Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning Helmich van Doernickstr 3, 4681 BM Nieuw-Vossemeer

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Steenbergen

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-12-02

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Nieuw-Vossemeer

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Nieuw-Vossemeer heeft een totale bevolking van 1.960 inwoners. Van deze inwoners zijn 1.025 mannen en 930 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 12% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 9% tussen de 15 en 24 jaar, 22% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 32% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 25% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Nieuw-Vossemeer zijn er in totaal 890 huishoudens. Hiervan bestaat 29% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 30% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 41% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,2 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Nieuw-Vossemeer bedraagt de bevolkingsdichtheid 2.273 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 86 hectare en een wateroppervlak van 2 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 88 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 299, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Nieuw-Vossemeer is 46% van de bevolking getrouwd, terwijl 40% ongetrouwd is. Daarnaast is 8% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Nieuw-Vossemeer heeft een diverse bevolking, met 4% niet-westerse immigranten en 9% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Steenbergen

Algemeen

Algemeen

Steenbergen is een gemeente in Noord-Brabant, bekend om haar ligging aan het water en agrarische traditie. Het gebied biedt veel recreatiemogelijkheden langs de waterwegen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Steenbergen is een historische stad in Noord-Brabant, met een geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. De stad speelde een belangrijke rol in de handel en landbouw.

Geografie

Geografie

Steenbergen ligt in het westen van Noord-Brabant, omringd door polders en water. De nabijheid van de Schelde-Rijnverbinding maakt het een populaire bestemming voor watersporten.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Steenbergen wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Steenbergse Feesten en het carnaval. De gemeenschap heeft een sterke band met de geschiedenis van de regio.

Algemene informatie over de provincie Noord brabant

Algemeen

Algemeen

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, bekend om haar vriendelijke inwoners, uitgestrekte natuur en levendige steden zoals Eindhoven en Breda.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis, variërend van het Hertogdom Brabant in de middeleeuwen tot het industriële succes van steden zoals Eindhoven tijdens de 20e eeuw.

Geografie

Geografie

Het landschap van Noord-Brabant varieert van bossen en heide tot landbouwgebieden. De provincie heeft uitgestrekte natuurparken zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.

Cultuur

Cultuur

De Brabantse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, carnaval en bourgondische levensstijl. Steden zoals Den Bosch en Breda bieden een mix van moderne kunst, historie en gastronomie.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning voor het lozen van spoelwater, afkomstig van het verwerken van importmosselen bij de deelnemende verwerkende bedrijven op de Oosterschelde en het storten van de vrijkomende tarra op de aangewezen locatie in de Oosterschelde

omgeving

omgeving

Verlening omgevingsvergunning voor het vangen en uitzetten van verwilderde katten in Zeeland

bestemmingsplan

bestemmingsplan

TAM-omgevingsverordening - regelwijziging 1

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning realiseren restaurant Bellamypark 2-4 en Nieuwendijk 1-3 Vlissingen

omgeving

omgeving

Besluit op een omgevingsvergunning Helmich van Doernickstr 3, 4681 BM Nieuw-Vossemeer

omgeving

omgeving

Maatwerkbesluit bij flora- en fauna-activiteit voor gebruik luchtdrukgeweer bij het bestrijden van zwarte rat en bruine rat in het werkgebied van de Faunabeheereenheid met uitzondering van de bebouwde kom

omgeving

omgeving

Kennisgeving Ontwerpbesluit vergunning DSO - Omgevingswet RWS-2024/39702

bestemmingsplan

bestemmingsplan

TAM-omgevingsverordening Noord-Brabant - kaartaanpassingen 2025 -1

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning, het kappen van 20 bomen n.a.v. boomveiligheidscontrole, diverse locaties

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Omgevingsvisie Tholen

mededelingen

mededelingen

Programmabegroting 2025, Meerjarenraming 2026-2029 waterschap Scheldestromen

mededelingen

mededelingen

Programmabegroting 2025, Meerjarenraming 2026-2029 waterschap Scheldestromen