Statistieken van de buurt Benschop Boveneind-Benedeneind

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Benschop Boveneind-Benedeneind heeft een totale bevolking van 1.095 inwoners. Van deze inwoners zijn 565 mannen en 530 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 17% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 15% tussen de 15 en 24 jaar, 20% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 30% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 19% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Benschop Boveneind-Benedeneind zijn er in totaal 385 huishoudens. Hiervan bestaat 23% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 49% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 29% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,8 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Benschop Boveneind-Benedeneind bedraagt de bevolkingsdichtheid 52 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 2.112 hectare en een wateroppervlak van 32 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 2.144 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 132, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Benschop Boveneind-Benedeneind is 44% van de bevolking getrouwd, terwijl 48% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Benschop Boveneind-Benedeneind heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 4% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Benschop Boveneind-Benedeneind is een buurt binnen de wijk Wijk 00 Lopik, Benschop en Polsbroek gelegen in de gemeente Lopik

omgeving

omgeving

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning voor een wateractiviteit voor het realiseren van een peilafwijking nabij Lopikerweg Oost 106c te Lopik (code HDSR534157)

water

water

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Melding activiteit voor het dempen en compenseren van oppervlaktewater op de locatie nabij Benedeneind Noordzijde 362 in Benschop (code HDSR528114)

water

water

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning voor een wateractiviteit voor het dempen van een sloot nabij locatie Lopikerweg oost 103A in Lopik (code HDSR535047)

verkeer

verkeer

VERKEERSBESLUIT GEMEENTE IJSSELSTEIN. Verwijderen plekken deelauto’s.

water

water

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Melding activiteit voor het vervangen van beschoeiing op de locatie nabij Benedeneind NZ 326 in Benschop (code HDSR524187)

omgeving

omgeving

Ontheffing geweigerd voor het verbranden van snoeiafval aan Dorp 101 A te Benschop

omgeving

omgeving

Besluit omgevingsvergunning reguliere procedure verleend Overtoom 62 1054HL Amsterdam

omgeving

omgeving

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning, definitief aanvragen tijdelijke loods, Copenweg 57, 3411 NX Lopik, Z.020300

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning (reguliere procedure) voor het renoveren van een dak op de locatie Willeskop 77, 3417 MC Montfoort.

omgeving

omgeving

Besluit aangevraagde gebiedsgerichte omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit - de woonkernen binnen de gemeente Lopik (Lopik, Uitweg, Lopikerkapel, Jaarsveld, Cabauw, Benschop en Polsbroek)

water

water

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Verleende omgevingsvergunning voor een wateractiviteit voor het dempen en verbreden van tertiaire watergangen op de locatie nabij Lopikerweg Oost 129 in Lopikerkapel (code HDSR504552)

omgeving

omgeving

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Kennisgeving verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor een wateractiviteit voor het aanleggen van verhardingen en het dempen en graven van water op de locatie nabij Bedrijfsweg 1 in Lopik...

omgeving

omgeving

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Kennisgeving verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor een wateractiviteit voor het aanleggen van verhardingen en het dempen en graven van water op de locatie nabij Bedrijfsweg 1 in Lopik...

Algemene informatie over de gemeente Lopik

Algemeen

Algemeen

Lopik is een landelijke gemeente in Utrecht, gelegen in de Lopikerwaard. De gemeente staat bekend om haar polders en rustige dorpen, ideaal voor wie van rust en ruimte houdt.

Geschiedenis

Geschiedenis

Lopik is een historische gemeente in Utrecht, die bekendstaat om haar agrarische verleden. De regio ontwikkelde zich in de middeleeuwen als een landbouwgebied en heeft sindsdien een sterke verbondenheid met de polders.

Geografie

Geografie

Lopik ligt in de Lopikerwaard, een poldergebied in het Groene Hart van Nederland. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weilanden, waterwegen en dijken, ideaal voor wandelen en fietsen.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Lopik wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Lopikse Kermis en markten. De gemeenschap heeft een sterke band met het platteland en de natuur.

Algemene informatie over de provincie Utrecht

Algemeen

Algemeen

Utrecht is een centraal gelegen provincie in Nederland, bekend om haar historische stad Utrecht, groene landschappen en strategische ligging.

Geschiedenis

Geschiedenis

De stad Utrecht heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd. De Domtoren is een van de bekendste monumenten van Nederland, en de stad heeft een belangrijke religieuze geschiedenis.

Geografie

Geografie

Utrecht heeft een gevarieerd landschap met bossen, rivieren en landelijke gebieden. De Utrechtse Heuvelrug is een van de belangrijkste natuurgebieden van de provincie.

Cultuur

Cultuur

Utrecht is een belangrijk cultureel centrum, met veel musea, theaters en muziekpodia. De provincie staat bekend om haar mix van stedelijke en landelijke cultuur, met veel festivals en evenementen.