korteraar zijn er in totaal 265 huishoudens. Hiervan bestaat 18% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 39% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 43% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,5 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Korteraar bedraagt de bevolkingsdichtheid 393 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 171 hectare en een wateroppervlak van 7 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 178 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 131, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Korteraar is 54% van de bevolking getrouwd, terwijl 38% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Korteraar heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 4% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Nieuwkoop

Algemeen

Algemeen

Nieuwkoop is een gemeente in Zuid-Holland, bekend om haar waterrijke natuur en de Nieuwkoopse Plassen. Het gebied is geliefd bij natuurliefhebbers en watersporters.

Geschiedenis

Geschiedenis

Nieuwkoop is een historische gemeente in Zuid-Holland, die bekendstaat om haar rol in de turfwinning. De regio ontwikkelde zich in de middeleeuwen als een belangrijk agrarisch centrum.

Geografie

Geografie

Nieuwkoop ligt in het Groene Hart van Nederland, omringd door uitgestrekte watergebieden zoals de Nieuwkoopse Plassen. Het landschap biedt tal van mogelijkheden voor recreatie, zoals varen, wandelen en fietsen.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Nieuwkoop wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Nieuwkoopse Feestweek en markten. Het Nieuwkoopse Plassengebied speelt een belangrijke rol in het recreatieve leven van de gemeenschap.

Algemene informatie over de provincie Zuid holland

Algemeen

Algemeen

Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland en staat bekend om haar grote steden zoals Rotterdam en Den Haag, evenals haar uitgestrekte landbouwgebieden en kustlijn.

Geschiedenis

Geschiedenis

Zuid-Holland heeft een rijke geschiedenis, variërend van de middeleeuwse bloei van steden zoals Leiden tot de moderne haven van Rotterdam, een van de grootste ter wereld.

Geografie

Geografie

Zuid-Holland heeft een afwisselend landschap van stedelijke gebieden, landbouwgebieden en een lange kustlijn. Belangrijke waterwegen zoals de Nieuwe Maas en de Oude Rijn doorkruisen de provincie.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Zuid-Holland is divers, met een mix van stedelijke moderniteit en landelijke tradities. Rotterdam staat bekend om haar moderne architectuur, terwijl Den Haag het politieke centrum van Nederland is.

Meer bekendmakingen

mededelingen

mededelingen

Besluit op aanvraag nummeraanduiding Ter Aar (kern Papenveer), Valentijnsingel 3B

evenementen

evenementen

Aanvraag verklaring geen bezwaar voor een toertocht op de weg 29-6, Ter Aar, Nieuwveen, Zevenhoven, Noorden - Ronde om Alphen

mededelingen

mededelingen

Agenda Commissie Bezwaarschriften d.d. 27 maart 2025

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Parapluplan karakteristieke objecten

mededelingen

mededelingen

Bekendmaking Ter inzage legging Nota Peilbeheer

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning Korteraarseweg 4 in Ter Aar (kern Korteraar) - het vervangen van de bestaande schuur

omgeving

omgeving

Ingekomen melding milieubelastende activiteit - Korteraarseweg in Ter Aar

omgeving

omgeving

Ingekomen melding Besluit activiteiten leefomgeving − Nieuwkoop

omgeving

omgeving

Kennisgeving besluit vergunning Omgevingswet en maatwerkvoorschrift RWS-2025/6609 I

omgeving

omgeving

BOPA vergunning

mededelingen

mededelingen

Besluit van het dagelijks bestuur van stadsdeel West tot het opheffen en aanwijzen van afvalinzamellocaties op de Nassaukade 108 en Eerste Hugo de Grootstraat 1

mededelingen

mededelingen

Nieuwe prestatieafspraken 2025 - 2028 voor wonen in Kaag en Braassem

mededelingen

mededelingen

Nieuwe prestatieafspraken 2025 - 2028 voor wonen in Kaag en Braassem