Groen bij huize Cammingha en Landgoederij 2023
Dossier
Code
NL.IMRO.0312.bpBNKgroenlandgoed
Overheidcode
0312
Overheidnaam
Gemeente Bunnik
Status
vastgesteld
Naam
Groen bij huize Cammingha en Landgoederij 2023
Plancode
NL.IMRO.0312.bpBNKgroenlandgoed-va01
Datum
2024-11-14
Status
vastgesteld
Wat zijn ruimtelijke plannen?
Een ruimtelijk plan is een juridisch document dat bepaalt hoe een gebied gebruikt mag worden. Het regelt waar woningen, wegen, parken of bedrijven mogen komen en zorgt voor een goede balans tussen stedelijke ontwikkeling en natuurbehoud. Ruimtelijke plannen geven structuur aan de inrichting van een gebied. Ze bepalen wat er gebouwd mag worden en waar, zodat groei en leefbaarheid in balans blijven. Voorbeelden hiervan zijn een bestemmingsplan, dit bepaalt wat er in een gebied mag gebeuren, en een inrichtingsplan, dit regelt de aanleg van openbare ruimtes. Blijf via ruimtelijke plannen op de hoogte van bouwprojecten en ontwikkelingen in jouw buurt.
Statistieken van de buurt Bunnik
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Bunnik heeft een totale bevolking van 6.680 inwoners. Van deze inwoners zijn 3.270 mannen en 3.410 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 20% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 10% tussen de 15 en 24 jaar, 20% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 26% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 25% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Bunnik zijn er in totaal 2.880 huishoudens. Hiervan bestaat 34% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 35% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 31% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,3 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Bunnik bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.904 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 351 hectare en een wateroppervlak van 10 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 361 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 775, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 4.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Bunnik is 41% van de bevolking getrouwd, terwijl 48% ongetrouwd is. Daarnaast is 5% van de inwoners gescheiden en 6% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Bunnik heeft een diverse bevolking, met 7% niet-westerse immigranten en 9% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 1% Marokkaanse immigranten, 1% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Bunnik
Algemeen
Bunnik, gelegen in Utrecht, is een kleine gemeente met een rijke historie. Het staat bekend om de landgoederen en kastelen in de omgeving, waaronder Kasteel Rhijnauwen.
Geschiedenis
Bunnik is een kleine gemeente met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De aanwezigheid van historische kastelen en boerderijen toont het agrarische karakter van het gebied.
Geografie
Bunnik ligt in de provincie Utrecht, vlakbij de stad Utrecht. De gemeente wordt gekenmerkt door een mix van agrarische landschappen en bossen, met veel mogelijkheden voor wandelen en fietsen.
Cultuur
De cultuur in Bunnik is sterk verbonden met het landelijke leven en het behoud van het culturele erfgoed. Jaarlijkse dorpsfeesten en markten spelen een centrale rol in het gemeenschapsleven.
Algemene informatie over de provincie Utrecht
Algemeen
Utrecht is een centraal gelegen provincie in Nederland, bekend om haar historische stad Utrecht, groene landschappen en strategische ligging.
Geschiedenis
De stad Utrecht heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd. De Domtoren is een van de bekendste monumenten van Nederland, en de stad heeft een belangrijke religieuze geschiedenis.
Geografie
Utrecht heeft een gevarieerd landschap met bossen, rivieren en landelijke gebieden. De Utrechtse Heuvelrug is een van de belangrijkste natuurgebieden van de provincie.
Cultuur
Utrecht is een belangrijk cultureel centrum, met veel musea, theaters en muziekpodia. De provincie staat bekend om haar mix van stedelijke en landelijke cultuur, met veel festivals en evenementen.
Meer bekendmakingen
omgeving
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning voor een wateractiviteit voor een sportevenement -Utrecht Survivalrun 1 juni 2025 in Bunnik en Utrecht - met code HDSR563061
omgeving
Kennisgeving melding voor het -Bouwwerken, werken en objecten in of bij een oppervlaktewaterlichaam, niet zijnde de Noordzee, of waterkering in beheer bij het Rijk Wenckenbachstraat 1 5621HA Eindhoven
omgeving
Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, plaatsen houten klokkenstoel, Provincialeweg 63 in Bunnik
omgeving
Afgehandelde omgevingsvergunning, hogere dakrand, Hoefsmedenhof 1 in Bunnik
omgeving
Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, realiseren uitrit, Schoudermantel 6-6a in Bunnik
omgeving
Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, aanbrengen handelsreclame, Schoudermantel 39 in Bunnik
omgeving
Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, verbouwing monumentale boerderij Provincialeweg 80 in Bunnik
omgeving
Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, verbouwing woning, Kampweg 25 in Bunnik
omgeving
Kennisgeving verlenging beslistermijn omgevingswet, verbouw woning, Molenweg 39 in Bunnik, WABO OV 1332064
omgeving
Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, het vervangen van kozijnen aan de voorzijde van woning, Molenweg 13 in Bunnik
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning: gemeente Borger-Odoorn, [BGR01B11810] Borger B 11810 , het aanleggen van een uitrit
omgeving
Aanvraag omgevingsvergunning: gemeente Borger-Odoorn, [BGR01B11810] Borger B 11810 , het aanleggen van een uitrit