Beneden-Leeuwen, Bedrijventerrein Veesteeg-Zuid

Dossier

Code

NL.IMRO.0668.BENVeesteegZuid

Overheidcode

0668

Overheidnaam

gemeente West Maas en Waal

Status

geheel onherroepelijk in werking

ic_title.svg

Naam

Beneden-Leeuwen, Bedrijventerrein Veesteeg-Zuid

ic_code.svg

Plancode

NL.IMRO.0668.BENVeesteegZuid-BOH1

ic_date.svg

Datum

2024-04-25

ic_status.svg

Status

vastgesteld

Wat zijn ruimtelijke plannen?

Een ruimtelijk plan is een juridisch document dat bepaalt hoe een gebied gebruikt mag worden. Het regelt waar woningen, wegen, parken of bedrijven mogen komen en zorgt voor een goede balans tussen stedelijke ontwikkeling en natuurbehoud. Ruimtelijke plannen geven structuur aan de inrichting van een gebied. Ze bepalen wat er gebouwd mag worden en waar, zodat groei en leefbaarheid in balans blijven. Voorbeelden hiervan zijn een bestemmingsplan, dit bepaalt wat er in een gebied mag gebeuren, en een inrichtingsplan, dit regelt de aanleg van openbare ruimtes. Blijf via ruimtelijke plannen op de hoogte van bouwprojecten en ontwikkelingen in jouw buurt.

Statistieken van de buurt Buitengebied Beneden-Leeuwen

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Buitengebied Beneden-Leeuwen heeft een totale bevolking van 910 inwoners. Van deze inwoners zijn 440 mannen en 470 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 20% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 6% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 20% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 12% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Buitengebied Beneden-Leeuwen zijn er in totaal 380 huishoudens. Hiervan bestaat 28% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 40% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 32% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,3 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Buitengebied Beneden-Leeuwen bedraagt de bevolkingsdichtheid 128 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 713 hectare en een wateroppervlak van 64 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 777 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 531, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 4.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Buitengebied Beneden-Leeuwen is 39% van de bevolking getrouwd, terwijl 51% ongetrouwd is. Daarnaast is 7% van de inwoners gescheiden en 3% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Buitengebied Beneden-Leeuwen heeft een diverse bevolking, met 4% niet-westerse immigranten en 6% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 1% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente West maas en waal

Algemeen

Algemeen

West Maas en Waal is een gemeente in Gelderland, gelegen tussen de rivieren de Maas en de Waal. Het gebied biedt een rustige woonomgeving met veel recreatiemogelijkheden.

Geschiedenis

Geschiedenis

West Maas en Waal is een gemeente in Gelderland, met een lange geschiedenis van landbouw en waterbeheer. De regio ontwikkelde zich als een belangrijk agrarisch gebied.

Geografie

Geografie

West Maas en Waal ligt tussen de rivieren de Maas en de Waal, omringd door weilanden en waterwegen. De regio biedt veel recreatiemogelijkheden zoals varen, wandelen en fietsen langs de rivieren.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in West Maas en Waal wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Maas en Waalse Feesten en markten. De gemeenschap heeft een sterke band met de rivieren en polders.

Algemene informatie over de provincie Gelderland

Algemeen

Algemeen

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en biedt een divers landschap van bossen, rivieren en historische steden. Het is bekend om de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van het land.

Geschiedenis

Geschiedenis

Gelderland heeft een rijke geschiedenis, variërend van middeleeuwse kastelen tot de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland.

Geografie

Geografie

Gelderland is geografisch divers met de Veluwe, een groot natuurgebied met bossen en heide, en de rivieren de Rijn, Waal en IJssel die door de provincie stromen. Het is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Gelderland wordt gekenmerkt door traditionele boerenfeesten, kastelen en landgoederen. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, met werken van Van Gogh, is een belangrijk cultureel hoogtepunt.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Gemeente West Maas en Waal - Een omgevingsvergunning is aangevraagd voor boom kappen of houtopstand vellen ivm bouw- en woonrijp maken bedrijventerrein, bedrijventerrein Veesteeg-Zuid, in Beneden-Leeuwen (27-09-2024), ODR2412629 -

omgeving

omgeving

Verleende omgevingsvergunning kappen 16 bomen in gemeente Neder Betuwe, diverse locaties in gehele gemeente Neder-Betuwe (26-09-2024)

mededelingen

mededelingen

Waterschap Rivierenland - aanvraag omgevingsvergunning voor het toevoegen van verharding voor realiseren waterberging, graven watergangen en aanbrengen duikers ter plaatse van Koolzaadveld te Beneden-Leeuwen

mededelingen

mededelingen

Waterschap Rivierenland - aanvraag omgevingsvergunning voor het aanpassen van de kruising Van Heemstraweg - Het Ambacht te Beneden Leeuwen naar een kruising met VRI

omgeving

omgeving

Gemeente West Maas en Waal - Een omgevingsvergunning is verleend voor het bouwen van een woning met uitrit, Steenuil 6, in Beneden-Leeuwen (12-09-2024), ODR2409599 -

omgeving

omgeving

Gemeente West Maas en Waal - Een omgevingsvergunning is verleend voor het aanleggen van een uitweg, Steenuil 8, in Beneden-Leeuwen (13-09-2024), ODR2409378 -

mededelingen

mededelingen

Waterschap Rivierenland - aanvraag omgevingsvergunning voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden ten behoeve van bouw- en woonrijpmaken van bedrijventerrein Veesteeg-Zuid te Beneden-Leeuwen

mededelingen

mededelingen

Waterschap Rivierenland - aanvraag omgevingsvergunning voor het leggen van een duiker in een weiland nabij Hoogbroekstraat te Beneden-Leeuwen

mededelingen

mededelingen

Inkoop- en aanbestedingsbeleid gemeente Neder-Betuwe vernieuwd

omgeving

omgeving

Provincie Gelderland Omgevingswet, locatie woningbezit Thius in gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Tiel.

omgeving

omgeving

Bekendmaking verlengen Natura 2000-beheerplan Rijntakken

omgeving

omgeving

Bekendmaking verlengen Natura 2000-beheerplan Rijntakken