Gemeentelijk depot Blauwkapelseweg
Dossier
Code
NL.IMRO.0310.22002BP0020
Overheidcode
0310
Overheidnaam
De Bilt
Status
in voorbereiding
Naam
Gemeentelijk depot Blauwkapelseweg
Plancode
NL.IMRO.0310.22002BP0020-VG01
Datum
2025-03-04
Status
vastgesteld
Wat zijn ruimtelijke plannen?
Een ruimtelijk plan is een juridisch document dat bepaalt hoe een gebied gebruikt mag worden. Het regelt waar woningen, wegen, parken of bedrijven mogen komen en zorgt voor een goede balans tussen stedelijke ontwikkeling en natuurbehoud. Ruimtelijke plannen geven structuur aan de inrichting van een gebied. Ze bepalen wat er gebouwd mag worden en waar, zodat groei en leefbaarheid in balans blijven. Voorbeelden hiervan zijn een bestemmingsplan, dit bepaalt wat er in een gebied mag gebeuren, en een inrichtingsplan, dit regelt de aanleg van openbare ruimtes. Blijf via ruimtelijke plannen op de hoogte van bouwprojecten en ontwikkelingen in jouw buurt.

Statistieken van de buurt De Bilt Zuid
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
De Bilt Zuid heeft een totale bevolking van 1.280 inwoners. Van deze inwoners zijn 620 mannen en 655 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 24% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 11% tussen de 15 en 24 jaar, 18% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 30% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 18% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In De Bilt Zuid zijn er in totaal 465 huishoudens. Hiervan bestaat 25% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 49% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 26% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,7 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In De Bilt Zuid bedraagt de bevolkingsdichtheid 808 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 159 hectare en een wateroppervlak van 2 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 160 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 927, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 4.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In De Bilt Zuid is 39% van de bevolking getrouwd, terwijl 54% ongetrouwd is. Daarnaast is 3% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
De Bilt Zuid heeft een diverse bevolking, met 3% niet-westerse immigranten en 9% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente De bilt
Algemeen
De Bilt is een gemeente in Utrecht, bekend om het KNMI en de metingen van het weer. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en veel groen, ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars.
Geschiedenis
De Bilt is een historische gemeente in de provincie Utrecht en staat bekend als de plaats waar het KNMI werd opgericht. De geschiedenis van het gebied gaat terug tot de middeleeuwen, met landgoederen en buitenplaatsen die herinneren aan het rijke verleden.
Geografie
De Bilt ligt in het groene hart van Utrecht, met een landschap dat bestaat uit bosrijke gebieden, landgoederen en weilanden. De nabijheid van het Utrechts Science Park maakt het ook een belangrijk knooppunt voor innovatie.
Cultuur
De cultuur in De Bilt wordt gekenmerkt door het behoud van historische landgoederen en jaarlijks terugkerende evenementen zoals kunstmarkten en concerten op buitenplaatsen.
Algemene informatie over de provincie Utrecht
Algemeen
Utrecht is een centraal gelegen provincie in Nederland, bekend om haar historische stad Utrecht, groene landschappen en strategische ligging.
Geschiedenis
De stad Utrecht heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd. De Domtoren is een van de bekendste monumenten van Nederland, en de stad heeft een belangrijke religieuze geschiedenis.
Geografie
Utrecht heeft een gevarieerd landschap met bossen, rivieren en landelijke gebieden. De Utrechtse Heuvelrug is een van de belangrijkste natuurgebieden van de provincie.
Cultuur
Utrecht is een belangrijk cultureel centrum, met veel musea, theaters en muziekpodia. De provincie staat bekend om haar mix van stedelijke en landelijke cultuur, met veel festivals en evenementen.
Meer bekendmakingen

bestemmingsplan
Gemeentelijk depot Blauwkapelseweg

mededelingen
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden - Start inspraak ontwerppeilbesluit Bijleveld-Heijcop

omgeving
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Maatwerkvoorschriften voor het tijdelijk lozen van huishoudelijk afvalwater in een oppervlaktewater gelegen in recreatiegebied ‘Ruitenhoek-Noorderpark in Groenekan (perceelnummer N1384)(codeHDSR590319)

mededelingen
Ontwerp Beleidsnota Werklocaties 2035 gemeente Utrecht

bestemmingsplan
Ontwerp TAM-omgevingsplan Warmtesysteem Beursgebied

omgeving
Kennisgeving besluit vergunning Omgevingswet en maatwerkvoorschrift RWS-2025/6609 I

omgeving
Ontvangen aanvraag voor een wijziging van een omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit - Utrechtseweg 341 in De Bilt

omgeving
Gemeente De Bilt – omgevingsvergunning besloten, voor het wijzigen van de voorgevel van de woning op het perceel Bilthovenseweg 12, 3731JB De Bilt.

omgeving
Besluit omgevingsvergunning reguliere procedure verleend Eerste Atjehstraat 81-3 1094KD Amsterdam

evenementen
Aangevraagde evenementenvergunningen, Zomeravond Cup, Mytylweg en Franciscusdreef te Utrecht

bestemmingsplan
Ontwerp wijziging omgevingsplan Merwedekanaalzone deelgebied 6, fase 1

bestemmingsplan
Vaststelling wijziging TAM-omgevingsplan Warmtesysteem Papendorp

bestemmingsplan
Vaststelling wijziging TAM-omgevingsplan Warmtesysteem Papendorp
