Kennisgeving ontvangst aanvraag het vellen van 1 Amerikaanse tulpenboom, Oldenzaalsestraat 619, 7524 AB Enschede, Verzoeklocatie 2025011301899

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Enschede

ic_producttype.svg

Producttype

andere beschikking

ic_date.svg

Startdatum

2025-01-22

Categorie: mededelingen

De categorie 'mededelingen' is een restcategorie. De inhoud hiervan is sterk wisselend per gemeente en bevat zaken zoals gedoogbesluiten, huisnummerbesluiten, agenda’s en notulen, openingstijden en verkiezingen. Geadviseerd wordt om deze categorie niet zonder additionele zoektermen te gebruiken.

Statistieken van de buurt Dorp Lonneker

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Dorp Lonneker heeft een totale bevolking van 1.895 inwoners. Van deze inwoners zijn 955 mannen en 940 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 18% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 10% tussen de 15 en 24 jaar, 19% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 27% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 26% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Dorp Lonneker zijn er in totaal 815 huishoudens. Hiervan bestaat 30% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 36% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 34% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,3 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Dorp Lonneker bedraagt de bevolkingsdichtheid 2.124 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 89 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 89 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 351, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Dorp Lonneker is 43% van de bevolking getrouwd, terwijl 44% ongetrouwd is. Daarnaast is 6% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Dorp Lonneker heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 8% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Enschede

Algemeen

Algemeen

Enschede is de grootste stad van Overijssel en een belangrijk centrum voor technologie en innovatie. De stad staat bekend om de Universiteit Twente en heeft een levendig cultureel leven.

Geschiedenis

Geschiedenis

Enschede is een stad in Overijssel die een belangrijke rol speelde in de textielindustrie in de 19e en 20e eeuw. De stad heeft een rijk industrieel erfgoed dat nog steeds zichtbaar is in het stadslandschap.

Geografie

Geografie

Enschede ligt aan de Duitse grens in het oosten van Nederland. De stad wordt omgeven door een afwisselend landschap van bossen, weilanden en stedelijke ontwikkeling, en is een belangrijk knooppunt in Twente.

Cultuur

Cultuur

Enschede heeft een levendig cultureel leven met theaters, muziekpodia en musea. Jaarlijkse evenementen zoals het Gogbot Festival en de Enschede Marathon trekken veel bezoekers.

Algemene informatie over de provincie Overijssel

Algemeen

Algemeen

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland, bekend om haar afwisselende landschap, historische Hanzesteden en landelijke gebieden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Overijssel was een belangrijk handelsgebied in de middeleeuwen, met Hanzesteden zoals Zwolle en Deventer. De provincie heeft een rijke agrarische traditie en historisch erfgoed.

Geografie

Geografie

Overijssel heeft een divers landschap van rivieren, bossen en agrarisch gebied. Bekende natuurgebieden zijn de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Overijssel is nauw verbonden met haar agrarische verleden en Hanzegeschiedenis. Er zijn veel traditionele feesten en evenementen, zoals de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt.

Meer bekendmakingen

evenementen

evenementen

Kennisgeving ontvangst aanvraag het organiseren van Paasfeesten Lonneker van 19 t/m 21 april 2025, Lonnekeresweg 10

omgeving

omgeving

De Legger rijkswaterstaatswerken onderdeel Vegetatielegger is vastgesteld

evenementen

evenementen

Kennisgeving ontvangst aanvraag het organiseren van Lonneker Passie op 11 april 2025, route door Lonneker

verkeer

verkeer

Ontwerpverkeersbesluit instellen nul-emissiezone Voetgangerszone binnenstad Enschede

mededelingen

mededelingen

Bezoekersregels Stadsarchief Enschede

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving besluit op een vergunningsaanvraag voor het graven van een kopgat op de N733, provinciale weg Enschede - Oldenzaal, ter hoogte van hectometerpunt 1.570.

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving besluit op een vergunningsaanvraag voor het aansluiten van een waterleiding op de N733, provinciale weg Enschede - Oldenzaal, ter hoogte van hectometerpunt 1.570.

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving besluit op aanvraag het vellen van 1 eik, Hofmanweg 2, 7524 RG Enschede

mededelingen

mededelingen

Benoeming lid van de Gemeenteraad

omgeving

omgeving

Kennisgeving besluit op aanvraag het spelen van draaiorgels in 2025, Enschede

verkeer

verkeer

Verkeersbesluit opheffen van gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan Slotjanskamp

verkeer

verkeer

Verkeersbesluit opheffen van gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan Slotjanskamp