Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een overkapping in de tuin aan Havezatensingel 106 te Losser

Locatie

Straat en huisnummer

Havezatensingel

Postcode

7581WJ

Woonplaats

Losser

ic_organization.svg

Organisatie

Gemeente

ic_creator.svg

Aanvrager

Losser

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2025-01-08

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Losser-West

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Losser-West heeft een totale bevolking van 7.595 inwoners. Van deze inwoners zijn 3.800 mannen en 3.795 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 16% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 12% tussen de 15 en 24 jaar, 21% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 29% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 22% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Losser-West zijn er in totaal 3.145 huishoudens. Hiervan bestaat 25% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 40% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 35% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,4 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Losser-West bedraagt de bevolkingsdichtheid 3.334 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 228 hectare en een wateroppervlak van 1 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 229 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 1.103, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 3.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Losser-West is 46% van de bevolking getrouwd, terwijl 43% ongetrouwd is. Daarnaast is 6% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Losser-West heeft een diverse bevolking, met 4% niet-westerse immigranten en 10% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Losser

Algemeen

Algemeen

Losser is een gemeente in Overijssel, gelegen aan de grens met Duitsland. Het landelijke karakter en de natuur maken het een aantrekkelijke plek voor wandelaars en fietsers.

Geschiedenis

Geschiedenis

Losser is een historische gemeente in Overijssel, gelegen in het oostelijke deel van Twente. De regio heeft een rijke geschiedenis van landbouw en textielproductie.

Geografie

Geografie

Losser ligt in het oosten van Twente, dichtbij de Duitse grens. Het gevarieerde landschap met bossen, beekdalen en heidevelden maakt het een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers.

Cultuur

Cultuur

De cultuur in Losser wordt gekenmerkt door lokale tradities zoals de jaarlijkse Losserse Kermis en dorpsfeesten. De gemeenschap heeft een sterke verbondenheid met het platteland en de natuur.

Algemene informatie over de provincie Overijssel

Algemeen

Algemeen

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland, bekend om haar afwisselende landschap, historische Hanzesteden en landelijke gebieden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Overijssel was een belangrijk handelsgebied in de middeleeuwen, met Hanzesteden zoals Zwolle en Deventer. De provincie heeft een rijke agrarische traditie en historisch erfgoed.

Geografie

Geografie

Overijssel heeft een divers landschap van rivieren, bossen en agrarisch gebied. Bekende natuurgebieden zijn de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Overijssel is nauw verbonden met haar agrarische verleden en Hanzegeschiedenis. Er zijn veel traditionele feesten en evenementen, zoals de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt.

Meer bekendmakingen

verkeer

verkeer

Ontwerpverkeersbesluit instellen nul-emissiezone Voetgangerszone binnenstad Enschede

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het verbeteren en verduurzamen van het bestaande pand aan Kostersgaarden 44 te Losser

omgeving

omgeving

Melding voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal aan Kloppenstraat 5 te Losser

omgeving

omgeving

Toestemming voor het gebruiken van een hijskraan op 7 januari 2025 op de kruising Brinkstraat/Kerkstraat ter hoogte van Brinkstraat 10 te Losser

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het bouwen van een vrijstaande woning aan Grimberge kavel 10 te Losser

omgeving

omgeving

Verlenging beslistermijn voor het plaatsen van een dakkapel aan Irisstraat 70 te Losser

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het bouwen van een berging aan Markedal 5 te Losser

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het bouwen van een vrijstaande woning op het perceel kadastraal bekend gemeente Losser, sectie H, nummer 10664 te Losser

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het bouwen van een berging bij een agrarisch bedrijf aan Enschedesestraat 73 te Losser

omgeving

omgeving

Toestemming voor het innemen van een standplaats ten behoeve van verkoop van kaas- en zuivelwaren op het Raadhuisplein te Losser

mededelingen

mededelingen

Bezoekersregels Stadsarchief Enschede

mededelingen

mededelingen

Bezoekersregels Stadsarchief Enschede