Ontvangen aanvraag - Het Everloo 98, 8219 DH Lelystad

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Lelystad

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-09-18

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Buitenhof

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Buitenhof heeft een totale bevolking van 680 inwoners. Van deze inwoners zijn 345 mannen en 335 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 22% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 10% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 30% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 9% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Buitenhof zijn er in totaal 240 huishoudens. Hiervan bestaat 12% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 53% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 35% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,8 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Buitenhof bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.021 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 67 hectare en een wateroppervlak van 4 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 71 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 120, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Buitenhof is 50% van de bevolking getrouwd, terwijl 44% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 1% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Buitenhof heeft een diverse bevolking, met 14% niet-westerse immigranten en 10% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 6% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 1% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Lelystad

Algemeen

Algemeen

Lelystad is de hoofdstad van Flevoland en een jonge stad, ontstaan na de inpoldering van de IJsselmeerpolders. De stad staat bekend om haar ruimte en natuur, met veel recreatiemogelijkheden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Lelystad is de hoofdstad van Flevoland en een van de jongste steden van Nederland, ontstaan door de drooglegging van de Zuiderzee in de 20e eeuw. De stad werd officieel gesticht in 1967 en is vernoemd naar Cornelis Lely, de ingenieur achter de Zuiderzeewerken.

Geografie

Geografie

Lelystad ligt aan het IJsselmeer en wordt omringd door water en uitgestrekte polders. De ligging maakt het een populaire bestemming voor watersportliefhebbers en natuurliefhebbers.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Lelystad wordt gekenmerkt door moderne architectuur en innovatieve infrastructuur. Evenementen zoals de Nationale Oldtimerdag en de LelySTART-festiviteiten trekken jaarlijks veel bezoekers.

Algemene informatie over de provincie Flevoland

Algemeen

Algemeen

Flevoland is de jongste provincie van Nederland, ontstaan door de inpoldering van de voormalige Zuiderzee. Het staat bekend om zijn moderne steden en innovatieve watermanagement.

Geschiedenis

Geschiedenis

Flevoland is ontstaan in de 20e eeuw na de aanleg van de Afsluitdijk en de drooglegging van de Flevopolders. Het is een voorbeeld van Nederlandse waterbouwkunde en innovatie op het gebied van landaanwinning.

Geografie

Geografie

Flevoland is grotendeels kunstmatig land, gewonnen uit de zee. Het landschap bestaat uit polders, dijken en waterwegen, met steden zoals Almere en Lelystad als belangrijke stedelijke centra.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Flevoland is modern en dynamisch, met een focus op duurzaamheid en innovatie. Er zijn verschillende culturele instellingen en evenementen die moderne kunst en architectuur vieren, zoals de Oostvaardersplassen.

Meer bekendmakingen

mededelingen

mededelingen

Ontvangen melding - Kraaienhof 2, 8219 CG Lelystad

omgeving

omgeving

Beschikking verlenging beslistermijn - Het Everloo 106, 8219 DH Lelystad

omgeving

omgeving

Beschikking op aanvraag - Hagenduin 9, 8219 DD Lelystad

omgeving

omgeving

Beschikking op aanvraag Kraaienhof 2, 8219 CG Lelystad

omgeving

omgeving

Mededeling niet vergunning- of ontheffingplichtig - Het Everloo 96, 8219 DH Lelystad

omgeving

omgeving

Beschikking op aanvraag - Het Everloo 100, 8219 DH Lelystad

verkeer

verkeer

Verkeersbesluit aanwijzen parkeergelegenheid uitsluitend bestemd voor het elektrisch opladen van voertuigen op diverse locaties in de gemeente Lelystad

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Verlening omgevingsvergunning bewaring Eendenweg 11

mededelingen

mededelingen

Uitgifte perceel grond

mededelingen

mededelingen

Omgevingsvisietraject 2050 Lelystad

omgeving

omgeving

Waterschap Zuiderzeeland - Omgevingsvergunning waterstaatswerken - het vervangen en aanleggen van duikers in de Karpertocht, de Forellentocht en de Baarstocht voor de afvoer van hemelwater van Flevokust te Lelystad.

omgeving

omgeving

Waterschap Zuiderzeeland - Omgevingsvergunning waterstaatswerken - het vervangen en aanleggen van duikers in de Karpertocht, de Forellentocht en de Baarstocht voor de afvoer van hemelwater van Flevokust te Lelystad.