Toestemming voor het oprichten van 17 woningen en het maken van een uitweg aan bij de Tolboom 1 tot en met 13 te Helmond

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Helmond

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-03

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Akkers

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Akkers heeft een totale bevolking van 3.600 inwoners. Van deze inwoners zijn 1.890 mannen en 1.710 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 16% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 13% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 30% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 16% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Akkers zijn er in totaal 1.460 huishoudens. Hiervan bestaat 27% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 42% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 31% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,4 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Akkers bedraagt de bevolkingsdichtheid 3.415 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 105 hectare en een wateroppervlak van 3 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 109 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 1.234, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 3.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Akkers is 43% van de bevolking getrouwd, terwijl 47% ongetrouwd is. Daarnaast is 7% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Akkers heeft een diverse bevolking, met 7% niet-westerse immigranten en 9% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 2% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Helmond

Algemeen

Algemeen

Helmond is een stad in Noord-Brabant, bekend om haar industriële verleden en moderne architectuur. Het kasteel van Helmond en de bruisende cultuur maken het een levendige stad.

Geschiedenis

Geschiedenis

Helmond is een industriële stad in Noord-Brabant die bekendstaat om haar textielindustrie en metallurgie. De stad heeft een rijk industrieel verleden dat nog steeds zichtbaar is in het straatbeeld.

Geografie

Geografie

Helmond ligt aan de Zuid-Willemsvaart en wordt omgeven door zowel stedelijke als landelijke gebieden. De stad heeft een moderne infrastructuur en biedt veel recreatieve voorzieningen.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Helmond wordt gekenmerkt door een mix van oude tradities en moderne kunst. Het kasteel van Helmond en het Kunstkwartier spelen een centrale rol in het culturele leven van de stad.

Algemene informatie over de provincie Noord brabant

Algemeen

Algemeen

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, bekend om haar vriendelijke inwoners, uitgestrekte natuur en levendige steden zoals Eindhoven en Breda.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis, variërend van het Hertogdom Brabant in de middeleeuwen tot het industriële succes van steden zoals Eindhoven tijdens de 20e eeuw.

Geografie

Geografie

Het landschap van Noord-Brabant varieert van bossen en heide tot landbouwgebieden. De provincie heeft uitgestrekte natuurparken zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.

Cultuur

Cultuur

De Brabantse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, carnaval en bourgondische levensstijl. Steden zoals Den Bosch en Breda bieden een mix van moderne kunst, historie en gastronomie.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het oprichten van een woning aan Molenbunders kavel M1 te Helmond

omgeving

omgeving

Toestemming voor het verwijderen van een draagmuur aan Walvisstraat 11 te Helmond

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het verbouwen van een woning aan Walvisstraat 11 te Helmond

omgeving

omgeving

Toestemming voor het gebruik van een standplaatsvergunning voor de verkoop van oliebollen van maandag 23 tot en met dinsdag 31 december 2024 aan Molenplein te Mierlo

omgeving

omgeving

Toestemming voor het oprichten van 17 woningen en het maken van een uitweg aan Houtsestraat 59 tot en met 65 te Helmond

evenementen

evenementen

Toestemming voor een collectevergunning voor de verkoop van kerststerren deur-aan-deur op zaterdag 14 december 2024 te Geldrop en Mierlo

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het kappen van bomen aan Heeklaan te Helmond

evenementen

evenementen

Toestemming voor Graveltocht op zondag 27 oktober van 8.00 uur tot 12.00 uur te Geldrop en Mierlo

evenementen

evenementen

Toestemming voor een kinderkledingbeurs op zaterdag 5 oktober 2024 van 9.30 uur tot 13.00 uur in het veilinggebouw ‘de Kersenboom’ te Mierlo

omgeving

omgeving

Ingetrokken aanvraag voor het wijzigen van een uitweg aan Heeklaan 131 te Helmond

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het kappen van bomen aan Ganzewinkel te Helmond

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het kappen van bomen aan Ganzewinkel te Helmond