Besluit aanvraag omgevingsvergunning, Flevoplein 9, 3891 BA Zeewolde

Omschrijving

het veranderen van de boeidelen en het wijzigen van het kozijn

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Zeewolde

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-12-24

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Eerste woonwijk

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Eerste woonwijk heeft een totale bevolking van 3.565 inwoners. Van deze inwoners zijn 1.770 mannen en 1.795 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 16% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, 23% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 33% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 16% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Eerste woonwijk zijn er in totaal 1.515 huishoudens. Hiervan bestaat 27% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 40% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 33% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,3 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Eerste woonwijk bedraagt de bevolkingsdichtheid 3.449 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 103 hectare en een wateroppervlak van 3 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 106 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 1.331, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 3.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Eerste woonwijk is 46% van de bevolking getrouwd, terwijl 41% ongetrouwd is. Daarnaast is 10% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Eerste woonwijk heeft een diverse bevolking, met 7% niet-westerse immigranten en 11% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 1% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Zeewolde

Algemeen

Algemeen

Zeewolde is een jonge gemeente in Flevoland, bekend om haar groene omgeving en recreatiemogelijkheden. Het gebied biedt veel rust en ruimte voor natuurliefhebbers.

Geschiedenis

Geschiedenis

Zeewolde is een relatief jonge gemeente in Flevoland, ontstaan in de 20e eeuw na de inpoldering van de Zuiderzee. De regio ontwikkelde zich snel als een agrarisch centrum.

Geografie

Geografie

Zeewolde ligt aan het Wolderwijd, omringd door polders en natuurgebieden. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden zoals varen, fietsen en wandelen langs de waterwegen.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Zeewolde wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de Zeewolder Feesten en markten. De gemeenschap heeft een sterke band met de landbouw en het waterbeheer.

Algemene informatie over de provincie Flevoland

Algemeen

Algemeen

Flevoland is de jongste provincie van Nederland, ontstaan door de inpoldering van de voormalige Zuiderzee. Het staat bekend om zijn moderne steden en innovatieve watermanagement.

Geschiedenis

Geschiedenis

Flevoland is ontstaan in de 20e eeuw na de aanleg van de Afsluitdijk en de drooglegging van de Flevopolders. Het is een voorbeeld van Nederlandse waterbouwkunde en innovatie op het gebied van landaanwinning.

Geografie

Geografie

Flevoland is grotendeels kunstmatig land, gewonnen uit de zee. Het landschap bestaat uit polders, dijken en waterwegen, met steden zoals Almere en Lelystad als belangrijke stedelijke centra.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Flevoland is modern en dynamisch, met een focus op duurzaamheid en innovatie. Er zijn verschillende culturele instellingen en evenementen die moderne kunst en architectuur vieren, zoals de Oostvaardersplassen.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Besluit aanvraag omgevingsvergunning, Parkeerplaats Flevoplein

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning: gemeente Borger-Odoorn, [BGR01B11810] Borger B 11810 , het aanleggen van een uitrit

omgeving

omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning: gemeente Borger-Odoorn, [BGR01B11810] Borger B 11810 , het aanleggen van een uitrit

verkeer

verkeer

Verkeersbesluit tot het opheffen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van Laak nummer 29 te Zeewolde

omgeving

omgeving

Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning, Schepenveld 44, 3891 ZK Zeewolde, Schepenveld 46, 3891 ZK Zeewolde

mededelingen

mededelingen

Kennisgeving van het voornemen tot algehele herziening van de beleidsregel ‘compensatie toename verharding en versnelde afvoer’ van Waterschap Zuiderzeeland

omgeving

omgeving

Besluit aanvraag omgevingsvergunning, Kluunpad ongenummerd

omgeving

omgeving

Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning, Grootzeil 11, 3891 KH Zeewolde

omgeving

omgeving

Besluit aanvraag omgevingsvergunning, Torenstraat 3, 3891 BZ Zeewolde

omgeving

omgeving

Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning, Kluunpad ongen.

omgeving

omgeving

Provincie Gelderland Omgevingsverordening Gelderland, locatie provinciale weg N308, N309, N322, N795, en N833

omgeving

omgeving

Provincie Gelderland Omgevingsverordening Gelderland, locatie provinciale weg N308, N309, N322, N795, en N833