Verleende omgevingsvergunning: Hedel, Drielseweg 32
Locatie
Straat en huisnummer
Drielseweg
Postcode
5321NC
Woonplaats
Hedel
Organisatie
Gemeente
Aanvrager
Maasdriel
Producttype
omgevingsvergunning
Startdatum
2024-11-07
Categorie: omgeving
De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.
Statistieken van de buurt Verspreide huizen in het bouwgebied
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Verspreide huizen in het bouwgebied heeft een totale bevolking van 475 inwoners. Van deze inwoners zijn 230 mannen en 245 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 20% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 9% tussen de 15 en 24 jaar, 27% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 29% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 14% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Verspreide huizen in het bouwgebied zijn er in totaal 195 huishoudens. Hiervan bestaat 34% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 40% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 26% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,4 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Verspreide huizen in het bouwgebied bedraagt de bevolkingsdichtheid 83 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 573 hectare en een wateroppervlak van 64 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 637 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 358, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Verspreide huizen in het bouwgebied is 48% van de bevolking getrouwd, terwijl 45% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Verspreide huizen in het bouwgebied heeft een diverse bevolking, met 3% niet-westerse immigranten en 17% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Maasdriel
Algemeen
Maasdriel is een gemeente in Gelderland, bekend om haar ligging aan de Maas en de historische dorpen. De gemeente biedt veel recreatiemogelijkheden langs het water.
Geschiedenis
Maasdriel is een gemeente in Gelderland met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gebied is altijd een belangrijk agrarisch centrum geweest, met een sterke nadruk op fruitteelt en veeteelt.
Geografie
Maasdriel ligt in de Bommelerwaard, een vruchtbaar gebied tussen de rivieren Maas en Waal. De regio staat bekend om haar boomgaarden, rivieren en polders, wat het ideaal maakt voor recreatie.
Cultuur
De cultuur in Maasdriel wordt gekenmerkt door dorpsfeesten en lokale markten. Het agrarische erfgoed wordt gevierd tijdens evenementen zoals de jaarlijkse Drielse Fruitdag.
Algemene informatie over de provincie Gelderland
Algemeen
Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een divers landschap van bossen, rivieren en historische steden. Het is bekend om de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van het land.
Geschiedenis
Gelderland heeft een rijke geschiedenis, variërend van middeleeuwse kastelen tot de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland.
Geografie
Gelderland is geografisch divers met de Veluwe, een groot natuurgebied met bossen en heide, en de rivieren de Rijn, Waal en IJssel die door de provincie stromen. Het is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers.
Cultuur
De cultuur van Gelderland wordt gekenmerkt door traditionele boerenfeesten, kastelen en landgoederen. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, met werken van Van Gogh, is een belangrijk cultureel hoogtepunt.
Meer bekendmakingen
omgeving
Kruitmagazijn Fort Crevecoeur, omgevingsvergunning, onderhouden pand
omgeving
Verleende omgevingsvergunning: Hedel, Mezenweg (HDL01 L 175)
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning: Hedel, Hooiweg 17
omgeving
Provincie Noord-Brabant – Omgevingsvergunning aangevraagd – K3Delta B.V., Henriëttewaard ’s-Hertogenbosch - Z/235987
omgeving
Verleende APV-vergunning: Hedel, Maasdijk 16
water
Waterschap Rivierenland - aanvraag omgevingsvergunning voor het compenseren van verhardingen ter plaatse van de Drielseweg 46a te Hedel
omgeving
Empelsedijk, Omgevingsvergunning, kappen boom
omgeving
RECTIFICATIE van de publicatie 6 november 2024, nummer 16910 - Toestemming om PCB-vrije transformatoren in te nemen en te demonteren op de locatie De Tweede Geerden 21 te Velddriel zaaknummer AB24.02153
omgeving
Schout Dicbierlaan 51, Omgevingsvergunning, vestigen make-up salon
omgeving
RECTIFICATIE van de publicatie 6 november 2024, nummer 16909 - Voornemen voor toestemming om PCB-vrije transformatoren in te nemen en te demonteren op de locatie De Tweede Geerden 21 te Velddriel zaaknummer AB24.02153
omgeving
Provincie Gelderland Omgevingsverordening Gelderland, locatie provinciale weg N320, N327, N830, N831, N832,N833, N834, N835, N836, N837, N838, N839 en N848 In de gemeenten Buren, Culemborg, Lingewaard, Maasdriel Neder-Betuwe, Overbetuwe, West Betuwe,...
omgeving
Kennisgeving besluit vergunning DSO - Omgevingswet rws-2024/37421
omgeving
Kennisgeving besluit vergunning DSO - Omgevingswet rws-2024/37421