Bosweg 46a, 't Zand

Dossier

Code

NL.IMRO.0441.OVZANBOSWEG46A

Overheidcode

0441

Overheidnaam

gemeente Schagen

Status

vastgesteld

ic_title.svg

Naam

Bosweg 46a, 't Zand

ic_code.svg

Plancode

NL.IMRO.0441.OVZANBOSWEG46A-VA01

ic_date.svg

Datum

2024-09-12

ic_status.svg

Status

vastgesteld

Wat zijn ruimtelijke plannen?

Een ruimtelijk plan is een juridisch document dat bepaalt hoe een gebied gebruikt mag worden. Het regelt waar woningen, wegen, parken of bedrijven mogen komen en zorgt voor een goede balans tussen stedelijke ontwikkeling en natuurbehoud. Ruimtelijke plannen geven structuur aan de inrichting van een gebied. Ze bepalen wat er gebouwd mag worden en waar, zodat groei en leefbaarheid in balans blijven. Voorbeelden hiervan zijn een bestemmingsplan, dit bepaalt wat er in een gebied mag gebeuren, en een inrichtingsplan, dit regelt de aanleg van openbare ruimtes. Blijf via ruimtelijke plannen op de hoogte van bouwprojecten en ontwikkelingen in jouw buurt.

Statistieken van de buurt Buitengebied 't Zand-West

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Buitengebied 't Zand-West heeft een totale bevolking van 245 inwoners. Van deze inwoners zijn 130 mannen en 110 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 15% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 19% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 28% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 16% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Buitengebied 't Zand-West zijn er in totaal 95 huishoudens. Hiervan bestaat 32% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 40% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 27% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,5 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Buitengebied 't Zand-West bedraagt de bevolkingsdichtheid 41 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 607 hectare en een wateroppervlak van 8 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 615 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 101, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Buitengebied 't Zand-West is 42% van de bevolking getrouwd, terwijl 52% ongetrouwd is. Daarnaast is 4% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Buitengebied 't Zand-West heeft een diverse bevolking, met 1% niet-westerse immigranten en 11% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit % Marokkaanse immigranten, % Surinaamse immigranten en % Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba % van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Schagen

Algemeen

Algemeen

Schagen is een stad in Noord-Holland, bekend om haar historische binnenstad en agrarische activiteiten. De stad biedt een mix van cultuur en natuur, met veel recreatiemogelijkheden in de omgeving.

Geschiedenis

Geschiedenis

Schagen is een historische stad in Noord-Holland, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad ontwikkelde zich als een belangrijk handels- en agrarisch centrum.

Geografie

Geografie

Schagen ligt in de kop van Noord-Holland, omringd door polders en akkerland. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden, zoals wandelen en fietsen door het agrarische landschap.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Schagen wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de Westfriese Folkloremarkt en het Schager Wapen. De stad heeft een rijke traditie van landbouw en ambachten.

Algemene informatie over de provincie Noord holland

Algemeen

Algemeen

Noord-Holland is een van de belangrijkste provincies van Nederland, bekend om haar hoofdstad Amsterdam, historische steden en lange kustlijn met uitgestrekte stranden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Holland heeft een rijke maritieme geschiedenis. Steden zoals Amsterdam en Hoorn waren belangrijk tijdens de Gouden Eeuw, toen Nederland een wereldmacht was op zee.

Geografie

Geografie

Noord-Holland heeft een divers landschap van duinen, stranden, polders en meren. De provincie is populair onder toeristen vanwege de kustplaatsen en de nabijheid van Amsterdam.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Noord-Holland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke moderniteit en traditionele plattelandsdorpen. Amsterdam is een internationaal centrum voor kunst en cultuur.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Kennisgeving melding omgevingswet Oude Rijksweg 67 1756EL 't Zand

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Parapluplan Datacenters

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning voor wijzigen van het medegebruik van een bedrijfswoning t.b.v. bewoning door derden op de locatie Bosweg 46A, 1756 CJ in 't Zand

mededelingen

mededelingen

Bevestiging melding voor het houden van Vehicleday op de locatie Parallelweg 33, 1756 ED in 't Zand

omgeving

omgeving

Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning Oude Rijksweg 67 1756EL 't Zand

omgeving

omgeving

Ontvangst aanvraag omgevingsvergunning gehele provincie Noord-Holland op particuliere bedrijfsterreinen (Flora- en fauna-activiteit)

mededelingen

mededelingen

Benoemingsbesluit in verband met opengevallen plaats

omgeving

omgeving

Kennisgeving melding artikel 8.41 Wet milieubeheer Bosweg 12B, 't Zand

mededelingen

mededelingen

Verleende ontheffing voor het veroorzaken van geluidhinder in verband met werkzaamheden aan de N502 op de locatie Westerduinweg in de gemeente Schagen

omgeving

omgeving

Kennisgeving melding artikel 8.41 Wet milieubeheer Bosweg 25, 't Zand