Gemeente Dinkelland– Kennisgeving voornemen tot wijziging Omgevingsplan Dinkelland middels, ‘TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22d Lattrop-Breklenkamp, Rammelbeekweg 29’ participatie

Locatie

Straat en huisnummer

Rammelbeekweg

Postcode

7635NR

Woonplaats

Lattrop-Breklenkamp

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Dinkelland

ic_producttype.svg

Producttype

ander besluit van algemene strekking

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-10

Categorie: mededelingen

De categorie 'mededelingen' is een restcategorie. De inhoud hiervan is sterk wisselend per gemeente en bevat zaken zoals gedoogbesluiten, huisnummerbesluiten, agenda’s en notulen, openingstijden en verkiezingen. Geadviseerd wordt om deze categorie niet zonder additionele zoektermen te gebruiken.

Statistieken van de buurt Verspreide huizen Lattrop

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Verspreide huizen Lattrop heeft een totale bevolking van 405 inwoners. Van deze inwoners zijn 225 mannen en 180 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 11% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 19% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 33% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 18% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Verspreide huizen Lattrop zijn er in totaal 140 huishoudens. Hiervan bestaat 24% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 49% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 28% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,8 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Verspreide huizen Lattrop bedraagt de bevolkingsdichtheid 39 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 1.049 hectare en een wateroppervlak van 21 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 1.070 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 42, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Verspreide huizen Lattrop is 45% van de bevolking getrouwd, terwijl 46% ongetrouwd is. Daarnaast is 3% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Verspreide huizen Lattrop heeft een diverse bevolking, met 0% niet-westerse immigranten en 5% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Dinkelland

Algemeen

Algemeen

Dinkelland is een gemeente in Overijssel, bekend om haar groene omgeving en oude Saksische boerderijen. De gemeente biedt veel recreatieve mogelijkheden, zoals wandelen en fietsen in het Twentse landschap.

Geschiedenis

Geschiedenis

Dinkelland is een agrarische gemeente in Twente met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gebied staat bekend om zijn Saksische boerderijen en traditionele plattelandsleven.

Geografie

Geografie

Dinkelland ligt in het noordoosten van Twente, dicht bij de Duitse grens. Het landschap bestaat uit glooiende akkers, bossen en historische boerderijen, wat het een aantrekkelijke plek maakt voor natuurliefhebbers.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Dinkelland wordt gekenmerkt door het behoud van oude ambachten en tradities. Lokale evenementen zoals de Dinkellandse Kermis en plattelandsmarkten trekken bezoekers uit de regio.

Algemene informatie over de provincie Overijssel

Algemeen

Algemeen

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland, bekend om haar afwisselende landschap, historische Hanzesteden en landelijke gebieden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Overijssel was een belangrijk handelsgebied in de middeleeuwen, met Hanzesteden zoals Zwolle en Deventer. De provincie heeft een rijke agrarische traditie en historisch erfgoed.

Geografie

Geografie

Overijssel heeft een divers landschap van rivieren, bossen en agrarisch gebied. Bekende natuurgebieden zijn de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Overijssel is nauw verbonden met haar agrarische verleden en Hanzegeschiedenis. Er zijn veel traditionele feesten en evenementen, zoals de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt.

Meer bekendmakingen

mededelingen

mededelingen

Gemeente Dinkelland– Kennisgeving voornemen tot wijziging Omgevingsplan Dinkelland middels, ‘TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22f Buitengebied Lattrop-Breklenkamp, Frensdorferweg 43’, participatie

water

water

Aanvraag omgevingsvergunning van 3 oktober 2024 voor vervanging stuw ST01236 in waterloop WL00330, Frensdorferweg te Lattrop-Breklenkamp. De aanvraag heeft als dossiernummer Z-2451774

omgeving

omgeving

Gemeente Dinkelland - verleende omgevingsvergunning - Lattrop-Breklenkamp, plan Möske kavel 8, hoek Dorpsstraat-Disseroltweg kadastraal bekend sectie L nr. 1574: bouwen woning

omgeving

omgeving

Gemeente Dinkelland - verleende omgevingsvergunning Omgevingswet - Lattrop-Breklenkamp, Frensdorferweg 43A: verschuiven woning tov reeds verleende vergunning

omgeving

omgeving

Gemeente Dinkelland - Melding mobiel breken van bouw- en sloopafval, Lattrop-Breklenkamp, Rammelbeekweg 29: het mobiel breken van puin gedurende 4 werkdagen in de periode van 6 september tot en met 31 oktober 2024

omgeving

omgeving

Gemeente Dinkelland - verleende omgevingsvergunning, Lattrop-Breklenkamp, hoek Disseroltweg/Dorpsstraat: bouwen dubbel woonhuis

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning Omgevingswet - Lattrop-Breklenkamp, Frensdorferweg 43A: verschuiven woning tov reeds verleende vergunning

evenementen

evenementen

Gemeente Dinkelland - verleende vergunning - Lattrop-Breklenkamp, Breemorsweg: evenement Popcorn Lattrop