Gehandicaptenparkeerplaats parkeerterrein Menno van Coehoornstraat thvnummer 17/19 Kootstertille

Omschrijving

Aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Achtkarspelen

ic_producttype.svg

Producttype

verkeersbesluit of -mededeling

ic_date.svg

Startdatum

2024-07-25

Categorie: verkeer

In de categorie 'verkeer' worden verkeersbesluiten getoond, en ook gehandicaptenparkeervergunningen en in- en uitritvergunningen

Statistieken van de buurt Kootstertille

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Kootstertille heeft een totale bevolking van 2.080 inwoners. Van deze inwoners zijn 1.065 mannen en 1.015 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 19% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 27% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 18% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Kootstertille zijn er in totaal 875 huishoudens. Hiervan bestaat 30% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 39% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 30% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,4 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Kootstertille bedraagt de bevolkingsdichtheid 1.662 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 125 hectare en een wateroppervlak van 19 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 144 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 306, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Kootstertille is 40% van de bevolking getrouwd, terwijl 48% ongetrouwd is. Daarnaast is 7% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Kootstertille heeft een diverse bevolking, met 1% niet-westerse immigranten en 4% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Achtkarspelen

Algemeen

Algemeen

Achtkarspelen, gelegen in Friesland, is een gemeente die bekendstaat om haar Friese cultuur en platteland. De landelijke omgeving en traditionele dorpen maken het een mooie plek voor wie van rust en natuur houdt.

Geschiedenis

Geschiedenis

Achtkarspelen kent een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gebied was van oudsher een belangrijk knooppunt voor de handel en landbouw in Friesland.

Geografie

Geografie

Achtkarspelen ligt in het noordoosten van Friesland en wordt gekenmerkt door uitgestrekte velden en kleine dorpen. De gemeente is sterk verbonden met het Friese landschap en de agrarische sector.

Cultuur

Cultuur

Friese tradities zoals fierljeppen en kaatsen spelen een centrale rol in de cultuur van Achtkarspelen. De Friese taal wordt hier dagelijks gesproken en gekoesterd.

Algemene informatie over de provincie Fryslan

Algemeen

Algemeen

Fryslân, of Friesland, is een provincie in het noorden van Nederland, bekend om haar sterke eigen identiteit, Friese taal en merenlandschap. De provincie trekt veel toeristen door haar waterrecreatie en rijke cultuur.

Geschiedenis

Geschiedenis

Friesland heeft een rijke en onafhankelijke geschiedenis. De Friezen stonden bekend om hun onafhankelijkheidsstrijd en sterke handelspositie in de middeleeuwen. De Friese taal en cultuur zijn nog steeds levendig.

Geografie

Geografie

Friesland staat bekend om haar uitgestrekte meren, groene weilanden en Waddeneilanden. Het is een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers, met veel pittoreske dorpen langs de kust.

Cultuur

Cultuur

De Friese cultuur is uniek in Nederland, met een eigen taal en tradities. Bekende evenementen zijn de Elfstedentocht en de kaatssport. Friesland heeft een rijke folklore en staat bekend om haar gastvrijheid.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Gemeente Achtkarspelen - verleend omgevingsvergunning (reguliere procedure), Eenmalige proefneming met alternatieve grondstoffen, Pinksterblom-strjitte 2, Kootstertille

omgeving

omgeving

Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning

omgeving

omgeving

Gemeente Achtkarspelen - ontvangen aanvraag omgevingsvergunning, het leggen van voedingsbanen, tussen Burgum en Drogeham

water

water

Aanvraag Omgevingsvergunning wateractiviteit WF-679911 Grondwater onttrekken t.b.v. aanleggen kabels in tracé tussen Burgum en Buitenpost

omgeving

omgeving

Gemeente Achtkarspelen - ontvangen aanvraag omgevingsvergunning, het aanleggen van een tijdelijke inrit, Westkern, Kootstertille (kadastraal Kooten C, 3305)

omgeving

omgeving

Gemeente Achtkarspelen - ontvangen aanvraag omgevingsvergunning, het kappen van een boom, De Koaten 30, Kootstertille

omgeving

omgeving

Gemeente Achtkarspelen - verleend omgevingsvergunning (reguliere procedure), het verwijderen van 84 oude vissteigers en plaatsen van 40 nieuwe vissteigers, langs Prinses Margrietkanaal, Kootstertille

omgeving

omgeving

Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning De Koaten 43A Kootstertille

omgeving

omgeving

Gemeente Achtkarspelen - verleend omgevingsvergunning (reguliere procedure), het realiseren van een interne wijziging en een uitbouw, Goudtsjeblom-strjitte 22, Kootstertille