Statistieken uit de wijk Oost-Souburg

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Oost-Souburg heeft een totale bevolking van 10.145 inwoners. Van deze inwoners zijn 4.965 mannen en 5.180 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 16% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 10% tussen de 15 en 24 jaar, 24% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 26% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 24% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Oost-Souburg zijn er in totaal 4.655 huishoudens. Hiervan bestaat 35% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 34% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 31% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,2 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Oost-Souburg bedraagt de bevolkingsdichtheid 3.595 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 282 hectare en een wateroppervlak van 5 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 287 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 1.568, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 2.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Oost-Souburg is 42% van de bevolking getrouwd, terwijl 43% ongetrouwd is. Daarnaast is 9% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Oost-Souburg heeft een diverse bevolking, met 9% niet-westerse immigranten en 12% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 2% Marokkaanse immigranten, 2% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

De laatste berichten in de wijk Oost-Souburg

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning plaatsen dakkapel Stuart Makkersstraat 1 Oost-Souburg

mededelingen

mededelingen

Programmabegroting 2025, Meerjarenraming 2026-2029 waterschap Scheldestromen

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning plaatsen vlaggenmast Marie Curieweg 5 Ritthem (31 oktober 2024)

evenementen

evenementen

Kennisgeving vergunningverlening Evenement “Intocht Sinterklaas Oost-Souburg 2024” zaterdag 23 november 2024

mededelingen

mededelingen

Besluit van het college burgemeester en wethouders van Middelburg tot verlening van mandaat en machtiging voor het ‘Innen verplichte eigen bijdrage Regeling opvang ontheemden Oekraïne’

mededelingen

mededelingen

AANWIJZING COLLECTIEVE FESTIVITEIT (GELUIDSHINDERBEPALINGEN) Popronde Middelburg

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning plaatsen straalverbinding Vlissingsestraat 239a Oost-Souburg

mededelingen

mededelingen

BESLUIT BEPERKING OPENBAARHEID

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning plaatsen dakkapel Koopmansvoetpad 19 Oost-Souburg (21 oktober 2024)

mededelingen

mededelingen

Aankondiging voorgenomen verpachting/ingebruikgeving 2025 door de Gemeente Veere van agrarische percelen in de gemeente Veere aan huidige pachters/gebruikers

omgeving

omgeving

Kennisgeving vergunningverlening voor een standplaats voor een oliebollenkraam in Oost-Souburg van 24 oktober 2024 tot en met 31 december 2024

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning verbouwen winkelpand tot woonruimte Paspoortstraat 40 Oost-Souburg

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning verbouwen winkelpand tot woonruimte Paspoortstraat 40 Oost-Souburg

Buurten in wijk Oost-Souburg

Algemene informatie over de gemeente Vlissingen

Algemeen

Algemeen

Vlissingen is een havenstad in Zeeland, gelegen aan de Westerschelde. De stad staat bekend om haar maritieme karakter en lange boulevard langs het water.

Geschiedenis

Geschiedenis

Vlissingen is een historische stad in Zeeland, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad ontwikkelde zich als een belangrijk haven- en handelscentrum.

Geografie

Geografie

Vlissingen ligt aan de monding van de Westerschelde, omringd door water en polders. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden, zoals varen, vissen en wandelen langs de kust.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Vlissingen wordt gekenmerkt door evenementen zoals de Vlissingse Havendagen en markten. De stad heeft een rijke maritieme geschiedenis en veel culturele instellingen.

Algemene informatie over de provincie Zeeland

Algemeen

Algemeen

Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland, bekend om haar eilanden, waterwegen en rijke maritieme geschiedenis. De provincie is een populaire toeristische bestemming vanwege haar stranden en natuur.

Geschiedenis

Geschiedenis

Zeeland heeft een lange maritieme geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de handel en visserij. De provincie heeft ook te maken gehad met overstromingen, wat leidde tot de bouw van de Deltawerken.

Geografie

Geografie

Zeeland bestaat uit een aantal eilanden en schiereilanden, omgeven door de Noordzee. Het gebied staat bekend om haar stranden, duinen en de Deltawerken, een belangrijk waterbouwkundig project.

Cultuur

Cultuur

De Zeeuwse cultuur is nauw verbonden met de zee, visserij en landbouw. De provincie staat bekend om haar streekproducten zoals mosselen en oesters, en heeft een rijke traditie van volksfeesten en muziek.