Kennisgeving besluit op aanvraag omgevingsvergunning, Rookstraat 1, 4361 BB Westkapelle

Omschrijving

Betreft: Beschikking op aanvraag op locatie Rookstraat 1, 4361 BB Westkapelle

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Veere

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-09-20

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Westkapelle

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Westkapelle heeft een totale bevolking van 2.520 inwoners. Van deze inwoners zijn 1.255 mannen en 1.265 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 14% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 11% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 28% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 26% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Westkapelle zijn er in totaal 1.135 huishoudens. Hiervan bestaat 34% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 31% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 34% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,2 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Westkapelle bedraagt de bevolkingsdichtheid 2.398 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 105 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 105 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 551, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 4.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Westkapelle is 48% van de bevolking getrouwd, terwijl 40% ongetrouwd is. Daarnaast is 5% van de inwoners gescheiden en 7% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Westkapelle heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 6% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Veere

Algemeen

Algemeen

Veere is een historische stad in Zeeland, gelegen aan het Veerse Meer. De stad staat bekend om haar monumentale panden en schilderachtige haven.

Geschiedenis

Geschiedenis

Veere is een historische stad in Zeeland, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad speelde een belangrijke rol in de scheepvaart en handel.

Geografie

Geografie

Veere ligt aan het Veerse Meer, omringd door water en polders. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden, zoals varen, vissen en wandelen langs de kust.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Veere wordt gekenmerkt door evenementen zoals de jaarlijkse Veerse Dagen en markten. De stad heeft een rijke maritieme geschiedenis en veel historische gebouwen.

Algemene informatie over de provincie Zeeland

Algemeen

Algemeen

Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland, bekend om haar eilanden, waterwegen en rijke maritieme geschiedenis. De provincie is een populaire toeristische bestemming vanwege haar stranden en natuur.

Geschiedenis

Geschiedenis

Zeeland heeft een lange maritieme geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de handel en visserij. De provincie heeft ook te maken gehad met overstromingen, wat leidde tot de bouw van de Deltawerken.

Geografie

Geografie

Zeeland bestaat uit een aantal eilanden en schiereilanden, omgeven door de Noordzee. Het gebied staat bekend om haar stranden, duinen en de Deltawerken, een belangrijk waterbouwkundig project.

Cultuur

Cultuur

De Zeeuwse cultuur is nauw verbonden met de zee, visserij en landbouw. De provincie staat bekend om haar streekproducten zoals mosselen en oesters, en heeft een rijke traditie van volksfeesten en muziek.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst aanvraag omgevingsvergunning, Utrechtsestraat 10, 4361 AM Westkapelle

mededelingen

mededelingen

Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende het openstellen van de elektronische weg voor subsidieaanvragen Zeeland in Stroomversnelling

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst aanvraag omgevingsvergunning, Zuidstraat 51, 4361 AB Westkapelle

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Kennisgeving vastgesteld inpassingsplan Baanrotatie vliegveld Midden-Zeeland

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning voor flora- en fauna-activiteit aan Faunabeheereenheid Zeeland voor aanvullende middelen populatiebeheer grauwe gans en brandgans

mededelingen

mededelingen

Rectificatie Kennisgeving benoeming tot lid van Provinciale Staten van Zeeland

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning van stichting Faunabeheereenheid Zeeland voor aanvullende middelen ganzenbeheer in Zeeland

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst aanvraag omgevingsvergunning, Jan Campertstraat, Westkapelle

omgeving

omgeving

Kennisgeving besluit op aanvraag omgevingsvergunning, Beatrixstraat 24, 4361 EG Westkapelle

mededelingen

mededelingen

Bedrijventerreinenprogramma gemeente Veere

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst aanvraag omgevingsvergunning, Noordstraat 32, 4361 BM Westkapelle

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst aanvraag omgevingsvergunning, Noordstraat 32, 4361 BM Westkapelle