Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning, het plaatsen van een geluidsscherm (driehoek Snipperling)

Omschrijving

het plaatsen van een geluidsscherm (driehoek Snipperling)

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Deventer

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-09-19

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Snipperling

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Snipperling heeft een totale bevolking van 345 inwoners. Van deze inwoners zijn 185 mannen en 155 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 11% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 14% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 40% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 19% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Snipperling zijn er in totaal 140 huishoudens. Hiervan bestaat 22% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 38% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 40% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,4 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Snipperling bedraagt de bevolkingsdichtheid 835 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 41 hectare en een wateroppervlak van 1 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 42 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 877, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 4.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Snipperling is 48% van de bevolking getrouwd, terwijl 43% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Snipperling heeft een diverse bevolking, met 10% niet-westerse immigranten en 6% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 7% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Deventer

Algemeen

Algemeen

Deventer, gelegen in Overijssel, is een van de oudste steden van Nederland. De historische binnenstad met oude koopmanshuizen en evenementen zoals de Deventer Boekenmarkt trekken jaarlijks veel bezoekers.

Geschiedenis

Geschiedenis

Deventer is een van de oudste steden van Nederland en heeft een rijke handelsgeschiedenis die teruggaat tot de Hanzetijd. De stad is bekend om haar middeleeuwse stadscentrum en jaarlijkse evenementen zoals de Deventer Boekenmarkt.

Geografie

Geografie

Deventer ligt aan de rivier de IJssel in Overijssel en biedt een mix van stedelijke ontwikkeling en groene buitengebieden. De stad heeft een compact centrum met vele historische gebouwen.

Cultuur

Cultuur

Deventer heeft een bruisende cultuur met theaters, musea en festivals zoals het Dickens Festijn. Het historische karakter van de stad trekt jaarlijks vele bezoekers.

Algemene informatie over de provincie Overijssel

Algemeen

Algemeen

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland, bekend om haar afwisselende landschap, historische Hanzesteden en landelijke gebieden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Overijssel was een belangrijk handelsgebied in de middeleeuwen, met Hanzesteden zoals Zwolle en Deventer. De provincie heeft een rijke agrarische traditie en historisch erfgoed.

Geografie

Geografie

Overijssel heeft een divers landschap van rivieren, bossen en agrarisch gebied. Bekende natuurgebieden zijn de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Overijssel is nauw verbonden met haar agrarische verleden en Hanzegeschiedenis. Er zijn veel traditionele feesten en evenementen, zoals de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning, het plaatsen van een scherm (driehoek Snipperling), driehoek Snipperling, Deventer

omgeving

omgeving

Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning, het verbouwen en verduurzamen van een bijgebouw , Lage Weteringsweg 4 7418EG Deventer, [DVT00H05117] Deventer H 5117

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning, het kappen van een kastanjeboom, [DVT00H05002] Deventer H 5002, Heukelenseweg 22 7418ED Deventer

evenementen

evenementen

Evenementenvergunning, Essenstraat 4 te Deventer (208617-2024)

omgeving

omgeving

Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning,het bouwen van een school voor speciaal voortgezet onderwijs, [DVT00H05392] Deventer H 5392, driehoek Snipperling, Deventer

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning, het kappen van 34 bomen t.b.v. nieuwbouw, DVT00 H 5392 - Snipperling Driehoek

omgeving

omgeving

Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning, het kappen van een kastanjeboom, Heukelenseweg 22 7418ED Deventer, [DVT00H05002] Deventer H 5002

omgeving

omgeving

Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning, het verbouwen en verduurzamen van het woongebouw, Lage Weteringsweg 4 7418EG Deventer, [DVT00H05117] Deventer H 5117

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning, het plaatsen van een lichtmastreclame, mastnr. 4 Holterweg Deventer

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning, het kappen van 7 bomen, locaties nabij: Storminkstraat en kruising Holterweg Deventer

evenementen

evenementen

Aanvraag evenementenvergunning, Essenstraat 4 te Deventer (208617-2024)

evenementen

evenementen

Aanvraag evenementenvergunning, Essenstraat 4 te Deventer (208617-2024)