Verlenen omgevingsvergunning reguliere procedure Klein Westerwijksestraat 6-01, 5081 HD Hilvarenbeek

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Hilvarenbeek

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-14

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Verspreide huizen Hilvarenbeek

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Verspreide huizen Hilvarenbeek heeft een totale bevolking van 670 inwoners. Van deze inwoners zijn 355 mannen en 315 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 12% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 15% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 36% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 21% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Verspreide huizen Hilvarenbeek zijn er in totaal 260 huishoudens. Hiervan bestaat 23% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 39% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 38% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,6 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Verspreide huizen Hilvarenbeek bedraagt de bevolkingsdichtheid 24 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 2.830 hectare en een wateroppervlak van 125 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 2.955 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 120, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Verspreide huizen Hilvarenbeek is 50% van de bevolking getrouwd, terwijl 42% ongetrouwd is. Daarnaast is 5% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Verspreide huizen Hilvarenbeek heeft een diverse bevolking, met 1% niet-westerse immigranten en 6% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Hilvarenbeek

Algemeen

Algemeen

Hilvarenbeek is een landelijke gemeente in Noord-Brabant, bekend om safaripark Beekse Bergen en haar groene omgeving. Het is een geliefde plek voor natuurliefhebbers en gezinnen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Hilvarenbeek is een historische gemeente in Noord-Brabant, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het dorpsplein en de Sint-Petrus' Bandenkerk zijn kenmerkende monumenten van de oude dorpskern.

Geografie

Geografie

Hilvarenbeek ligt in een landelijk gebied in het zuiden van Noord-Brabant, omgeven door bossen en weilanden. Het natuurgebied De Utrecht is populair onder wandelaars en natuurliefhebbers.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Hilvarenbeek wordt gekenmerkt door traditionele feesten zoals de jaarlijkse kermis en dorpsfestivals. Het Safaripark Beekse Bergen is een van de grootste attracties in de regio en trekt veel bezoekers.

Algemene informatie over de provincie Noord brabant

Algemeen

Algemeen

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, bekend om haar vriendelijke inwoners, uitgestrekte natuur en levendige steden zoals Eindhoven en Breda.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis, variërend van het Hertogdom Brabant in de middeleeuwen tot het industriële succes van steden zoals Eindhoven tijdens de 20e eeuw.

Geografie

Geografie

Het landschap van Noord-Brabant varieert van bossen en heide tot landbouwgebieden. De provincie heeft uitgestrekte natuurparken zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.

Cultuur

Cultuur

De Brabantse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, carnaval en bourgondische levensstijl. Steden zoals Den Bosch en Breda bieden een mix van moderne kunst, historie en gastronomie.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Verleende ontheffing stookverbod, Veldhoven 12 te Hilvarenbeek

omgeving

omgeving

Verleende ontheffing stookverbod, Hakvoortseweg 7 te Hilvarenbeek

omgeving

omgeving

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning Kleine Voort 1, 5081 XG Hilvarenbeek

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Bestemmingsplan “Herziening Inpassingsplan Recreatiepark Beekse Bergen 2023” vastgesteld, gemeente Hilvarenbeek

mededelingen

mededelingen

Tijdelijke verkeersmaatregel op 16 november 2024 in verband met de intocht van St. Nicolaas in Moergestel

evenementen

evenementen

Verleende evenementenvergunning aan Stichting Sint Nicolaas Comité Moergestel voor het houden van de intocht van Sinterklaas op 16 november 2024 in Moergestel

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Herziening Inpassingsplan Recreatiepark Beekse Bergen 2023

mededelingen

mededelingen

Sloopmelding Ambrosiusweg 2, 5081 NV Hilvarenbeek

omgeving

omgeving

Verleende ontheffing stookverbod, Laag Spul 7A te Hilvarenbeek

mededelingen

mededelingen

Besluitenlijst raad van de gemeente Oisterwijk 19 september 2024

mededelingen

mededelingen

(0539183088) Bekendmaking Buiten behandeling laten aanvraag vergunning Omgevingswet voor een wateractiviteit het aanleggen van een dam met duiker in a-water RS356 nabij Westrik 4 in Hilvarenbeek

mededelingen

mededelingen

(0539183088) Bekendmaking Buiten behandeling laten aanvraag vergunning Omgevingswet voor een wateractiviteit het aanleggen van een dam met duiker in a-water RS356 nabij Westrik 4 in Hilvarenbeek