Gemeente Den Helder - Verkeersbesluit GPP Prins Hendriklaan

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Den Helder

ic_producttype.svg

Producttype

verkeersbesluit of -mededeling

ic_date.svg

Startdatum

2024-09-30

Categorie: verkeer

In de categorie 'verkeer' worden verkeersbesluiten getoond, en ook gehandicaptenparkeervergunningen en in- en uitritvergunningen

Statistieken van de buurt Centrum

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Centrum heeft een totale bevolking van 1.410 inwoners. Van deze inwoners zijn 695 mannen en 715 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 9% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 8% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 27% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 29% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Centrum zijn er in totaal 875 huishoudens. Hiervan bestaat 60% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 16% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 24% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 1,6 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Centrum bedraagt de bevolkingsdichtheid 7.369 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 19 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 19 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 2.841, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 1.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Centrum is 29% van de bevolking getrouwd, terwijl 46% ongetrouwd is. Daarnaast is 16% van de inwoners gescheiden en 10% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Centrum heeft een diverse bevolking, met 16% niet-westerse immigranten en 12% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 2% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Den helder

Algemeen

Algemeen

Den Helder is een kustplaats in Noord-Holland en staat bekend om zijn marinehaven. De nabijgelegen stranden, duinen en natuurgebieden maken het een geliefde bestemming voor toeristen en inwoners.

Geschiedenis

Geschiedenis

Den Helder heeft een rijke maritieme geschiedenis en speelde een belangrijke rol als marinebasis in Nederland. De stad heeft verschillende forten en musea die herinneren aan haar militaire verleden.

Geografie

Geografie

Den Helder ligt op het noordelijkste puntje van Noord-Holland en wordt omringd door de Noordzee en het Waddengebied. Het is de toegangspoort naar Texel en heeft uitgestrekte duinen en stranden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Den Helder is nauw verbonden met de zee. Jaarlijkse evenementen zoals de Vlootdagen en het Helderse Havenfestival benadrukken het maritieme karakter van de stad.

Algemene informatie over de provincie Noord holland

Algemeen

Algemeen

Noord-Holland is een van de belangrijkste provincies van Nederland, bekend om haar hoofdstad Amsterdam, historische steden en lange kustlijn met uitgestrekte stranden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Holland heeft een rijke maritieme geschiedenis. Steden zoals Amsterdam en Hoorn waren belangrijk tijdens de Gouden Eeuw, toen Nederland een wereldmacht was op zee.

Geografie

Geografie

Noord-Holland heeft een divers landschap van duinen, stranden, polders en meren. De provincie is populair onder toeristen vanwege de kustplaatsen en de nabijheid van Amsterdam.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Noord-Holland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke moderniteit en traditionele plattelandsdorpen. Amsterdam is een internationaal centrum voor kunst en cultuur.

Meer bekendmakingen

evenementen

evenementen

Gemeente Den Helder – evenementenvergunning verleend voor IJsbaan in de Beatrixstraat

omgeving

omgeving

Gemeente Den Helder, verlenen omgevingsvergunning, renoveren van de voorgevel, Keizerstraat 35 1781GD Den Helder

verkeer

verkeer

Gemeente Den Helder - Verkeersbesluit GPP Bernhardplein

omgeving

omgeving

Gemeente Den Helder, verzoek om omgevingsvergunning, kappen van één dubbelbloemige paardenkastanje vlakbij Meidoornstraat 15 – 17 (perceel F1749), één wilg vlakbij Folkert Lambertsstraat 1 (perceel K4352), één zwarte den vlakbij Hoogstraat 19 (perceel...

omgeving

omgeving

Gemeente Den Helder, verzoek om omgevingsvergunning, splitsen van het pand en het gewijzigd uitvoeren van de eerder verleende vergunning in verband met brandcompartimentering, Breewaterstraat 18 1781GT Den Helder

omgeving

omgeving

Gemeente Den Helder, verlengen beslistermijn, renoveren van de gevel , Keizerstraat 35 1781 GD Den Helder

mededelingen

mededelingen

Bekendmaking voorgenomen verkoop perceel

mededelingen

mededelingen

Gemeente Den Helder, verzoek vergunningsvrij, realiseren van een bouwplaats, Bernhardplein 4A 1781HH Den Helder

verkeer

verkeer

Gemeente Den Helder - Intrekkingsbesluit parkeerplaats t.b.v. elektrisch laden Stationsstraat, Den Helder

evenementen

evenementen

Gemeente Den Helder – evenementenvergunning verleend voor Lichtfestival Helder Licht

omgeving

omgeving

Gemeente Den Helder, verzoek om omgevingsvergunning, realiseren van een bouwplaats, Bernhardplein 4A 1781HH Den Helder

omgeving

omgeving

Gemeente Den Helder, verzoek om omgevingsvergunning, realiseren van een bouwplaats, Bernhardplein 4A 1781HH Den Helder