Statistieken uit de wijk 't Lien / De Rietvink
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
't Lien / De Rietvink heeft een totale bevolking van 6.905 inwoners. Van deze inwoners zijn 3.380 mannen en 3.530 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 15% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 9% tussen de 15 en 24 jaar, 20% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 29% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 27% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In 't Lien / De Rietvink zijn er in totaal 3.165 huishoudens. Hiervan bestaat 35% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 32% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 33% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,1 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In 't Lien / De Rietvink bedraagt de bevolkingsdichtheid 4.858 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 142 hectare en een wateroppervlak van 11 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 153 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 2.670, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 1.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In 't Lien / De Rietvink is 45% van de bevolking getrouwd, terwijl 42% ongetrouwd is. Daarnaast is 8% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
't Lien / De Rietvink heeft een diverse bevolking, met 14% niet-westerse immigranten en 13% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 2% Marokkaanse immigranten, 3% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
De laatste berichten in de wijk 't Lien / De Rietvink
omgeving
Verleende vergunning kabels en leidingen (kenmerk MOOR 555227) Gravin Marialaan 1 Leidschendam vervangen leidingen Dunea B.V.
omgeving
Verleende vergunning kabels en leidingen (kenmerk MOOR 557443) de Star 51 a Leidschendam maken huisaansluiting Stedin Netbeheer B.V.
omgeving
Verleende instemmingsbesluit kabels en leidingen (kenmerk MOOR 553588) Veursestraatweg 191 Leidschendam verplaatsen kast Ziggo B.V.
omgeving
Verleende omgevingsvergunning (kenmerk 1064712) ter hoogte van Oostvlietweg 26 Leidschendam realiseren van vier woningen
omgeving
Verleende vergunning voorwerp op de openbare plaats hijskraan (kenmerk 00002009193) nabij prinses Marijkelaan 4 Leidschendam Kees Koopman Transport B.V.
omgeving
Verleende omgevingsvergunning (kenmerk 1131114) Veursestraatweg 185 Leidschendam plaatsen 2 distributiestations aanleg 3 midden-spanningskabels, 11 laagspanningskabels middels 12 nanodrills en 1 gestuurde boring en open ontgraving
verkeer
Verkeersbesluit ten aanzien van het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken ter hoogte van ingang H van het flatgebouw aan de Johan Willem Frisolaan te Leidschendam
verkeer
Verkeersbesluit ten aanzien van het instellen van een parkeerverbod op drie wegen nabij kruisingen met de Dillenburgsingel in Prinsenhof Laag te Leidschendam
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning (kenmerk 2041897) Parnashofweg 29A 2265 CN Leidschendam plaatsen luifel voorzijde woning (entree)
omgeving
Verleende omgevingsvergunning (kenmerk 1003565) Veurse Horsten Schakelstuk, Verzoeklocatie 2024022300770 grenzend aan de Veursestraatweg vellen van 4 houtopstanden, kappen van vier schietwilgen
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning (kenmerk 2038380) Veursestraatweg 13 Leidschendam verwijderen van een deel van het spant (constructief)
omgeving
Verleende omgevingsvergunning (kenmerk 1105320) Gebiedsontwikkeling De Star Leidschendam kappen van 3 lindebomen, 2 elzenbomen, 1 eikenboom en 1 beukenboom
omgeving
Verleende omgevingsvergunning (kenmerk 1105320) Gebiedsontwikkeling De Star Leidschendam kappen van 3 lindebomen, 2 elzenbomen, 1 eikenboom en 1 beukenboom
Buurten in wijk 't Lien / De Rietvink
Algemene informatie over de gemeente Leidschendam voorburg
Algemeen
Leidschendam-Voorburg is een gemeente in Zuid-Holland, gelegen naast Den Haag. De gemeente staat bekend om haar historische dorpskernen en moderne voorzieningen.
Geschiedenis
Leidschendam-Voorburg is een gemeente in Zuid-Holland die bekendstaat om haar rijke Romeinse en middeleeuwse geschiedenis. Het gebied was een belangrijke doorgangsroute tijdens de Romeinse tijd en groeide uit tot een welvarende gemeenschap in de middeleeuwen.
Geografie
Leidschendam-Voorburg ligt tussen Den Haag en Leiden, langs de rivier de Vliet. De combinatie van stedelijke voorzieningen en groene ruimtes maakt het een aantrekkelijke woonplaats.
Cultuur
De cultuur in Leidschendam-Voorburg wordt gekenmerkt door historische monumenten zoals de Vliet en Huygens' Hofwijck. Jaarlijkse evenementen zoals de Vlietdagen brengen de geschiedenis van de stad tot leven.
Algemene informatie over de provincie Zuid holland
Algemeen
Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland en staat bekend om haar grote steden zoals Rotterdam en Den Haag, evenals haar uitgestrekte landbouwgebieden en kustlijn.
Geschiedenis
Zuid-Holland heeft een rijke geschiedenis, variërend van de middeleeuwse bloei van steden zoals Leiden tot de moderne haven van Rotterdam, een van de grootste ter wereld.
Geografie
Zuid-Holland heeft een afwisselend landschap van stedelijke gebieden, landbouwgebieden en een lange kustlijn. Belangrijke waterwegen zoals de Nieuwe Maas en de Oude Rijn doorkruisen de provincie.
Cultuur
De cultuur van Zuid-Holland is divers, met een mix van stedelijke moderniteit en landelijke tradities. Rotterdam staat bekend om haar moderne architectuur, terwijl Den Haag het politieke centrum van Nederland is.