Verleende omgevingsvergunning, het legaliseren van een reclamebord, Boxbergerweg 76 7412BE Deventer, [DVT00B13053] Deventer B 13053

Omschrijving

het legaliseren van een reclamebord

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Deventer

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-04

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Noorderplein

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Noorderplein heeft een totale bevolking van 1.125 inwoners. Van deze inwoners zijn 580 mannen en 545 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 8% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 15% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 26% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 16% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Noorderplein zijn er in totaal 705 huishoudens. Hiervan bestaat 60% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 15% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 25% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 1,6 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Noorderplein bedraagt de bevolkingsdichtheid 10.648 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 11 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 11 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 3.223, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 1.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Noorderplein is 25% van de bevolking getrouwd, terwijl 62% ongetrouwd is. Daarnaast is 8% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Noorderplein heeft een diverse bevolking, met 19% niet-westerse immigranten en 15% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 10% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Deventer

Algemeen

Algemeen

Deventer, gelegen in Overijssel, is een van de oudste steden van Nederland. De historische binnenstad met oude koopmanshuizen en evenementen zoals de Deventer Boekenmarkt trekken jaarlijks veel bezoekers.

Geschiedenis

Geschiedenis

Deventer is een van de oudste steden van Nederland en heeft een rijke handelsgeschiedenis die teruggaat tot de Hanzetijd. De stad is bekend om haar middeleeuwse stadscentrum en jaarlijkse evenementen zoals de Deventer Boekenmarkt.

Geografie

Geografie

Deventer ligt aan de rivier de IJssel in Overijssel en biedt een mix van stedelijke ontwikkeling en groene buitengebieden. De stad heeft een compact centrum met vele historische gebouwen.

Cultuur

Cultuur

Deventer heeft een bruisende cultuur met theaters, musea en festivals zoals het Dickens Festijn. Het historische karakter van de stad trekt jaarlijks vele bezoekers.

Algemene informatie over de provincie Overijssel

Algemeen

Algemeen

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland, bekend om haar afwisselende landschap, historische Hanzesteden en landelijke gebieden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Overijssel was een belangrijk handelsgebied in de middeleeuwen, met Hanzesteden zoals Zwolle en Deventer. De provincie heeft een rijke agrarische traditie en historisch erfgoed.

Geografie

Geografie

Overijssel heeft een divers landschap van rivieren, bossen en agrarisch gebied. Bekende natuurgebieden zijn de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Overijssel is nauw verbonden met haar agrarische verleden en Hanzegeschiedenis. Er zijn veel traditionele feesten en evenementen, zoals de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt.

Meer bekendmakingen

verkeer

verkeer

Verkeersbesluit voor het instellen van een kenteken gebonden gehandicaptenparkeerplaats aan de Nijverheidstraat 1 te Deventer, nabij de ingang van de woning, kenmerk: 193644-2024

omgeving

omgeving

Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning, het plaatsen van een reclamebord, Boxbergerweg 76 7412BE Deventer, [DVT00B13053] Deventer B 13053

omgeving

omgeving

Aanvraag omzettingsvergunning huisvesting, Nijverheidstraat 22 te Deventer (231953-2024)

mededelingen

mededelingen

Exploitatie kinderdagverblijf, Boxbergerweg 58 te Deventer (160899-2024)

omgeving

omgeving

Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten, Noorderplein 10 te Deventer (152304-2024)

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning,het vervangen van reclame, Boxbergerweg 19 7412BB Deventer, [DVT00B16238] Deventer B 16238

horeca

horeca

Exploitatievergunning openbare inrichting, Alcoholwetvergunning uitoefenen horecabedrijf en exploitatievergunning terras, Noorderplein 10 te Deventer (146519-2024)

omgeving

omgeving

Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning, het vervangen van reclame op ramen van het winkelpand, Boxbergerweg 19 7412BB Deventer, [DVT00B16238] Deventer B 16238