Statistieken van de buurt Loënga

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Loënga heeft een totale bevolking van 450 inwoners. Van deze inwoners zijn 235 mannen en 220 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 28% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, 32% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 26% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 3% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Loënga zijn er in totaal 140 huishoudens. Hiervan bestaat 10% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 63% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 26% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 3,1 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Loënga bedraagt de bevolkingsdichtheid 166 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 269 hectare en een wateroppervlak van 6 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 275 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 512, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 4.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Loënga is 38% van de bevolking getrouwd, terwijl 57% ongetrouwd is. Daarnaast is 3% van de inwoners gescheiden en 1% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Loënga heeft een diverse bevolking, met 1% niet-westerse immigranten en 4% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Loënga is een buurt binnen de wijk Wijk 01 Sneek gelegen in de gemeente Súdwest-Fryslân

omgeving

omgeving

Ingekomen aanvraag voor Evenementenvergunning

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Sneek - Harinxmaland fase 2A4 en Hugo de Grootstraat 19

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Sneek - Harinxmaland fase 2A2

water

water

Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-679908 aanleggen/onderhouden hoofdleiding water t.h.v. Oosterom 4, Sneek

water

water

Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-670069 aanleggen/onderhouden elektra hoofdleiding t.h.v. Oosterom 4, Sneek

mededelingen

mededelingen

Gemeente Den Helder, verzoek vergunningsvrij, kappen van twee bomen aan de Dijkweg vlakbij Theodorus Rijkersstraat 37 (perceel D5980) 1782TJ Den Helder

omgeving

omgeving

Melding activiteit omgevingswet aan Slufter 25 te Sneek, CLZ-00007819

water

water

Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-683170 vervangen watertransportleiding t.h.v. Ivige Leane 16 en 20 te Loënga

water

water

Aanvraag Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-704817 Wijziging vergunning onder nummer WF-506727 aanleggen middenspanningskabels project NuLelie tracé Sneek

water

water

Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-690362 wijziging watervergunning WF-474745 aanleggen en onderhouden van elektriciteitskabels t.h.v. Tirns en Scharnegoutum tot aan Sneek

water

water

Aanvraag Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-704023 aanleg middenspanningstracé Nu Lelie, Sneek-Tirns Fase 2

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning voor het 'dierenpension' toevoegen aan De Nomadenhof aan Leeuwarderweg 93, 8603 CM Sneek, Sneek (SNE00) E 2178

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning voor het 'dierenpension' toevoegen aan De Nomadenhof aan Leeuwarderweg 93, 8603 CM Sneek, Sneek (SNE00) E 2178

Algemene informatie over de gemeente Sdwest fryslan

Algemeen

Algemeen

Súdwest-Fryslân is de grootste gemeente van Friesland, bekend om haar historische steden en het Sneekermeer. Het gebied biedt veel recreatiemogelijkheden op en rondom het water.

Geschiedenis

Geschiedenis

Súdwest-Fryslân is een gemeente in Friesland, met een lange geschiedenis van landbouw, handel en waterbeheer. De regio speelde een belangrijke rol in de Friese geschiedenis.

Geografie

Geografie

Súdwest-Fryslân ligt in het zuidwesten van Friesland, omringd door meren en weilanden. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden, zoals zeilen en wandelen door het Friese landschap.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Súdwest-Fryslân wordt gekenmerkt door Friese tradities en evenementen zoals de jaarlijkse Sneekweek en dorpsfeesten. De gemeenschap heeft een sterke band met de Friese taal en cultuur.

Algemene informatie over de provincie Fryslan

Algemeen

Algemeen

Fryslân, of Friesland, is een provincie in het noorden van Nederland, bekend om haar sterke eigen identiteit, Friese taal en merenlandschap. De provincie trekt veel toeristen door haar waterrecreatie en rijke cultuur.

Geschiedenis

Geschiedenis

Friesland heeft een rijke en onafhankelijke geschiedenis. De Friezen stonden bekend om hun onafhankelijkheidsstrijd en sterke handelspositie in de middeleeuwen. De Friese taal en cultuur zijn nog steeds levendig.

Geografie

Geografie

Friesland staat bekend om haar uitgestrekte meren, groene weilanden en Waddeneilanden. Het is een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers, met veel pittoreske dorpen langs de kust.

Cultuur

Cultuur

De Friese cultuur is uniek in Nederland, met een eigen taal en tradities. Bekende evenementen zijn de Elfstedentocht en de kaatssport. Friesland heeft een rijke folklore en staat bekend om haar gastvrijheid.