Gemeente Almere - aanvraag omgevingsvergunning - het plaatsen van een dakopbouw - Achillesstraat 10,

Omschrijving

Gemeente Almere - aanvraag omgevingsvergunning - het plaatsen van een dakopbouw - Achillesstraat 10,

Locatie

Straat en huisnummer

Achillesstraat

Postcode

1363VM

Woonplaats

ALMERE

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Almere

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-11

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Homeruskwartier

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Homeruskwartier heeft een totale bevolking van 7.455 inwoners. Van deze inwoners zijn 3.715 mannen en 3.740 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 28% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 9% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 16% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 3% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Homeruskwartier zijn er in totaal 2.935 huishoudens. Hiervan bestaat 29% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 51% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 20% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,5 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Homeruskwartier bedraagt de bevolkingsdichtheid 7.054 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 106 hectare en een wateroppervlak van 3 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 109 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 1.444, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 3.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Homeruskwartier is 30% van de bevolking getrouwd, terwijl 63% ongetrouwd is. Daarnaast is 6% van de inwoners gescheiden en 1% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Homeruskwartier heeft een diverse bevolking, met 47% niet-westerse immigranten en 11% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 4% Marokkaanse immigranten, 20% Surinaamse immigranten en 3% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Almere

Algemeen

Algemeen

Almere, een van de jongste steden van Nederland, ligt in Flevoland. De stad staat bekend om haar moderne architectuur, snelle groei en innovatieve stadsplanning. Almere biedt veel recreatieve mogelijkheden aan het water.

Geschiedenis

Geschiedenis

Almere is een van de jongste steden van Nederland, ontstaan in de jaren 70 als onderdeel van de drooglegging van de Flevopolder. De stad heeft sindsdien een snelle groei doorgemaakt en is nu een van de grootste steden van Flevoland.

Geografie

Geografie

Almere ligt in Flevoland, op de Flevopolder, en wordt omringd door water en natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen. Het stedelijke landschap is modern en ruim opgezet, met veel aandacht voor groen en duurzaamheid.

Cultuur

Cultuur

Almere staat bekend om zijn moderne architectuur en culturele evenementen. Het jaarlijkse festival 'Zomer in Haven' en het architectuurfestival trekken veel bezoekers naar de stad.

Algemene informatie over de provincie Flevoland

Algemeen

Algemeen

Flevoland is de jongste provincie van Nederland, ontstaan door de inpoldering van de voormalige Zuiderzee. Het staat bekend om zijn moderne steden en innovatieve watermanagement.

Geschiedenis

Geschiedenis

Flevoland is ontstaan in de 20e eeuw na de aanleg van de Afsluitdijk en de drooglegging van de Flevopolders. Het is een voorbeeld van Nederlandse waterbouwkunde en innovatie op het gebied van landaanwinning.

Geografie

Geografie

Flevoland is grotendeels kunstmatig land, gewonnen uit de zee. Het landschap bestaat uit polders, dijken en waterwegen, met steden zoals Almere en Lelystad als belangrijke stedelijke centra.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Flevoland is modern en dynamisch, met een focus op duurzaamheid en innovatie. Er zijn verschillende culturele instellingen en evenementen die moderne kunst en architectuur vieren, zoals de Oostvaardersplassen.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning - Realiseren dakopbouw Apollostraat 36 - Apollostraat 36,

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - verleend - aanvraag omgevingsvergunning - het plaatsen van serre (33 m2) en overkapping (6 m2) - Zeussingel 63,

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - aanvraag standplaats - (Verkoopdagen/tijden) - Alseidenstraat,

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - verleend - aanvraag omgevingsvergunning - het plaatsen van een tuinhuis, een vlonder en een schutting (legalisering) - Aegirstraat 1,

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - aanvraag omgevingsvergunning - een aanvraag ontheffing omgevingsplan - Aresstraat 55,

verkeer

verkeer

Collectief Verkeersbesluit voor het aanwijzen en inrichten van acht (8) parkeervakken ten behoeve van het laden van elektrische voertuigen ter hoogte van de Odyseestraat, Menelaostraat, Nestorstraat en Agememnonsingel

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - aanvraag terras - Horeca De Verwennerij - Agamemnonsingel 2,

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - verleend - aanvraag omgevingsvergunning - het uitbreiden van de woning - Trojestraat 61,

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning - Vergroten woning, opbouw op bestaand dakterras Achillesstraat 11 Almere - Achillesstraat 11,

omgeving

omgeving

Gemeente Almere - intrekken aanvraag - aanvraag omgevingsvergunning - het plaatsen van een dakopbouw - Mazustraat 63,

mededelingen

mededelingen

Aanwijzingsbesluit tijdelijk cameratoezicht Merlijnplantsoen 30 september 2024

mededelingen

mededelingen

Aanwijzingsbesluit tijdelijk cameratoezicht Merlijnplantsoen 30 september 2024