Kennisgeving ontvangst vergunningaanvraag, vervangen van kozijnen aan de Prof. Lorentzstraat 27 in Hengelo

Omschrijving

Betreft: Aanvraag op locatie Prof. Lorentzstraat 27 in Hengelo

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Hengelo

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-08

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Binnenstad-Oost

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Binnenstad-Oost heeft een totale bevolking van 1.065 inwoners. Van deze inwoners zijn 530 mannen en 535 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 11% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 11% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 28% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 26% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Binnenstad-Oost zijn er in totaal 535 huishoudens. Hiervan bestaat 47% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 24% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 29% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 1,9 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Binnenstad-Oost bedraagt de bevolkingsdichtheid 4.164 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 26 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 26 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 2.940, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 1.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Binnenstad-Oost is 35% van de bevolking getrouwd, terwijl 48% ongetrouwd is. Daarnaast is 10% van de inwoners gescheiden en 7% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Binnenstad-Oost heeft een diverse bevolking, met 5% niet-westerse immigranten en 12% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Hengelo

Algemeen

Algemeen

Hengelo is een industriële stad in Overijssel, bekend om haar metaal- en textielindustrie. De stad heeft een levendig cultureel leven en biedt veel voorzieningen voor inwoners en bezoekers.

Geschiedenis

Geschiedenis

Hengelo is een industriële stad in Overijssel, met een geschiedenis die sterk verbonden is met de metaalindustrie en de opkomst van de spoorwegen. De stad ontwikkelde zich in de 19e en 20e eeuw tot een belangrijk industrieel centrum.

Geografie

Geografie

Hengelo ligt in Twente en wordt omringd door bossen en agrarische gebieden. De stad heeft een goede infrastructuur en is een belangrijk knooppunt in de regio.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Hengelo wordt gekenmerkt door een bloeiend kunst- en muziekleven. Het jaarlijkse BAM Festival en de Kunstmarkt trekken veel bezoekers. De stad heeft ook een aantal musea en theaters.

Algemene informatie over de provincie Overijssel

Algemeen

Algemeen

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland, bekend om haar afwisselende landschap, historische Hanzesteden en landelijke gebieden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Overijssel was een belangrijk handelsgebied in de middeleeuwen, met Hanzesteden zoals Zwolle en Deventer. De provincie heeft een rijke agrarische traditie en historisch erfgoed.

Geografie

Geografie

Overijssel heeft een divers landschap van rivieren, bossen en agrarisch gebied. Bekende natuurgebieden zijn de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Overijssel is nauw verbonden met haar agrarische verleden en Hanzegeschiedenis. Er zijn veel traditionele feesten en evenementen, zoals de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Kennisgeving besluit op Omgevingsvergunning; verbouwen van een woonhuis aan de Kievitstraat 14 in Hengelo.

omgeving

omgeving

Kennisgeving besluit op Omgevingsvergunning, opslaan 7m2 roerende zaken (afvalcontainer) aan de Kieivitstraat 14 1 nov-15 dec aan de Kievitstraat 14 in Hengelo

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst van een aanvraag voor het rijden met brede voertuigen (carnavalswagens) en het plaatsen van schrikhekken, op de N342, N343, N733, N734, N735, N736, N737 en N738

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst vergunningaanvraag plaatsen afvalcontainer Kievitstraat 14 in Hengelo

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst vergunningaanvraag, realiseren extra woonfunctie(handelen in strijd met RO daarvoor)& wijzigen gevel aan de Steijnstraat 6 in Hengelo

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst vergunningaanvraag, verbouwen van gebouw tot 2 wooneenheden (hiervoor afwijken regels omgevingsplan) aan de Schalkburgerstraat 28 in Hengelo

omgeving

omgeving

Verlenging beslistermijn Omgevingsvergunning; verbouwen van een woonhuis aan de Kievitstraat 14 in Hengelo.

evenementen

evenementen

Kennisgeving besluit op aanvraag evenementenvergunning voor het Groot Hengeloos Kinderboekenfestival in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo.

omgeving

omgeving

Kennisgeving besluit op Omgevingsvergunning voor het plaatsen van een container aan de Steijnstraat 57 in Hengelo

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst vergunningaanvraag voor het plaatsen van een container aan de Steijnstraat 57 in Hengelo

omgeving

omgeving

Kennisgeving besluit op omgevingsvergunning voor Opslaan roerende zaken Paul Krugerstraat

omgeving

omgeving

Kennisgeving besluit op omgevingsvergunning voor Opslaan roerende zaken Paul Krugerstraat