Kennisgeving van Aanvraag Omgevingsvergunning Wulp 5, 1722 JC Zuid-Scharwoude

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Dijk en Waard

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2025-01-09

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Zuid-Scharwoude

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Zuid-Scharwoude heeft een totale bevolking van 6.385 inwoners. Van deze inwoners zijn 3.180 mannen en 3.205 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 15% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, 21% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 28% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 23% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Zuid-Scharwoude zijn er in totaal 2.690 huishoudens. Hiervan bestaat 28% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 36% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 36% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,3 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Zuid-Scharwoude bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.498 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 426 hectare en een wateroppervlak van 75 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 502 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 1.100, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 3.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Zuid-Scharwoude is 43% van de bevolking getrouwd, terwijl 44% ongetrouwd is. Daarnaast is 8% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Zuid-Scharwoude heeft een diverse bevolking, met 6% niet-westerse immigranten en 6% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 2% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Langedijk

Algemeen

Algemeen

Langedijk is een gemeente in Noord-Holland, beroemd om haar historische koolschuren en het Rijk der Duizend Eilanden. De gemeente biedt een unieke mix van water en agrarisch landschap.

Geschiedenis

Geschiedenis

Langedijk is een gemeente in Noord-Holland die bekendstaat om haar veiling- en landbouwgeschiedenis. De regio speelde een belangrijke rol in de groenteteelt en de veiling van landbouwproducten.

Geografie

Geografie

Langedijk ligt in een veenweidegebied, omringd door waterwegen en polders. De nabijheid van het Alkmaardermeer biedt veel mogelijkheden voor watersport en recreatie.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Langedijk wordt gekenmerkt door de jaarlijkse Broekerveiling, een historische groenteveiling die nog steeds in gebruik is. Lokale evenementen zoals het Langedijker Festival vieren de tradities van de regio.

Algemene informatie over de provincie Noord holland

Algemeen

Algemeen

Noord-Holland is een van de belangrijkste provincies van Nederland, bekend om haar hoofdstad Amsterdam, historische steden en lange kustlijn met uitgestrekte stranden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Holland heeft een rijke maritieme geschiedenis. Steden zoals Amsterdam en Hoorn waren belangrijk tijdens de Gouden Eeuw, toen Nederland een wereldmacht was op zee.

Geografie

Geografie

Noord-Holland heeft een divers landschap van duinen, stranden, polders en meren. De provincie is populair onder toeristen vanwege de kustplaatsen en de nabijheid van Amsterdam.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Noord-Holland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke moderniteit en traditionele plattelandsdorpen. Amsterdam is een internationaal centrum voor kunst en cultuur.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Kennisgeving van Aanvraag Omgevingsvergunning Het Altonsgebied in Heerhugowaard

omgeving

omgeving

Kennisgeving van Aanvraag Omgevingsvergunning Lepelaar 30, 1722 HH Zuid-Scharwoude

evenementen

evenementen

Kennisgeving ontvangst aanvraag evenementenvergunning, Dodenherdenking 4 mei 2025, Louise de Colignystraat 1, 1723 KM Noord-Scharwoude, Verzetsmonument Sint Pancras

omgeving

omgeving

Kennisgeving van Aanvraag Omgevingsvergunning Lepelaar 30, 1722 HH Zuid-Scharwoude

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving ontvangst melding incidentele festiviteit, Oostelijke Randweg 15A, 1723 LH Noord-Scharwoude

omgeving

omgeving

Kennisgeving van Aanvraag Omgevingsvergunning Grootoort 109, 1721 JB Broek op Langedijk

omgeving

omgeving

Kennisgeving van Aanvraag Omgevingsvergunning Poorter 2, 1722 GA Zuid-Scharwoude

mededelingen

mededelingen

Algemene plaatselijke verordening Aangevraagd: Collecte Longfonds, Gemeente Alkmaar

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst melding incidentele festiviteit, Dorpsstraat 440, 1722 EJ Zuid-Scharwoude

omgeving

omgeving

Besluit vergunning verleend Loopakker 3, 1722 VN Zuid-Scharwoude

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst aanvraag standplaatsvergunning, Broekerplein in Broek op Langedijk

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst aanvraag standplaatsvergunning, Broekerplein in Broek op Langedijk