Kennisgeving ontwerp besluit “TAM-omgevingsplan Buitengebied TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22a Drieweg ong./Zuidweg 22’’

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Borsele

ic_producttype.svg

Producttype

ruimtelijk plan of omgevingsdocument

ic_date.svg

Startdatum

2024-09-11

Categorie: bestemmingsplan

In de categorie 'bestemmingsplan' worden de bestemmingsplanwijzigingen van geheel Nederland getoond, maar ook streekplannen en voorbereidingsbesluiten.

Statistieken van de buurt Buitengebied Nisse

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Buitengebied Nisse heeft een totale bevolking van 125 inwoners. Van deze inwoners zijn 65 mannen en 55 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 9% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 37% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 28% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Buitengebied Nisse zijn er in totaal 45 huishoudens. Hiervan bestaat 31% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 29% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 41% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,3 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Buitengebied Nisse bedraagt de bevolkingsdichtheid 13 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 952 hectare en een wateroppervlak van 5 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 957 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 33, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Buitengebied Nisse is 42% van de bevolking getrouwd, terwijl 46% ongetrouwd is. Daarnaast is 6% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Buitengebied Nisse heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 4% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Borsele

Algemeen

Algemeen

Borsele is een gemeente in Zeeland, bekend om haar fruitteelt en de nabijheid van de Westerschelde. Het gebied biedt veel mogelijkheden voor wandelaars en fietsers langs de dijken en polders.

Geschiedenis

Geschiedenis

Borsele heeft een rijke geschiedenis die nauw verbonden is met de Zeeuwse landbouw en visserij. De gemeente speelt al eeuwenlang een belangrijke rol in de agrarische sector en het behoud van het Zeeuwse erfgoed.

Geografie

Geografie

Borsele ligt op Zuid-Beveland in Zeeland en wordt gekenmerkt door polders, dijken en uitgestrekte landbouwgebieden. Het landschap biedt prachtige vergezichten over de Zeeuwse delta.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Borsele draait om de Zeeuwse tradities, zoals streekproducten en klederdracht. Jaarlijkse evenementen zoals streekmarkten en dorpsfeesten vieren de lokale cultuur.

Algemene informatie over de provincie Zeeland

Algemeen

Algemeen

Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland, bekend om haar eilanden, waterwegen en rijke maritieme geschiedenis. De provincie is een populaire toeristische bestemming vanwege haar stranden en natuur.

Geschiedenis

Geschiedenis

Zeeland heeft een lange maritieme geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de handel en visserij. De provincie heeft ook te maken gehad met overstromingen, wat leidde tot de bouw van de Deltawerken.

Geografie

Geografie

Zeeland bestaat uit een aantal eilanden en schiereilanden, omgeven door de Noordzee. Het gebied staat bekend om haar stranden, duinen en de Deltawerken, een belangrijk waterbouwkundig project.

Cultuur

Cultuur

De Zeeuwse cultuur is nauw verbonden met de zee, visserij en landbouw. De provincie staat bekend om haar streekproducten zoals mosselen en oesters, en heeft een rijke traditie van volksfeesten en muziek.

Meer bekendmakingen

mededelingen

mededelingen

Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende het openstellen van de elektronische weg voor subsidieaanvragen Zeeland in Stroomversnelling

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Kennisgeving vastgesteld inpassingsplan Baanrotatie vliegveld Midden-Zeeland

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning voor flora- en fauna-activiteit aan Faunabeheereenheid Zeeland voor aanvullende middelen populatiebeheer grauwe gans en brandgans

mededelingen

mededelingen

Rectificatie Kennisgeving benoeming tot lid van Provinciale Staten van Zeeland

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning van stichting Faunabeheereenheid Zeeland voor aanvullende middelen ganzenbeheer in Zeeland

omgeving

omgeving

Toestemming voor aanleg middenspanningskabel op de N665 Drieweg ter hoogte van km 36.350 aan Stedin

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning van DNWG Infra voor aanleg midden spanningskabel op de locatie N665 Drieweg nabij km 36.35

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving benoeming tot lid van Provinciale Staten van Zeeland

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving ontwerp besluit ARTIKEL 110A WET GELUIDHINDER In het kader van “TAM-omgevingsplan Buitengebied TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22a Drieweg ong./Zuidweg 22’’

bestemmingsplan

bestemmingsplan

TAM-omgevingsplan Buitengebied Hoofdstuk 22a Drieweg ong./Zuidweg 22

mededelingen

mededelingen

Vaststelling Natura 2000-beheerplan Kop van Schouwen