Havelaarstraat 37 in Colijnsplaat - aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van zonneschermen
Omschrijving
Havelaarstraat 37 in Colijnsplaat - aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van zonneschermen
Organisatie
Gemeente
Aanvrager
Noord-Beveland
Producttype
omgevingsvergunning
Startdatum
2024-10-16
Categorie: omgeving
De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.
Statistieken van de buurt Colijnsplaat
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Colijnsplaat heeft een totale bevolking van 1.480 inwoners. Van deze inwoners zijn 735 mannen en 745 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 10% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 9% tussen de 15 en 24 jaar, 21% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 31% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 29% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Colijnsplaat zijn er in totaal 740 huishoudens. Hiervan bestaat 45% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 24% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 31% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 1,9 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Colijnsplaat bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.712 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 86 hectare en een wateroppervlak van 3 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 89 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 331, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Colijnsplaat is 42% van de bevolking getrouwd, terwijl 39% ongetrouwd is. Daarnaast is 10% van de inwoners gescheiden en 9% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Colijnsplaat heeft een diverse bevolking, met 4% niet-westerse immigranten en 11% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Noord beveland
Algemeen
Noord-Beveland is een gemeente in Zeeland, gelegen op een eiland tussen de Oosterschelde en het Veerse Meer. De gemeente staat bekend om haar stranden en watersportmogelijkheden.
Geschiedenis
Noord-Beveland is een gemeente in Zeeland, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De regio speelde een belangrijke rol in de landbouw en veeteelt.
Geografie
Noord-Beveland ligt tussen de Noordzee en het Veerse Meer, met uitgestrekte polders en dijken. De regio is populair bij watersportliefhebbers en biedt veel recreatiemogelijkheden.
Cultuur
De cultuur in Noord-Beveland wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Landbouwdag en dorpsfeesten. De gemeenschap heeft een sterke verbondenheid met het platteland en de zee.
Algemene informatie over de provincie Zeeland
Algemeen
Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland, bekend om haar eilanden, waterwegen en rijke maritieme geschiedenis. De provincie is een populaire toeristische bestemming vanwege haar stranden en natuur.
Geschiedenis
Zeeland heeft een lange maritieme geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de handel en visserij. De provincie heeft ook te maken gehad met overstromingen, wat leidde tot de bouw van de Deltawerken.
Geografie
Zeeland bestaat uit een aantal eilanden en schiereilanden, omgeven door de Noordzee. Het gebied staat bekend om haar stranden, duinen en de Deltawerken, een belangrijk waterbouwkundig project.
Cultuur
De Zeeuwse cultuur is nauw verbonden met de zee, visserij en landbouw. De provincie staat bekend om haar streekproducten zoals mosselen en oesters, en heeft een rijke traditie van volksfeesten en muziek.
Meer bekendmakingen
mededelingen
Programmabegroting 2025, Meerjarenraming 2026-2029 waterschap Scheldestromen
evenementen
Gemeente Noord-Beveland – verlening evenementenvergunning – Sinterklaasintocht Colijnsplaat – 23 november 2024 – Haven met optocht richting dorpshuis de Brug, Colijnsplaat
omgeving
Havelaarstraat 37 in Colijnsplaat - verlenen omgevingsvergunning voor het plaatsen van zonneschermen
mededelingen
Gemeente Noord-Beveland – huisnummerbesluiten – 21 oktober 2024, Voorstraat 8a, Colijnsplaat
omgeving
Verleende vergunning handmatig oogsten van zeewier langs de Oosterschelde
omgeving
Ontwerp omgevingsvergunning voor een Natura 2000-activiteit aan de Vereniging Schelpdierhandel voor het lozen van spoelwater, afkomstig van het verwerken van importmosselen afkomstig uit de Deense gebieden Isefjord & Limfjord bij de deelnemende...
omgeving
Omgevingsvergunning voor het oogsten van zeewieren in het Natura 2000-gebied Oosterschelde
mededelingen
Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende het openstellen van de elektronische weg voor subsidieaanvragen Zeeland in Stroomversnelling
omgeving
Melding Besluit activiteiten leefomgeving van AP-Groep
bestemmingsplan
Kennisgeving vastgesteld inpassingsplan Baanrotatie vliegveld Midden-Zeeland
omgeving
Omgevingsvergunning voor flora- en fauna-activiteit aan Faunabeheereenheid Zeeland voor aanvullende middelen populatiebeheer grauwe gans en brandgans
omgeving
Omgevingsvergunning voor flora- en fauna-activiteit aan Faunabeheereenheid Zeeland voor aanvullende middelen populatiebeheer grauwe gans en brandgans