Statistieken van de buurt Verspreide huizen Neeritter
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Verspreide huizen Neeritter heeft een totale bevolking van 95 inwoners. Van deze inwoners zijn 50 mannen en 50 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 20% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 8% tussen de 15 en 24 jaar, 18% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 29% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 25% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Verspreide huizen Neeritter zijn er in totaal 35 huishoudens. Hiervan bestaat 25% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 39% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 36% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,6 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Verspreide huizen Neeritter bedraagt de bevolkingsdichtheid 24 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 381 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 381 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 88, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Verspreide huizen Neeritter is 47% van de bevolking getrouwd, terwijl 42% ongetrouwd is. Daarnaast is 6% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Verspreide huizen Neeritter heeft een diverse bevolking, met 0% niet-westerse immigranten en 16% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Verspreide huizen Neeritter is een buurt binnen de wijk Neeritter gelegen in de gemeente Leudal
evenementen
Gemeente Leudal - Binnengekomen aanvraag AV vergunning – V.V. De Walvaegers Neeritter, Carnavalsoptocht op 2 maart 2025
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor uitbreiden en verbouwen van een woning, Saffierstraat 1, 6015BC Neeritter
mededelingen
Stuiting vorderingsrechten
evenementen
Gemeente Leudal - Verleende evenementenvergunning – St. Nicolaascomité Neeritter, Grabbeloptocht op 31 december 2024
evenementen
Gemeente Leudal - Verleende evenementenvergunning – St. Nicolaascomité Neeritter, Sinterklaasoptocht op 23 november
evenementen
Gemeente Leudal - Verleende evenementenvergunning – St. Maartenoptocht Neeritter
evenementen
Gemeente Leudal - Binnengekomen aanvraag AV vergunning – Tijdrit door Ell, Hunsel en Grathem
evenementen
Gemeente Leudal - Binnengekomen aanvraag AV vergunning – St. Nicolaascomité Neeritter, Grabbeloptocht
omgeving
Besluit omgevingsvergunning voor voor uitbreiden en verbouwen van de woning, Saffierstraat 1, 6015BC Neeritter
omgeving
Besluit stookvergunning voor voor vreugdevuur (Sint Maarten Ittervoort), Eindstraat naast nr. 14, 6014EL Ittervoort
omgeving
Besluit in het kader van de Wet natuurbescherming
omgeving
Aanvraag stookvergunning voor vreugdevuur (St. Maarten), Eindstraat ong. Ittervoort (perceel: Hunsel L 247)
omgeving
Aanvraag stookvergunning voor vreugdevuur (St. Maarten), Eindstraat ong. Ittervoort (perceel: Hunsel L 247)
Algemene informatie over de gemeente Leudal
Algemeen
Leudal is een gemeente in Limburg, bekend om haar natuurgebieden en landelijke karakter. De gemeente biedt rust en recreatiemogelijkheden, met een rijke historie aan kastelen en kerken.
Geschiedenis
Leudal is een gemeente in Limburg die in 2007 is ontstaan door een fusie van vier gemeentes. De regio heeft een lange geschiedenis van landbouw en waterbeheer, met veel historische monumenten zoals kastelen en watermolens.
Geografie
Leudal ligt in een bosrijk gebied in Midden-Limburg, met tal van natuurgebieden en beekdalen. Het gevarieerde landschap biedt veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten.
Cultuur
De cultuur in Leudal wordt gekenmerkt door lokale feesten, markten en dorpskermissen. Het agrarische erfgoed van de regio wordt gevierd tijdens evenementen zoals de jaarlijkse Leudalkermis.
Algemene informatie over de provincie Limburg
Algemeen
Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland en staat bekend om haar heuvelachtige landschap, bourgondische levensstijl en rijke geschiedenis.
Geschiedenis
Limburg heeft een rijke geschiedenis met invloeden uit zowel Nederland als Duitsland en België. Het gebied heeft altijd een belangrijke strategische en handelspositie gehad vanwege haar ligging.
Geografie
Limburg is uniek in Nederland vanwege haar heuvelachtige landschap. De Maas stroomt door de provincie, en het gebied heeft veel natuurschoon, met bossen, rivieren en pittoreske dorpen.
Cultuur
De Limburgse cultuur is bourgondisch en wordt gekenmerkt door een rijke culinaire traditie, carnaval en volksmuziek. De provincie heeft een eigen dialect dat sterk verschilt van de rest van Nederland.