Statistieken van de buurt Buitengebied Voorste en Achterste Heide

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Buitengebied Voorste en Achterste Heide heeft een totale bevolking van 205 inwoners. Van deze inwoners zijn 105 mannen en 95 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 18% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 13% tussen de 15 en 24 jaar, 15% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 35% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 20% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Buitengebied Voorste en Achterste Heide zijn er in totaal 70 huishoudens. Hiervan bestaat 16% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 44% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 40% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,8 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Buitengebied Voorste en Achterste Heide bedraagt de bevolkingsdichtheid 65 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 319 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 319 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 367, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Buitengebied Voorste en Achterste Heide is 46% van de bevolking getrouwd, terwijl 48% ongetrouwd is. Daarnaast is 2% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Buitengebied Voorste en Achterste Heide heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 1% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Buitengebied Voorste en Achterste Heide is een buurt binnen de wijk Berghem gelegen in de gemeente Oss

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning verleend: Dennenweg 11, 5351 PT Berghem

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning aangevraagd: Bosstraat 11, 5351 PV Berghem

omgeving

omgeving

Besluit omgevingsvergunning reguliere procedure verleend Overtoom 62 1054HL Amsterdam

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning verleend: Veersingel Ravenstein, Doolhof Ravenstein, Leeuwkesgraaf 't Wild, Den Dam Huisseling, Mgr. Borretlaan Ravenstein, Oss Wittehoeflaan, Hoogoordstraat, Macharen, Lange Weide

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning verleend: Longobardenweg 21 Oss

omgeving

omgeving

Provincie Gelderland Omgevingsverordening Gelderland, locatie provinciale weg N320, N327, N830, N831, N832,N833, N834, N835, N836, N837, N838, N839 en N848 In de gemeenten Buren, Culemborg, Lingewaard, Maasdriel Neder-Betuwe, Overbetuwe, West Betuwe,...

omgeving

omgeving

Gemeente Oss – Melding Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) – Bosstraat 11 Berghem

mededelingen

mededelingen

Stuiting vorderingsrechten

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning aangevraagd: Veersingel Ravenstein, Doolhof Ravenstein, Leeuwkesgraaf 't Wild, Den Dam Huisseling, Mgr. Borretlaan Ravenstein, Oss Wittehoeflaan, Hoogoordstraat, Macharen, Lange We

omgeving

omgeving

Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning verleend: Heistraat 5, 5351 PN Berghem

mededelingen

mededelingen

Voorgenomen verpachting en ingebruikgeving van landbouwgrond in het plangebied Heesch-West en omgeving door Gemeenschappelijke Regeling Heesch-West, jaar 2025

mededelingen

mededelingen

Voorgenomen verpachting en ingebruikgeving van landbouwgrond in het plangebied Heesch-West en omgeving door Gemeenschappelijke Regeling Heesch-West, jaar 2025

Algemene informatie over de gemeente Oss

Algemeen

Algemeen

Oss is een stad in Noord-Brabant, bekend om haar industrie en historische binnenstad. De stad biedt een mix van bedrijvigheid, cultuur en natuur.

Geschiedenis

Geschiedenis

Oss is een stad in Noord-Brabant met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad ontwikkelde zich als een belangrijk centrum voor de metaalindustrie en handel.

Geografie

Geografie

Oss ligt in het noordoosten van Noord-Brabant, omringd door weilanden, bossen en de Maas. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, fietsen en varen.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Oss wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de Osse Kermis en het jaarlijkse carnaval. De stad heeft een rijk industrieel erfgoed en een bruisend cultureel leven.

Algemene informatie over de provincie Noord brabant

Algemeen

Algemeen

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, bekend om haar vriendelijke inwoners, uitgestrekte natuur en levendige steden zoals Eindhoven en Breda.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis, variërend van het Hertogdom Brabant in de middeleeuwen tot het industriële succes van steden zoals Eindhoven tijdens de 20e eeuw.

Geografie

Geografie

Het landschap van Noord-Brabant varieert van bossen en heide tot landbouwgebieden. De provincie heeft uitgestrekte natuurparken zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.

Cultuur

Cultuur

De Brabantse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, carnaval en bourgondische levensstijl. Steden zoals Den Bosch en Breda bieden een mix van moderne kunst, historie en gastronomie.