Verkeersmaatregel Elisabeth Gruytersstraat
Statistieken van de buurt Brusselsepoort
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Brusselsepoort heeft een totale bevolking van 5.490 inwoners. Van deze inwoners zijn 2.490 mannen en 2.995 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 7% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 35% tussen de 15 en 24 jaar, 21% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 17% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 21% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Brusselsepoort zijn er in totaal 3.755 huishoudens. Hiervan bestaat 70% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 11% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 19% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 1,5 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Brusselsepoort bedraagt de bevolkingsdichtheid 6.000 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 92 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 92 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 3.339, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 1.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Brusselsepoort is 24% van de bevolking getrouwd, terwijl 65% ongetrouwd is. Daarnaast is 6% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Brusselsepoort heeft een diverse bevolking, met 15% niet-westerse immigranten en 34% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 2% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 2% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Maastricht
Algemeen
Maastricht is de hoofdstad van Limburg en een van de oudste steden van Nederland. De stad staat bekend om haar historische gebouwen, gezellige pleinen en internationale karakter.
Geschiedenis
Maastricht is een van de oudste steden van Nederland, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad speelde een belangrijke rol in de middeleeuwen en is bekend om de ondertekening van het Verdrag van Maastricht in 1992.
Geografie
Maastricht ligt in het uiterste zuiden van Nederland, aan de rivier de Maas en nabij de Belgische en Duitse grens. Het heuvelachtige landschap rondom de stad is populair bij wandelaars en fietsers.
Cultuur
De cultuur in Maastricht wordt gekenmerkt door haar rijke geschiedenis, de jaarlijkse carnavalsvieringen en evenementen zoals TEFAF, een van de grootste kunstbeurzen ter wereld. De stad heeft ook een bruisend theater- en muziekleven.
Algemene informatie over de provincie Limburg
Algemeen
Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland en staat bekend om haar heuvelachtige landschap, bourgondische levensstijl en rijke geschiedenis.
Geschiedenis
Limburg heeft een rijke geschiedenis met invloeden uit zowel Nederland als Duitsland en België. Het gebied heeft altijd een belangrijke strategische en handelspositie gehad vanwege haar ligging.
Geografie
Limburg is uniek in Nederland vanwege haar heuvelachtige landschap. De Maas stroomt door de provincie, en het gebied heeft veel natuurschoon, met bossen, rivieren en pittoreske dorpen.
Cultuur
De Limburgse cultuur is bourgondisch en wordt gekenmerkt door een rijke culinaire traditie, carnaval en volksmuziek. De provincie heeft een eigen dialect dat sterk verschilt van de rest van Nederland.
Meer bekendmakingen
mededelingen
Vaststelling locatieprofielen evenementen
omgeving
De Legger rijkswaterstaatswerken onderdeel Vegetatielegger is vastgesteld
omgeving
Eenhoornsingel te Maastricht. Kennisgeving melding Graven in de bodem > IW, Graven in bodem met een kwaliteit boven de IW - Z2025-00000522
omgeving
Ravelijnstraat 134, 6217LZ Maastricht. Kennisgeving nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, het splitsen van een woning naar drie wooneenheden
verkeer
Verzamelverkeersbesluit voor het aanwijzen van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen (P1 BraLi3)
omgeving
Hertogsingel 10, 6214AD Maastricht. Afgehandelde omgevingsvergunning, het renoveren en isoleren van het dak en het repareren van de schoorsteen
omgeving
Brusselsepoort 1, 6216CE Maastricht. Afgehandelde omgevingsvergunning, Wijzigen gevelbeeld voormalig pand Mosae zorggroep
omgeving
Eenhoornsingel 100, 6216CW Maastricht. Kennisgeving nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, de verlenging van het plaatsen van portacabins
omgeving
Volksbondweg 30 en Elisabeth Strouvenlaan 12 en 18, 6214AR Maastricht. Kennisgeving melding Graven in de bodem > IW, Graven in bodem met een kwaliteit boven de IW - Z2025-00000046
omgeving
Sint Odastraat 2, 6217KN Maastricht. Kennisgeving melding Graven in de bodem > IW, Graven in bodem met een kwaliteit boven de IW - Z2025-00000040
verkeer
Tijdelijke verkeersmaatregel Eenhoornsingel e.o.
verkeer
Tijdelijke verkeersmaatregel Eenhoornsingel e.o.