Statistieken van de buurt Jaarsveld
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Jaarsveld heeft een totale bevolking van 275 inwoners. Van deze inwoners zijn 140 mannen en 135 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 16% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 14% tussen de 15 en 24 jaar, 21% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 36% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 14% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Jaarsveld zijn er in totaal 110 huishoudens. Hiervan bestaat 20% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 46% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 34% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,5 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Jaarsveld bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.320 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 21 hectare en een wateroppervlak van 10 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 31 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 79, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Jaarsveld is 49% van de bevolking getrouwd, terwijl 42% ongetrouwd is. Daarnaast is 5% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Jaarsveld heeft een diverse bevolking, met 3% niet-westerse immigranten en 7% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 2% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Jaarsveld is een buurt binnen de wijk Wijk 00 Lopik, Benschop en Polsbroek gelegen in de gemeente Lopik
bestemmingsplan
Vastgesteld bestemmingsplan Tweede herziening bestemmingsplan Landelijk gebied
omgeving
Verleende omgevingsvergunning reguliere procedure, plaatsen dakkapel voorgevel woning, Adriaan Veerhof 20, 3413 NE Jaarsveld, Z.020748
bestemmingsplan
Tweede herziening bestemmingsplan Landelijk gebied
omgeving
Verleende omgevingsvergunning reguliere procedure, onderhoud rioolgemaal door het verplanten van 7 bomen, Schoollaantje 1, 3413 MA Jaarsveld, Z.019674
omgeving
Besluit omgevingsvergunning reguliere procedure verleend Overtoom 62 1054HL Amsterdam
omgeving
Besluit aangevraagde gebiedsgerichte omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit - de woonkernen binnen de gemeente Lopik (Lopik, Uitweg, Lopikerkapel, Jaarsveld, Cabauw, Benschop en Polsbroek)
omgeving
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning voor een wateractiviteit voor het aanleggen van een opstelplaats nabij de begraafplaats, Lekdijk oost in Jaarsveld (code HDSR526010)
mededelingen
Stuiting vorderingsrechten
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning, kappen boom i.v.m. aanleg opstelplaats en draaimogelijkheid begraafplaats, Salmsteke in Lopik, Z.021034
omgeving
Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit - woonkernen binnen de gemeente Lopik (Lopik, Uitweg, Lopikerkapel, Jaarsveld, Cabauw, Benschop en Polsbroek)
omgeving
Toestemming voor het vervangen en isoleren van daken aan Vianenstraat 4 t/m 34 en Triosingel 1 t/m 16 te Culemborg
omgeving
Melding voor het toepassen van grond of baggerspecie aan N210 duiker ter hoogte van M.A. Reinaldaweg en Rolafweg Zuid 2 te Lopik
omgeving
Melding voor het toepassen van grond of baggerspecie aan N210 duiker ter hoogte van M.A. Reinaldaweg en Rolafweg Zuid 2 te Lopik
Algemene informatie over de gemeente Lopik
Algemeen
Lopik is een landelijke gemeente in Utrecht, gelegen in de Lopikerwaard. De gemeente staat bekend om haar polders en rustige dorpen, ideaal voor wie van rust en ruimte houdt.
Geschiedenis
Lopik is een historische gemeente in Utrecht, die bekendstaat om haar agrarische verleden. De regio ontwikkelde zich in de middeleeuwen als een landbouwgebied en heeft sindsdien een sterke verbondenheid met de polders.
Geografie
Lopik ligt in de Lopikerwaard, een poldergebied in het Groene Hart van Nederland. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weilanden, waterwegen en dijken, ideaal voor wandelen en fietsen.
Cultuur
De cultuur in Lopik wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Lopikse Kermis en markten. De gemeenschap heeft een sterke band met het platteland en de natuur.
Algemene informatie over de provincie Utrecht
Algemeen
Utrecht is een centraal gelegen provincie in Nederland, bekend om haar historische stad Utrecht, groene landschappen en strategische ligging.
Geschiedenis
De stad Utrecht heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd. De Domtoren is een van de bekendste monumenten van Nederland, en de stad heeft een belangrijke religieuze geschiedenis.
Geografie
Utrecht heeft een gevarieerd landschap met bossen, rivieren en landelijke gebieden. De Utrechtse Heuvelrug is een van de belangrijkste natuurgebieden van de provincie.
Cultuur
Utrecht is een belangrijk cultureel centrum, met veel musea, theaters en muziekpodia. De provincie staat bekend om haar mix van stedelijke en landelijke cultuur, met veel festivals en evenementen.