Gemeente Achtkarspelen - verleend omgevingsvergunning (reguliere procedure), het bouwen van een garage, nabij Keurloane, Buitenpost (kadastraal BTPOO, A, 6148)

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Achtkarspelen

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-16

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Verspreide huizen Buitenpost

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Verspreide huizen Buitenpost heeft een totale bevolking van 685 inwoners. Van deze inwoners zijn 345 mannen en 340 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 20% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 14% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 29% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 18% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Verspreide huizen Buitenpost zijn er in totaal 255 huishoudens. Hiervan bestaat 21% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 46% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 33% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,7 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Verspreide huizen Buitenpost bedraagt de bevolkingsdichtheid 43 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 1.596 hectare en een wateroppervlak van 6 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 1.602 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 246, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Verspreide huizen Buitenpost is 43% van de bevolking getrouwd, terwijl 47% ongetrouwd is. Daarnaast is 8% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Verspreide huizen Buitenpost heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 1% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Achtkarspelen

Algemeen

Algemeen

Achtkarspelen, gelegen in Friesland, is een gemeente die bekendstaat om haar Friese cultuur en platteland. De landelijke omgeving en traditionele dorpen maken het een mooie plek voor wie van rust en natuur houdt.

Geschiedenis

Geschiedenis

Achtkarspelen kent een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gebied was van oudsher een belangrijk knooppunt voor de handel en landbouw in Friesland.

Geografie

Geografie

Achtkarspelen ligt in het noordoosten van Friesland en wordt gekenmerkt door uitgestrekte velden en kleine dorpen. De gemeente is sterk verbonden met het Friese landschap en de agrarische sector.

Cultuur

Cultuur

Friese tradities zoals fierljeppen en kaatsen spelen een centrale rol in de cultuur van Achtkarspelen. De Friese taal wordt hier dagelijks gesproken en gekoesterd.

Algemene informatie over de provincie Fryslan

Algemeen

Algemeen

Fryslân, of Friesland, is een provincie in het noorden van Nederland, bekend om haar sterke eigen identiteit, Friese taal en merenlandschap. De provincie trekt veel toeristen door haar waterrecreatie en rijke cultuur.

Geschiedenis

Geschiedenis

Friesland heeft een rijke en onafhankelijke geschiedenis. De Friezen stonden bekend om hun onafhankelijkheidsstrijd en sterke handelspositie in de middeleeuwen. De Friese taal en cultuur zijn nog steeds levendig.

Geografie

Geografie

Friesland staat bekend om haar uitgestrekte meren, groene weilanden en Waddeneilanden. Het is een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers, met veel pittoreske dorpen langs de kust.

Cultuur

Cultuur

De Friese cultuur is uniek in Nederland, met een eigen taal en tradities. Bekende evenementen zijn de Elfstedentocht en de kaatssport. Friesland heeft een rijke folklore en staat bekend om haar gastvrijheid.

Meer bekendmakingen

water

water

Aanvraag Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-692341 Aanleggen dam met duiker nabij Trekweg 12, Buitenpost

omgeving

omgeving

Gemeente Achtkarspelen - ontvangen aanvraag omgevingsvergunning, het aanleggen van een uitrit aan weiland/perceel, Trekweg 12, Buitenpost

evenementen

evenementen

Gemeente Achtkarspelen - Verleende ontheffing schenk- en sluitingstijd Oktoberfest op 19 oktober 2024 om Buitenpost

evenementen

evenementen

Gemeente Achtkarspelen - Aanvraag ontheffing schenk- en sluitingstijd Oktoberfest op 19 oktober 2024 om Buitenpost

water

water

Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-628982 dempen en verbreden watergangen en verbreden dammen tot 15 meter ten zuiden van Parallelweg 10, Buitenpost

mededelingen

mededelingen

Gemeente Dantumadiel Bekendmaking maatwerkvoorschrift herplant op andere grond Besluit activiteiten leefomgeving

water

water

Aanvraag Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-679911 Grondwater onttrekken t.b.v. aanleggen kabels in tracé tussen Burgum en Buitenpost

omgeving

omgeving

Gemeente Achtkarspelen Beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

omgeving

omgeving

Gemeente Achtkarspelen - verleend omgevingsvergunning (reguliere procedure), het uitvoeren van kavelwerkzaamheden, Parallelweg ter hoogte van 10, 12, Buitenpost

evenementen

evenementen

Evenementenvergunning Bernhardlaan en door Kollum

evenementen

evenementen

Gemeente Tytsjerksteradiel - melding Doorkomst Lampex Dantumadiel op 27 en 28 september 2024 in Buitenpost

evenementen

evenementen

Gemeente Tytsjerksteradiel - melding Doorkomst Lampex Dantumadiel op 27 en 28 september 2024 in Buitenpost