Kennisgeving toestemming voor het plaatsen van tank 292 in een bestaande tankput aan de Buurtje 1 te Gouda

Omschrijving

GS hebben omgevingsvergunning verleend inzake plaatsen tank 293 in bestaande tankput aan Buurtje 1 te Gouda

Locatie

Straat en huisnummer

Buurtje

Postcode

2802BE

Woonplaats

Gouda

ic_organization.svg

Organisatie

Provincie

ic_creator.svg

Aanvrager

Zuid-Holland

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-01

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Industrieterrein Hollandsche IJssel

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Industrieterrein Hollandsche IJssel heeft een totale bevolking van 50 inwoners. Van deze inwoners zijn 30 mannen en 20 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 13% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 11% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 28% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 31% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Industrieterrein Hollandsche IJssel zijn er in totaal 25 huishoudens. Hiervan bestaat 52% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 24% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 24% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 1,9 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Industrieterrein Hollandsche IJssel bedraagt de bevolkingsdichtheid 236 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 23 hectare en een wateroppervlak van 5 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 28 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 2.354, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 2.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Industrieterrein Hollandsche IJssel is 33% van de bevolking getrouwd, terwijl 46% ongetrouwd is. Daarnaast is 15% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Industrieterrein Hollandsche IJssel heeft een diverse bevolking, met 17% niet-westerse immigranten en 6% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 9% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Gouda

Algemeen

Algemeen

Gouda is een historische stad in Zuid-Holland, beroemd om haar kaas, stroopwafels en iconische stadhuis. De stad heeft een sfeervol oud centrum en trekt jaarlijks veel toeristen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Gouda is een historische stad in Zuid-Holland, wereldwijd bekend om haar kaas en stroopwafels. De stad speelde een belangrijke rol in de handel tijdens de middeleeuwen en heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum.

Geografie

Geografie

Gouda ligt in het Groene Hart van Nederland, omringd door rivieren, weilanden en polders. Het stedelijke centrum biedt een mix van historische gebouwen en moderne voorzieningen.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Gouda draait om kaasmarkten, ambachten en kunst. Jaarlijkse evenementen zoals de Goudse Kaasmarkt en de Kerstmarkt trekken bezoekers uit binnen- en buitenland.

Algemene informatie over de provincie Zuid holland

Algemeen

Algemeen

Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland en staat bekend om haar grote steden zoals Rotterdam en Den Haag, evenals haar uitgestrekte landbouwgebieden en kustlijn.

Geschiedenis

Geschiedenis

Zuid-Holland heeft een rijke geschiedenis, variërend van de middeleeuwse bloei van steden zoals Leiden tot de moderne haven van Rotterdam, een van de grootste ter wereld.

Geografie

Geografie

Zuid-Holland heeft een afwisselend landschap van stedelijke gebieden, landbouwgebieden en een lange kustlijn. Belangrijke waterwegen zoals de Nieuwe Maas en de Oude Rijn doorkruisen de provincie.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Zuid-Holland is divers, met een mix van stedelijke moderniteit en landelijke tradities. Rotterdam staat bekend om haar moderne architectuur, terwijl Den Haag het politieke centrum van Nederland is.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning nabij Schielands Hoge Zeedijk in Gouda

omgeving

omgeving

Kennisgeving verlengen proceduretermijn voor het plaatsen van een overkapping voor de opslag van filterkoek uit Ester 1/4 aan de Buurtje 1 te Gouda

omgeving

omgeving

Melding bodemkwaliteit Buurtje 1 te Gouda

omgeving

omgeving

Kennisgeving aanvraag vergunning voor het opslaan van vloeistoffen in tank 292 en het verplaatsen van de fosforzuurdosering ten behoeve van de AWZi aan de Buurtje 1 te Gouda

omgeving

omgeving

Verleende ontheffing RVV Gewichtsbeperking in de Krimpenerwaard.

omgeving

omgeving

Kennisgeving toestemming voor het vervangen van de tanks 134, 136 en 138 aan de Buurtje 1 te Gouda

omgeving

omgeving

Kennisgeving verlengen proceduretermijn voor de bouw van tank 292 in een bestaande tankput aan de Buurtje 1 te Gouda

omgeving

omgeving

Kennisgeving besluit vergunning Omgevingswet RWS-2024/30736 I

mededelingen

mededelingen

Benoemingsbesluit in verband met openvallen plaats

verkeer

verkeer

Verkeersbesluit 1369853-2024

mededelingen

mededelingen

Openbare bijeenkomst van de verenigde vergadering van Rijnland