Statistieken van de buurt Verspreide huizen Marrum-Westernijkerk
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Verspreide huizen Marrum-Westernijkerk heeft een totale bevolking van 215 inwoners. Van deze inwoners zijn 110 mannen en 110 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 14% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 15% tussen de 15 en 24 jaar, 15% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 31% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 25% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Verspreide huizen Marrum-Westernijkerk zijn er in totaal 85 huishoudens. Hiervan bestaat 18% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 42% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 40% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,6 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Verspreide huizen Marrum-Westernijkerk bedraagt de bevolkingsdichtheid 19 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 1.141 hectare en een wateroppervlak van 10 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 1.151 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 100, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Verspreide huizen Marrum-Westernijkerk is 50% van de bevolking getrouwd, terwijl 45% ongetrouwd is. Daarnaast is 3% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Verspreide huizen Marrum-Westernijkerk heeft een diverse bevolking, met 1% niet-westerse immigranten en 1% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Verspreide huizen Marrum-Westernijkerk is een buurt binnen de wijk Wijk 08 Bouwstreek gelegen in de gemeente Noardeast-Fryslân
omgeving
Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning Hegebeintumerdyk 37, 9172 GP Ferwert
omgeving
Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning Lage Herenweg 98, 9073 GH Marrum
omgeving
Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning Doniaweg 55, 9074 TK Hallum
omgeving
Besluit op aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een loods op locatie Hegebeintumerdyk 49A, 9172 GP Ferwert
evenementen
Evenementenvergunning Ringweg 31A te Marrum
water
Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-563247 aanleggen/onderhouden glasvezelkabels (en mantelbuizen) t.h.v. Oudebildtzijl, Stiens, Hallum en Burdaard
omgeving
Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning Ljouwerterdyk 3, 9073 LP Marrum
mededelingen
Verleende ontheffing sandwichborden
mededelingen
Verleende ontheffing sandwichborden
mededelingen
Verleende ontheffing sandwichborden
omgeving
Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning Lage Herenweg 28, 9073 GC Marrum
omgeving
Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning Lage Herenweg 28, 9073 GC Marrum
omgeving
Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning Lage Herenweg 28, 9073 GC Marrum
Algemene informatie over de gemeente Noardeast fryslan
Algemeen
Noardeast-Fryslân is een uitgestrekte gemeente in Friesland, bekend om haar weidse landschappen en historische dorpen. Het gebied is geliefd bij natuurliefhebbers en rustzoekers.
Geschiedenis
Noardeast-Fryslân is een gemeente in Friesland, ontstaan in 2019 door de fusie van drie gemeentes. De regio heeft een lange geschiedenis van landbouw en visserij.
Geografie
Noardeast-Fryslân ligt in het noordoosten van Friesland, omringd door weilanden, meren en de Waddenzee. Het gevarieerde landschap biedt veel mogelijkheden voor recreatie in de natuur.
Cultuur
De cultuur van Noardeast-Fryslân wordt gekenmerkt door Friese tradities zoals het kaatsen en skûtsjesilen. De regio staat bekend om haar sterke verbondenheid met de Friese taal en cultuur.
Algemene informatie over de provincie Fryslan
Algemeen
Fryslân, of Friesland, is een provincie in het noorden van Nederland, bekend om haar sterke eigen identiteit, Friese taal en merenlandschap. De provincie trekt veel toeristen door haar waterrecreatie en rijke cultuur.
Geschiedenis
Friesland heeft een rijke en onafhankelijke geschiedenis. De Friezen stonden bekend om hun onafhankelijkheidsstrijd en sterke handelspositie in de middeleeuwen. De Friese taal en cultuur zijn nog steeds levendig.
Geografie
Friesland staat bekend om haar uitgestrekte meren, groene weilanden en Waddeneilanden. Het is een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers, met veel pittoreske dorpen langs de kust.
Cultuur
De Friese cultuur is uniek in Nederland, met een eigen taal en tradities. Bekende evenementen zijn de Elfstedentocht en de kaatssport. Friesland heeft een rijke folklore en staat bekend om haar gastvrijheid.