Verkeersbesluit tot het opheffen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van Havikskruid 99 te Zeewolde

Omschrijving

Opheffen gehandicaptenparkeerplaats

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Zeewolde

ic_producttype.svg

Producttype

verkeersbesluit of -mededeling

ic_date.svg

Startdatum

2024-09-24

Categorie: verkeer

In de categorie 'verkeer' worden verkeersbesluiten getoond, en ook gehandicaptenparkeervergunningen en in- en uitritvergunningen

Statistieken van de buurt Tweede woonwijk

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Tweede woonwijk heeft een totale bevolking van 4.960 inwoners. Van deze inwoners zijn 2.465 mannen en 2.495 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 15% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 13% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 36% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 17% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Tweede woonwijk zijn er in totaal 2.085 huishoudens. Hiervan bestaat 25% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 40% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 36% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,4 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Tweede woonwijk bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.858 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 267 hectare en een wateroppervlak van 7 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 274 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 956, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 4.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Tweede woonwijk is 47% van de bevolking getrouwd, terwijl 41% ongetrouwd is. Daarnaast is 9% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Tweede woonwijk heeft een diverse bevolking, met 5% niet-westerse immigranten en 10% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Zeewolde

Algemeen

Algemeen

Zeewolde is een jonge gemeente in Flevoland, bekend om haar groene omgeving en recreatiemogelijkheden. Het gebied biedt veel rust en ruimte voor natuurliefhebbers.

Geschiedenis

Geschiedenis

Zeewolde is een relatief jonge gemeente in Flevoland, ontstaan in de 20e eeuw na de inpoldering van de Zuiderzee. De regio ontwikkelde zich snel als een agrarisch centrum.

Geografie

Geografie

Zeewolde ligt aan het Wolderwijd, omringd door polders en natuurgebieden. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden zoals varen, fietsen en wandelen langs de waterwegen.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Zeewolde wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de Zeewolder Feesten en markten. De gemeenschap heeft een sterke band met de landbouw en het waterbeheer.

Algemene informatie over de provincie Flevoland

Algemeen

Algemeen

Flevoland is de jongste provincie van Nederland, ontstaan door de inpoldering van de voormalige Zuiderzee. Het staat bekend om zijn moderne steden en innovatieve watermanagement.

Geschiedenis

Geschiedenis

Flevoland is ontstaan in de 20e eeuw na de aanleg van de Afsluitdijk en de drooglegging van de Flevopolders. Het is een voorbeeld van Nederlandse waterbouwkunde en innovatie op het gebied van landaanwinning.

Geografie

Geografie

Flevoland is grotendeels kunstmatig land, gewonnen uit de zee. Het landschap bestaat uit polders, dijken en waterwegen, met steden zoals Almere en Lelystad als belangrijke stedelijke centra.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Flevoland is modern en dynamisch, met een focus op duurzaamheid en innovatie. Er zijn verschillende culturele instellingen en evenementen die moderne kunst en architectuur vieren, zoals de Oostvaardersplassen.

Meer bekendmakingen

verkeer

verkeer

Gemeente Zeewolde Verkeersbesluit voor het aanwijzen van twee parkeerplaatsen ten behoeve van het opladen van elektrische motorvoertuigen aan Vossebes naast nummer 1 te Zeewolde.

verkeer

verkeer

Gemeente Zeewolde Verkeersbesluit voor het aanwijzen van parkeerplaatsen ten behoeve van het opladen van elektrische motorvoertuigen aan de Winde voor nummer 49 te Zeewolde.

omgeving

omgeving

Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning, Goudhaver 6, 3892 BK Zeewolde

omgeving

omgeving

Besluit aanvraag omgevingsvergunning, Weteringplein 9, 3892 AM Zeewolde

omgeving

omgeving

Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning, Duinroos 19, 3892 XK Zeewolde

evenementen

evenementen

Gemeente Zeewolde, Ingekomen aanvraag evenementenvergunning Nieuwjaarsduik 2025

omgeving

omgeving

Besluit aanvraag omgevingsvergunning, Atalanta 235, 3892 EH Zeewolde

omgeving

omgeving

Waterschap Zuiderzeeland - Omgevingsvergunning waterstaatswerken - het plaatsen en vervangen van peilbuizen in diverse watergangen in zuidelijk en oostelijk Flevoland.

omgeving

omgeving

Besluit aanvraag omgevingsvergunning, Strandweg 165, 3891 AK Zeewolde

omgeving

omgeving

Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning, Weteringplein 9, 3892 AM Zeewolde

omgeving

omgeving

Besluit aanvraag omgevingsvergunning, Duinroos 19, 3892 XK Zeewolde

omgeving

omgeving

Besluit aanvraag omgevingsvergunning, Duinroos 19, 3892 XK Zeewolde