Statistieken van de buurt Vriescheloo
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Vriescheloo heeft een totale bevolking van 280 inwoners. Van deze inwoners zijn 140 mannen en 140 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 12% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 9% tussen de 15 en 24 jaar, 21% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 32% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 27% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Vriescheloo zijn er in totaal 110 huishoudens. Hiervan bestaat 21% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 28% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 51% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,3 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Vriescheloo bedraagt de bevolkingsdichtheid 209 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 133 hectare en een wateroppervlak van 1 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 134 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 43, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Vriescheloo is 50% van de bevolking getrouwd, terwijl 41% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Vriescheloo heeft een diverse bevolking, met 1% niet-westerse immigranten en 2% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Vriescheloo is een buurt binnen de wijk Wijk 00 Bellingwolde gelegen in de gemeente Westerwolde
omgeving
Verleende omgevingsvergunning omgevingsplanactiviteit: 2e Loosterlaan 5, Vriescheloo, kap 1 eik, met herplant, verzenddatum: 4 november 2024
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning Omgevingswet: Dorpsstraat 20, Vriescheloo, nieuwbouw woning, datum: 30 oktober 2024
omgeving
Melding Besluit activiteiten leefomgeving (BAL): Dorpsstraat 79, Vriescheloo, voor het aanleggen en gebruiken van een gesloten bodemenergiesysteem
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning Omgevingswet: 2e Loosterlaan 5, Vriescheloo, kap 1 eik, datum: 20 september 2024
Algemene informatie over de gemeente Westerwolde
Algemeen
Westerwolde is een gemeente in Groningen, bekend om haar natuurgebieden en historische dorpen. Het gebied biedt veel rust en ruimte voor natuurliefhebbers.
Geschiedenis
Westerwolde is een gemeente in Groningen, ontstaan door een fusie van twee gemeentes. De regio heeft een lange geschiedenis van landbouw en bosbouw.
Geografie
Westerwolde ligt in het zuidoosten van Groningen, omringd door bossen en weilanden. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden zoals wandelen en fietsen door het landelijke landschap.
Cultuur
De cultuur in Westerwolde wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Westerwoldse Feesten en markten. De gemeenschap heeft een sterke band met de natuur en het platteland.
Algemene informatie over de provincie Groningen
Algemeen
Groningen is de noordelijkste provincie van Nederland, bekend om haar uitgestrekte landschappen, moderne stad Groningen en rijke geschiedenis van handel en landbouw.
Geschiedenis
Groningen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad Groningen was een belangrijk handelscentrum in de Hanzeperiode. De provincie heeft ook een geschiedenis van gaswinning.
Geografie
Het landschap van Groningen bestaat uit vlakke weidegebieden, polders en oude wierdedorpen. De provincie is een belangrijk agrarisch gebied, met akkerbouw en veeteelt.
Cultuur
Groningen heeft een levendige cultuur, met de stad Groningen als belangrijk cultureel centrum. De provincie staat bekend om haar moderne kunst, muziekfestivals en traditionele streekproducten.