Wielstraat 16 Kaatsheuvel

Dossier

Code

NL.IMRO.0809.BPWielstraat16

Overheidcode

0809

Overheidnaam

Gemeente Loon op Zand

Status

in voorbereiding

ic_title.svg

Naam

Wielstraat 16 Kaatsheuvel

ic_code.svg

Plancode

NL.IMRO.0809.BPWielstraat16-VA01

ic_date.svg

Datum

2023-09-19

ic_status.svg

Status

vastgesteld

Wat zijn ruimtelijke plannen?

Een ruimtelijk plan is een juridisch document dat bepaalt hoe een gebied gebruikt mag worden. Het regelt waar woningen, wegen, parken of bedrijven mogen komen en zorgt voor een goede balans tussen stedelijke ontwikkeling en natuurbehoud. Ruimtelijke plannen geven structuur aan de inrichting van een gebied. Ze bepalen wat er gebouwd mag worden en waar, zodat groei en leefbaarheid in balans blijven. Voorbeelden hiervan zijn een bestemmingsplan, dit bepaalt wat er in een gebied mag gebeuren, en een inrichtingsplan, dit regelt de aanleg van openbare ruimtes. Blijf via ruimtelijke plannen op de hoogte van bouwprojecten en ontwikkelingen in jouw buurt.

Statistieken van de buurt Het Hoekske

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Het Hoekske heeft een totale bevolking van 305 inwoners. Van deze inwoners zijn 150 mannen en 155 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 15% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 7% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 29% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 24% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Het Hoekske zijn er in totaal 120 huishoudens. Hiervan bestaat 26% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 36% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 39% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,5 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Het Hoekske bedraagt de bevolkingsdichtheid 33 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 920 hectare en een wateroppervlak van 3 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 923 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 295, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Het Hoekske is 55% van de bevolking getrouwd, terwijl 39% ongetrouwd is. Daarnaast is 3% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Het Hoekske heeft een diverse bevolking, met 1% niet-westerse immigranten en 5% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Loon op zand

Algemeen

Algemeen

Loon op Zand is een gemeente in Noord-Brabant, bekend om attractiepark de Efteling en het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen. Het gebied biedt veel recreatiemogelijkheden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Loon op Zand is een gemeente in Noord-Brabant die bekendstaat om haar eeuwenoude geschiedenis in de landbouw en textielindustrie. Het dorp Loon op Zand zelf heeft een historische dorpskern met monumentale gebouwen.

Geografie

Geografie

Loon op Zand ligt vlakbij de Loonse en Drunense Duinen, een van de grootste zandverstuivingen in Europa. Het gevarieerde landschap biedt veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere recreatieve activiteiten.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Loon op Zand wordt gekenmerkt door lokale tradities zoals dorpsfeesten en kermissen. De nabijheid van de Efteling speelt ook een belangrijke rol in het culturele leven van de gemeente.

Algemene informatie over de provincie Noord brabant

Algemeen

Algemeen

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, bekend om haar vriendelijke inwoners, uitgestrekte natuur en levendige steden zoals Eindhoven en Breda.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis, variërend van het Hertogdom Brabant in de middeleeuwen tot het industriële succes van steden zoals Eindhoven tijdens de 20e eeuw.

Geografie

Geografie

Het landschap van Noord-Brabant varieert van bossen en heide tot landbouwgebieden. De provincie heeft uitgestrekte natuurparken zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.

Cultuur

Cultuur

De Brabantse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, carnaval en bourgondische levensstijl. Steden zoals Den Bosch en Breda bieden een mix van moderne kunst, historie en gastronomie.

Meer bekendmakingen

mededelingen

mededelingen

Voornemen tot openbare verpachting van (landbouw)gronden vanaf 2025 in de gemeente Waalwijk

evenementen

evenementen

Melding voor een incidentele festiviteit op 12 oktober 2024 aan VV Desk te Kaatsheuvel

omgeving

omgeving

Melding voor het toepassen van grond en/of baggerspecie aan Hoekje 4 te Kaatsheuvel

bestemmingsplan

bestemmingsplan

TAM-omgevingsverordening Noord-Brabant - kaartaanpassingen 2024

omgeving

omgeving

Toestemming voor het uitvoeren van fase 2: het plaatsen van een speeltoestel, lantaarnpalen en bewegwijzering aan van Haestrechtstraat 24, 5171 RC Kaatsheuvel, Verzoeklocatie 2024080900089

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het bouwen van VILLA 'T ONTHAESTEN met bijgebouw nabij van Haestrechtstraat 17, 5171 RB Kaatsheuvel, Verzoeklocatie 2024091300097

omgeving

omgeving

Melding voor het toepassen van grond en/of baggerspecie aan Duinlaan te Kaatsheuvel

omgeving

omgeving

Toestemming voor de 35e Roestelberg Cross op 10 november 2024 aan Roestelberg te Kaatsheuvel

water

water

Aanvraag vergunning voor het uitvoeren van waterhuishoudkundige werkzaamheden ter hoogte van Europarcs aan de Duinlaan te Loon op Zand.

mededelingen

mededelingen

Uitvoerings- en handhavingsstrategie 2024-2028

omgeving

omgeving

Melding voor BBGBOP op 24 en 25 augustus 2024 aan Marvilla Parks te Kaatsheuvel

omgeving

omgeving

Melding voor BBGBOP op 24 en 25 augustus 2024 aan Marvilla Parks te Kaatsheuvel