Intrekkingsbesluit aanwijzing gehandicaptenparkeerplaats op kenteken – Noorder Koeslag 62 te Wijhe

Omschrijving

Intrekkingsbesluit aanwijzing gehandicaptenparkeerplaats op kenteken – Noorder Koeslag 62 te Wijhe

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Olst-Wijhe

ic_producttype.svg

Producttype

verkeersbesluit of -mededeling

ic_date.svg

Startdatum

2024-08-28

Categorie: verkeer

In de categorie 'verkeer' worden verkeersbesluiten getoond, en ook gehandicaptenparkeervergunningen en in- en uitritvergunningen

Statistieken van de buurt Peperkamp en De Enk

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Peperkamp en De Enk heeft een totale bevolking van 1.560 inwoners. Van deze inwoners zijn 815 mannen en 745 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 15% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 14% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 32% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 20% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Peperkamp en De Enk zijn er in totaal 640 huishoudens. Hiervan bestaat 25% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 38% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 37% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,4 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Peperkamp en De Enk bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.070 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 145 hectare en een wateroppervlak van 12 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 157 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 760, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 4.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Peperkamp en De Enk is 46% van de bevolking getrouwd, terwijl 43% ongetrouwd is. Daarnaast is 8% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Peperkamp en De Enk heeft een diverse bevolking, met 4% niet-westerse immigranten en 5% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Olst wijhe

Algemeen

Algemeen

Olst-Wijhe is een landelijke gemeente in Overijssel, gelegen langs de IJssel. Het gebied biedt veel rust en recreatiemogelijkheden langs de rivier en in de natuur.

Geschiedenis

Geschiedenis

Olst-Wijhe is een gemeente in Overijssel, ontstaan door een fusie van twee dorpen. De regio heeft een lange geschiedenis van landbouw en waterbeheer.

Geografie

Geografie

Olst-Wijhe ligt aan de IJssel en wordt omringd door weilanden en bossen. De regio is populair bij wandelaars en fietsers.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Olst-Wijhe wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Olster Feesten en dorpsmarkten. De gemeenschap heeft een sterke verbondenheid met het platteland en de natuur.

Algemene informatie over de provincie Overijssel

Algemeen

Algemeen

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland, bekend om haar afwisselende landschap, historische Hanzesteden en landelijke gebieden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Overijssel was een belangrijk handelsgebied in de middeleeuwen, met Hanzesteden zoals Zwolle en Deventer. De provincie heeft een rijke agrarische traditie en historisch erfgoed.

Geografie

Geografie

Overijssel heeft een divers landschap van rivieren, bossen en agrarisch gebied. Bekende natuurgebieden zijn de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Overijssel is nauw verbonden met haar agrarische verleden en Hanzegeschiedenis. Er zijn veel traditionele feesten en evenementen, zoals de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Omgevingsvergunning wateractiviteit voor een bodemonderzoek. De locatie is plaatselijk bekend als de Primaire waterkering van Zwolle tot Olst. De vergunning wordt verleend tot 31 oktober 2024.

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving verleende vergunning voor het uitvoeren van grondonderzoek in de N337, provinciale weg Deventer - Zwolle, tussen hectometerpunten 7.000 en 20.100

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving verleende vergunning voor omleidingsborden op de N337, provinciale weg Deventer - Zwolle, ter hoogte van hectometerpunt 3.790, tussen hectometerpunten 10.800 en 11.000 en tussen hectometerpunten 16.200 en 16.400, en op de N756, provinciale...

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning wateractiviteit voor het anders gebruiken van de beschermingszone ter voorbereiding van het dijkversterkingsproject Zwolle-Olst

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Omgevingsvisie Heerde van de toekomst vastgesteld

omgeving

omgeving

Ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning, het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde en achterzijde van de woning, Wiederhorsten 6 8131WZ Wijhe

omgeving

omgeving

Kennisgeving ontvangst van een vergunningsaanvraag voor aanduidingsborden op de N337, provinciale weg Deventer - Zwolle, tussen hectometerpunten 7.000 en 20.100

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning, het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde en achterzijde van de woning, Wiederhorsten 6 8131WZ Wijhe

verkeer

verkeer

Verkeersbesluit realisatie gehandicaptenparkeerplaats op kenteken – Noorder Koeslag ter hoogte van huisnummer 58 te Wijhe

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Omgevingsvisie Heerde van de toekomst

water

water

Kennisgeving voornemen en participatie Olster- en Hengforderwaarden

water

water

Kennisgeving voornemen en participatie Olster- en Hengforderwaarden