Hogeweg 5 te Langenboom
Dossier
Code
NL.IMRO.1982.BPBuLaHogeweg5
Overheidcode
1982
Overheidnaam
gemeente Land van Cuijk
Status
vastgesteld
Naam
Hogeweg 5 te Langenboom
Plancode
NL.IMRO.1982.BPBuLaHogeweg5-VA01
Datum
2024-10-25
Status
vastgesteld
Wat zijn ruimtelijke plannen?
Een ruimtelijk plan is een juridisch document dat bepaalt hoe een gebied gebruikt mag worden. Het regelt waar woningen, wegen, parken of bedrijven mogen komen en zorgt voor een goede balans tussen stedelijke ontwikkeling en natuurbehoud. Ruimtelijke plannen geven structuur aan de inrichting van een gebied. Ze bepalen wat er gebouwd mag worden en waar, zodat groei en leefbaarheid in balans blijven. Voorbeelden hiervan zijn een bestemmingsplan, dit bepaalt wat er in een gebied mag gebeuren, en een inrichtingsplan, dit regelt de aanleg van openbare ruimtes. Blijf via ruimtelijke plannen op de hoogte van bouwprojecten en ontwikkelingen in jouw buurt.
Statistieken van de buurt Verspreide huizen Langenboom
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Verspreide huizen Langenboom heeft een totale bevolking van 830 inwoners. Van deze inwoners zijn 430 mannen en 400 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 12% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 13% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 37% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 20% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Verspreide huizen Langenboom zijn er in totaal 315 huishoudens. Hiervan bestaat 15% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 42% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 44% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,6 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Verspreide huizen Langenboom bedraagt de bevolkingsdichtheid 73 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 1.135 hectare en een wateroppervlak van 54 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 1.188 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 58, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Verspreide huizen Langenboom is 44% van de bevolking getrouwd, terwijl 45% ongetrouwd is. Daarnaast is 7% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Verspreide huizen Langenboom heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 4% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Mill en sint hubert
Algemeen
Mill en Sint Hubert is een landelijke gemeente in Noord-Brabant, bekend om haar agrarische traditie en rustige dorpen. Het gebied biedt veel recreatiemogelijkheden in de natuur.
Geschiedenis
Mill en Sint Hubert is een gemeente in Noord-Brabant, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gebied ontwikkelde zich vooral als agrarische gemeenschap.
Geografie
Mill en Sint Hubert ligt in het noordoosten van Noord-Brabant en wordt omringd door bossen, akkerland en natuurgebieden zoals de Kuilen. De regio biedt veel mogelijkheden voor recreatie.
Cultuur
De cultuur in Mill en Sint Hubert wordt gekenmerkt door lokale tradities zoals de jaarlijkse kermis en dorpsfeesten. Het gebied heeft een sterke verbondenheid met het platteland en de natuur.
Algemene informatie over de provincie Noord brabant
Algemeen
Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, bekend om haar vriendelijke inwoners, uitgestrekte natuur en levendige steden zoals Eindhoven en Breda.
Geschiedenis
Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis, variërend van het Hertogdom Brabant in de middeleeuwen tot het industriële succes van steden zoals Eindhoven tijdens de 20e eeuw.
Geografie
Het landschap van Noord-Brabant varieert van bossen en heide tot landbouwgebieden. De provincie heeft uitgestrekte natuurparken zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.
Cultuur
De Brabantse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, carnaval en bourgondische levensstijl. Steden zoals Den Bosch en Breda bieden een mix van moderne kunst, historie en gastronomie.
Meer bekendmakingen
evenementen
evenementenvergunning verleend voor het organiseren van de Nieuwjaarsduik op 01-01-2025 Fazantenweg 16, 5453JM Langenboom
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van nieuwe kozijnen in de pui voorgevel Dorpsstraat 40, 5453JW Langenboom
omgeving
Alcoholwetvergunning Model A verleend voor Mead Me V.O.F Langenboomseweg 71b, 5451JH Mill
omgeving
omgevingsvergunning verleend voor het vervangen van het dakbeschot van de woning Langenboomseweg 140, 5453JD Langenboom
omgeving
omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een overkapping/schuilstal voor pony's Zandvoortsestraat 1, 5453SL Langenboom
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning Aanbrengen Anodebed en plaatsen gelijkrichterkast, A-watergang, PVVR, Logtschedijk Zeeland
omgeving
Kennisgeving Wet bodembescherming (Wbb)
mededelingen
Aanwijzing Dominicanenstraat 24 te Langenboom als gemeentelijk monument
omgeving
Besluit in het kader van de Wet natuurbescherming
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning Aanplanten en verwijderen bomen, A-watergang, PVVR, N264 Odiliapeel
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning voor het nemen van onderhouds- en veiligheidsmaatregelen de N264.36 tussen Odiliapeel en Haps
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning voor het nemen van onderhouds- en veiligheidsmaatregelen de N264.36 tussen Odiliapeel en Haps