Aanvraag vergunning voor het project verbouw woning, Lingebos 40, 1447TC Purmerend

Omschrijving

Betreft: aanvraag op locatie Lingebos 40, 1447TC Purmerend

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Purmerend

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-09-16

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Purmer-Zuid/Noord

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Purmer-Zuid/Noord heeft een totale bevolking van 5.190 inwoners. Van deze inwoners zijn 2.515 mannen en 2.670 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 13% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 36% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 20% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Purmer-Zuid/Noord zijn er in totaal 2.235 huishoudens. Hiervan bestaat 26% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 39% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 34% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,3 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Purmer-Zuid/Noord bedraagt de bevolkingsdichtheid 6.405 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 81 hectare en een wateroppervlak van 6 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 87 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 2.209, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 2.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Purmer-Zuid/Noord is 48% van de bevolking getrouwd, terwijl 40% ongetrouwd is. Daarnaast is 8% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Purmer-Zuid/Noord heeft een diverse bevolking, met 13% niet-westerse immigranten en 9% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 1% Marokkaanse immigranten, 4% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Purmerend

Algemeen

Algemeen

Purmerend is een stad in Noord-Holland, gelegen ten noorden van Amsterdam. De stad biedt een mix van stedelijke voorzieningen en een groene woonomgeving.

Geschiedenis

Geschiedenis

Purmerend is een stad in Noord-Holland met een geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. De stad ontwikkelde zich als een belangrijk handelscentrum voor vee en landbouwproducten.

Geografie

Geografie

Purmerend ligt ten noorden van Amsterdam, omringd door weilanden en polders. De stad biedt een mix van stedelijke voorzieningen en groene recreatiegebieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Purmerend wordt gekenmerkt door lokale evenementen zoals de jaarlijkse Purmerendse Markt en dorpsfeesten. De stad heeft een rijk cultureel leven met veel theaters en musea.

Algemene informatie over de provincie Noord holland

Algemeen

Algemeen

Noord-Holland is een van de belangrijkste provincies van Nederland, bekend om haar hoofdstad Amsterdam, historische steden en lange kustlijn met uitgestrekte stranden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Holland heeft een rijke maritieme geschiedenis. Steden zoals Amsterdam en Hoorn waren belangrijk tijdens de Gouden Eeuw, toen Nederland een wereldmacht was op zee.

Geografie

Geografie

Noord-Holland heeft een divers landschap van duinen, stranden, polders en meren. De provincie is populair onder toeristen vanwege de kustplaatsen en de nabijheid van Amsterdam.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Noord-Holland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke moderniteit en traditionele plattelandsdorpen. Amsterdam is een internationaal centrum voor kunst en cultuur.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Toestemming voor het project verbouw woning, Lingebos 40, 1447TC Purmerend

mededelingen

mededelingen

Voorgenomen (grond)verkoop kavel Gooimeer aan Baetland Vastgoed Winkels B.V.

omgeving

omgeving

Toestemming voor het project kappen houtopstanden, Koggenland tussen nr 87 en Luitje Broekemastraat thv van nr 132 in te Purmerend

omgeving

omgeving

Toestemming voor het project verbouw woning, Ommeland 35, 1447BR Purmerend

omgeving

omgeving

Besluit in het kader van de Wet natuurbescherming, ontheffing ruimtelijke ingrepen in de Gemeente Purmerend

omgeving

omgeving

Verkeersbesluit 991 aanwijzen oplaadpunt Kempenland nabij huisnummer 85, 1447CV Purmerend

omgeving

omgeving

Verkeersbesluit 985 aanwijzen oplaadpunt Koggenland nabij huisnummer 75, 1447CB Purmerend

omgeving

omgeving

Toestemming voor het project verbouw woning, Lauwersmeer 31, 1447LA Purmerend

omgeving

omgeving

melding Vlooienmarkt 10-11-2024, 9-2 en 9-3-2025, Koggenland 88, 1447CN Purmerend

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het project kappen houtopstanden, Koggenland tussen nr 87 en Luitje Broekemastraat thv van nr 132 in te Purmerend

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het project verbouw woning, Ommeland 35, 1447BR Purmerend

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het project verbouw woning, Ommeland 35, 1447BR Purmerend