Ingetrokken aanvraag omgevingsvergunning op locatie Molenbergh 1 Ruinerwold
Omschrijving
Betreft: Ingetrokken aanvraag
Organisatie
Gemeente
Aanvrager
De Wolden
Producttype
omgevingsvergunning
Startdatum
2024-11-22
Categorie: omgeving
De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.
Statistieken van de buurt Ruinerwold
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Ruinerwold heeft een totale bevolking van 2.510 inwoners. Van deze inwoners zijn 1.225 mannen en 1.285 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 16% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, 19% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 29% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 23% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Ruinerwold zijn er in totaal 1.060 huishoudens. Hiervan bestaat 32% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 35% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 34% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,3 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Ruinerwold bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.297 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 193 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 193 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 349, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Ruinerwold is 43% van de bevolking getrouwd, terwijl 43% ongetrouwd is. Daarnaast is 7% van de inwoners gescheiden en 7% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Ruinerwold heeft een diverse bevolking, met 4% niet-westerse immigranten en 2% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente De wolden
Algemeen
De Wolden is een landelijke gemeente in Drenthe, bekend om haar natuur en rust. De uitgestrekte weilanden en dorpsgemeenschappen maken het een ideale plek voor wandelaars en fietsers.
Geschiedenis
De Wolden is een agrarische gemeente in Drenthe die bekendstaat om haar landelijke karakter en historische boerderijen. De geschiedenis van de gemeente gaat terug tot de middeleeuwen, toen het gebied werd ontgonnen.
Geografie
De Wolden ligt in Zuidwest-Drenthe en wordt gekenmerkt door een uitgestrekt landschap van weilanden, bossen en natuurgebieden. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers.
Cultuur
De cultuur in De Wolden wordt gekenmerkt door het plattelandsleven, met dorpsfeesten en markten die jaarlijks worden gehouden. Natuur en rust zijn belangrijke waarden in de gemeenschap.
Algemene informatie over de provincie Drenthe
Algemeen
Drenthe is een provincie in het noorden van Nederland, bekend om haar uitgestrekte natuur, hunebedden en rustige landelijke dorpen. Het is een geliefde bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust en ruimte.
Geschiedenis
Drenthe heeft een rijke prehistorische geschiedenis en staat vooral bekend om de hunebedden, oude grafmonumenten van duizenden jaren oud. De regio heeft ook een agrarisch verleden met veel kleine boerderijen.
Geografie
Drenthe is vooral bekend om haar uitgestrekte bossen, heidevelden en veengebieden. De provincie heeft een dunbevolkt karakter en biedt veel natuurreservaten zoals het Nationaal Park Dwingelderveld.
Cultuur
De cultuur van Drenthe wordt gekenmerkt door traditionele feesten, folklore en een sterke verbondenheid met de natuur. Er zijn jaarlijks tal van culturele evenementen, zoals het TT-festival in Assen.
Meer bekendmakingen
omgeving
Kennisgeving besluit Sectie M, perceelnummer 1583 (De Wiede Akker 8 en 8a) te Ruinerwold, het bouwen van een bedrijfshal en bedrijfswoning
omgeving
Kennisgeving besluit Mevrouw Gelinck-van Kerkwijkstraat 3, 7961CD Ruinerwold, het plaatsen van een dakkapel
omgeving
Verleende Collectevergunning, Stichting Korenmolen de Vlijt collectevergunning 01-10 t/m 30-11-2024, gemeente Meppel
omgeving
Aanvraag Collectevergunning, Stichting Korenmolen de Vlijt collectevergunning 01-10 t/m 30-11-2024, gemeente Meppel
omgeving
Aanvraag Collectevergunning, Stichting ZOA - melding collecte 24-03-2025 t/m 29-03-2025, Gemeente Meppel
omgeving
Aanvraag Collectevergunning, Hersenstichting - melding collecte 27-01-2025 t/m 1-2-2025, Gemeente Meppel
omgeving
Kennisgeving besluit De Wiede Akker 16, 7961 ED te Ruinerwold, het bouwen van een bedrijfshal
omgeving
Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning, Sectie E, perceelnummer 2161 (Hoge Akkers) kavel 23 te Ruinerwold : het bouwen van een bedrijfsloods (6 november 2024)
omgeving
Kennisgeving besluit De Wiede Akker 4 te Ruinerwold (Sectie M, perceelnummer 1585), het bouwen van een bedrijfsloods
mededelingen
Aanvraag Collectevergunning, Collectevergunning Kinderhulp 14-04-2025 t/m 19-04-2024, Gemeente Meppel
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning wateractiviteit voor een afrastering plaatsen, in stand houden of veranderen en de beschermingszone anders gebruiken op meerdere deellocaties in verschillende gemeentes
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning wateractiviteit voor een afrastering plaatsen, in stand houden of veranderen en de beschermingszone anders gebruiken op meerdere deellocaties in verschillende gemeentes