TAM-omgevingsplan hoofdstuk 22c Buitengebied, Grote Molenstraat 115, Elst
Dossier
Code
NL.IMRO.1734.0409BUITgrmlnst115
Overheidcode
1734
Overheidnaam
gemeente Overbetuwe
Status
vastgesteld
Naam
TAM-omgevingsplan hoofdstuk 22c Buitengebied, Grote Molenstraat 115, Elst
Plancode
NL.IMRO.1734.0409BUITgrmlnst115-VSG1
Datum
2025-02-11
Status
vastgesteld
Wat zijn ruimtelijke plannen?
Een ruimtelijk plan is een juridisch document dat bepaalt hoe een gebied gebruikt mag worden. Het regelt waar woningen, wegen, parken of bedrijven mogen komen en zorgt voor een goede balans tussen stedelijke ontwikkeling en natuurbehoud. Ruimtelijke plannen geven structuur aan de inrichting van een gebied. Ze bepalen wat er gebouwd mag worden en waar, zodat groei en leefbaarheid in balans blijven. Voorbeelden hiervan zijn een bestemmingsplan, dit bepaalt wat er in een gebied mag gebeuren, en een inrichtingsplan, dit regelt de aanleg van openbare ruimtes. Blijf via ruimtelijke plannen op de hoogte van bouwprojecten en ontwikkelingen in jouw buurt.

Statistieken van de buurt Buitengebied Hollanderbroek
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Buitengebied Hollanderbroek heeft een totale bevolking van 380 inwoners. Van deze inwoners zijn 200 mannen en 185 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 12% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 17% tussen de 15 en 24 jaar, 14% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 38% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 19% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Buitengebied Hollanderbroek zijn er in totaal 130 huishoudens. Hiervan bestaat 14% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 49% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 37% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,9 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Buitengebied Hollanderbroek bedraagt de bevolkingsdichtheid 44 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 858 hectare en een wateroppervlak van 7 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 865 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 285, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Buitengebied Hollanderbroek is 49% van de bevolking getrouwd, terwijl 44% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Buitengebied Hollanderbroek heeft een diverse bevolking, met 5% niet-westerse immigranten en 6% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 1% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Overbetuwe
Algemeen
Overbetuwe is een gemeente in Gelderland, gelegen in het hart van de Betuwe. Het gebied staat bekend om haar fruitteelt en pittoreske dorpen.
Geschiedenis
Overbetuwe is een gemeente in Gelderland, ontstaan in 2001 door de fusie van drie gemeentes. De regio heeft een lange geschiedenis van fruitteelt en landbouw.
Geografie
Overbetuwe ligt in de Betuwe, een vruchtbaar gebied tussen de rivieren Rijn en Waal. De regio staat bekend om haar boomgaarden en groene landschap.
Cultuur
De cultuur van Overbetuwe wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Fruitcorso en dorpsfeesten. De gemeenschap heeft een sterke band met de agrarische sector en het platteland.
Algemene informatie over de provincie Gelderland
Algemeen
Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een divers landschap van bossen, rivieren en historische steden. Het is bekend om de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van het land.
Geschiedenis
Gelderland heeft een rijke geschiedenis, variërend van middeleeuwse kastelen tot de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland.
Geografie
Gelderland is geografisch divers met de Veluwe, een groot natuurgebied met bossen en heide, en de rivieren de Rijn, Waal en IJssel die door de provincie stromen. Het is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers.
Cultuur
De cultuur van Gelderland wordt gekenmerkt door traditionele boerenfeesten, kastelen en landgoederen. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, met werken van Van Gogh, is een belangrijk cultureel hoogtepunt.
Meer bekendmakingen

omgeving
Provincie Gelderland aanvraag Omgevingsvergunning Grondwaterbescherming Groene Woudsestraat 5 Driel

mededelingen
Kennisgeving besluit Sandwichbordenvergunning op locatie hele gemeente

mededelingen
Kennisgeving besluit Sandwichbordenvergunning op locatie Heteren, Randwijk, Driel

evenementen
Kennisgeving ontvangst verzoek Evenementenvergunning op locatie Plein, Centrum Elst

mededelingen
Waterschap Rivierenland - aanvraag omgevingsvergunning voor het aanbrengen van retourleidingen ten behoeve van graafwerkzaamheden ter plaatse van project Fikkersdries III te Driel, Heteren sectie O nummer 1710

omgeving
Kennisgeving ontvangst verzoek omgevingsvergunning op locatie kadastraal bekend gemeente Heteren, sectie O, nummer 66 (Groene Woudsestraat) te Heteren

omgeving
Kennisgeving ontvangst verzoek omgevingsvergunning op locatie kadastraal bekend gemeente Heteren, sectie O, nummer 66 (Groene Woudsestraat) te Heteren

omgeving
ODRA - Aanvraag omgevingsvergunning - Maneschijn 25 in Arnhem

omgeving
Kennisgeving besluit omgevingsvergunning op locatie De Bouwing 8, 6661EZ Elst

mededelingen
Gemeente Arnhem – tijdelijke intrekking terrassen binnenstad Koningsdag 2025

omgeving
Omgevingsvergunning voor een flora- en fauna activiteit in de provincies Groningen, Fryslân, Drenthe, Flevoland, Zeeland en Noord- Brabant

evenementen
Kennisgeving besluit Evenementenvergunning op locatie route door Overbetuwe

evenementen
Kennisgeving besluit Evenementenvergunning op locatie route door Overbetuwe
