Statistieken van de buurt Leersum - Maarsbergseweg

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Leersum - Maarsbergseweg heeft een totale bevolking van 75 inwoners. Van deze inwoners zijn 40 mannen en 40 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 8% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 5% tussen de 15 en 24 jaar, 25% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 39% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 23% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Leersum - Maarsbergseweg zijn er in totaal 35 huishoudens. Hiervan bestaat 42% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 21% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 37% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Leersum - Maarsbergseweg bedraagt de bevolkingsdichtheid 145 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 52 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 52 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 168, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Leersum - Maarsbergseweg is 51% van de bevolking getrouwd, terwijl 39% ongetrouwd is. Daarnaast is 5% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Leersum - Maarsbergseweg heeft een diverse bevolking, met 3% niet-westerse immigranten en 11% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Leersum - Maarsbergseweg is een buurt binnen de wijk Leersum gelegen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug

omgeving

omgeving

Besluit omgevingsvergunning reguliere procedure verleend Overtoom 62 1054HL Amsterdam

mededelingen

mededelingen

Verkeersmaatregelen tijdens evenementen

mededelingen

mededelingen

Stuiting vorderingsrechten

verkeer

verkeer

Besluit vaststelling komgrenzen van alle dorpen binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug

omgeving

omgeving

Gemeente Utrechtse Heuvelrug, verleende omgevingsvergunning - ter hoogte van Bovenpad 16 in Leersum, Burgwal 6 en 8 in Amerongen, Rosariumlaan 20, 21, 36 en 40 en Wethouder Teselinglaan 12 in Driebergen-Rijsenburg, het kappen van 9 bomen - met deels...

horeca

horeca

Aanvraag alcoholwet- of exploitatievergunning

omgeving

omgeving

Kennisgeving Wet bodembescherming (Wbb)

omgeving

omgeving

Besluit in het kader van de Wet natuurbescherming

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning Overtoom 62 1054HL Amsterdam

omgeving

omgeving

Ontheffing van de route voor het vervoer gevaarlijke stoffen

omgeving

omgeving

Gemeente Den Helder, verzoek om omgevingsvergunning, verlengen tijdelijke vergunning ten behoeve van kantoorruimte, Luchthavenweg 10 1786PP Den Helder

omgeving

omgeving

(0539206236) Bekendmaking Omgevingsvergunning voor een wateractiviteit - Aanbrengen blokkenmat in B-watergang OWL21307 nabij Esschebaan 6 in Esch

Algemene informatie over de gemeente Utrechtse heuvelrug

Algemeen

Algemeen

Utrechtse Heuvelrug is een gemeente in Utrecht, gelegen op het gelijknamige heuvelgebied. Het gebied biedt veel natuur en recreatiemogelijkheden voor wandelaars en fietsers.

Geschiedenis

Geschiedenis

Utrechtse Heuvelrug is een gemeente in Utrecht, ontstaan door een fusie van dorpen langs de Heuvelrug. De regio heeft een lange geschiedenis van landbouw en bosbouw.

Geografie

Geografie

Utrechtse Heuvelrug ligt op de gelijknamige heuvelrug, omringd door bossen en natuur. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden, zoals wandelen en fietsen in de natuur.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Utrechtse Heuvelrug wordt gekenmerkt door evenementen zoals de Heuvelrug Feesten en dorpsmarkten. De regio staat bekend om zijn kastelen en landgoederen.

Algemene informatie over de provincie Utrecht

Algemeen

Algemeen

Utrecht is een centraal gelegen provincie in Nederland, bekend om haar historische stad Utrecht, groene landschappen en strategische ligging.

Geschiedenis

Geschiedenis

De stad Utrecht heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd. De Domtoren is een van de bekendste monumenten van Nederland, en de stad heeft een belangrijke religieuze geschiedenis.

Geografie

Geografie

Utrecht heeft een gevarieerd landschap met bossen, rivieren en landelijke gebieden. De Utrechtse Heuvelrug is een van de belangrijkste natuurgebieden van de provincie.

Cultuur

Cultuur

Utrecht is een belangrijk cultureel centrum, met veel musea, theaters en muziekpodia. De provincie staat bekend om haar mix van stedelijke en landelijke cultuur, met veel festivals en evenementen.