Aanvraag vergunning voor het leggen van een elektraleiding en het maken van een gestuurde boring hiervoor in de gemeente Purmerend in de provinciale weg N243 vanaf 12.2 t/m 12.2, ingekomen 26 september 2024, zaaknummer 2322699

ic_organization.svg

Organisatie

Provincie

ic_creator.svg

Aanvrager

Noord-Holland

ic_producttype.svg

Producttype

omgevingsvergunning

ic_date.svg

Startdatum

2024-10-01

Categorie: omgeving

De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.

Statistieken van de buurt Noordbeemster

Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.

Bevolking en demografie

Noordbeemster heeft een totale bevolking van 610 inwoners. Van deze inwoners zijn 305 mannen en 305 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 17% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 11% tussen de 15 en 24 jaar, % in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 35% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 20% van de inwoners tot de 65-plussers.

Verhouding man/vrouw

ManVrouw

Leeftijdsopbouw

<1515-2425-4445-6465+

Huishoudens

1pMet kind.Zonder k.

Huishoudens en gezinsstructuur

In Noordbeemster zijn er in totaal 230 huishoudens. Hiervan bestaat 20% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 42% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 38% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,6 personen per huishouden.

Omgeving en bevolkingsdichtheid

In Noordbeemster bedraagt de bevolkingsdichtheid 34 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 1.802 hectare en een wateroppervlak van 43 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 1.845 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 39, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.

Land vs water

LandWater

Huwelijkse staat

GetrOngeh.Gesch.Wed.

Burgerlijke staat

In Noordbeemster is 44% van de bevolking getrouwd, terwijl 46% ongetrouwd is. Daarnaast is 5% van de inwoners gescheiden en 5% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.

Diversiteit en immigratie

Noordbeemster heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 6% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 0% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 0% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.

Immigranten

west.niet-w.

Niet-westerse immigranten

Mar.Suri.Turk.Antil.

Algemene informatie over de gemeente Beemster

Algemeen

Algemeen

Beemster is een gemeente in Noord-Holland, beroemd om de Beemsterpolder, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het is een van de oudste drooggelegde polders van Nederland en een voorbeeld van Nederlands waterbeheer.

Geschiedenis

Geschiedenis

De Beemster is een van de oudste droogmakerijen van Nederland en staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De polder werd in de 17e eeuw drooggelegd en staat bekend om zijn unieke geometrische ontwerp.

Geografie

Geografie

De Beemster ligt in Noord-Holland en is een van de meest iconische polders van Nederland. Het landschap is vlak en wordt doorkruist door rechte wegen en sloten, wat het gebied een uniek uiterlijk geeft.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van de Beemster is sterk verbonden met de geschiedenis van de droogmakerij. Lokale feesten en evenementen vieren het unieke karakter van het landschap en de agrarische tradities.

Algemene informatie over de provincie Noord holland

Algemeen

Algemeen

Noord-Holland is een van de belangrijkste provincies van Nederland, bekend om haar hoofdstad Amsterdam, historische steden en lange kustlijn met uitgestrekte stranden.

Geschiedenis

Geschiedenis

Noord-Holland heeft een rijke maritieme geschiedenis. Steden zoals Amsterdam en Hoorn waren belangrijk tijdens de Gouden Eeuw, toen Nederland een wereldmacht was op zee.

Geografie

Geografie

Noord-Holland heeft een divers landschap van duinen, stranden, polders en meren. De provincie is populair onder toeristen vanwege de kustplaatsen en de nabijheid van Amsterdam.

Cultuur

Cultuur

De cultuur van Noord-Holland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke moderniteit en traditionele plattelandsdorpen. Amsterdam is een internationaal centrum voor kunst en cultuur.

Meer bekendmakingen

omgeving

omgeving

Intrekking aanvraag omgevingsvergunning voor het leggen van een elektraleiding en het maken van een gestuurde boring hiervoor in de gemeente Purmerend in de provinciale weg N243 vanaf 12.145 t/m 12.237, ingetrokken op 11 oktober 2024, zaaknummer 2259226

bestemmingsplan

bestemmingsplan

Middenweg 22a

omgeving

omgeving

Toestemming voor het project verbouw bedrijf, Middenweg 22a, 1463HB Noordbeemster

water

water

99990000039910 verleende vergunning voor het dempen van een waterloop en het ter compensatie verbreden van een waterloop ten zuiden van Oosthuizerweg 72 in Noordbeemster

omgeving

omgeving

Melding op de locatie Noorddijk 5 Noordbeemster, DSO nummer 2024091900325, zaaknummer ODIJ-Z-24-149051

omgeving

omgeving

Toestemming voor het project verbouw woning, Jisperweg 2, 1463ND Noordbeemster

water

water

kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning voor wateractiviteit voor het realiseren van een peilbesluitwijziging nabij Kruisoorderweg 1 in Noordbeemster

water

water

kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning voor wateractiviteit voor het aanleggen van een kluft en dam met duiker op de regionale waterkering nabij Noorddijk 3 in Noordbeemster

omgeving

omgeving

Aanvraag vergunning voor het project aanleg dam met duiker, Noorddijk thv nr 3 to Oudendijk te Noordbeemster

omgeving

omgeving

Melding Beemster Food Tour door de hele Beemster op 12 oktober 2024

omgeving

omgeving

Melding op de locatie Noorddijk 3 te Noordbeemster, DSO nummer 2024083000542, zaaknummer ODIJ-Z-24-147924

omgeving

omgeving

Melding op de locatie Noorddijk 3 te Noordbeemster, DSO nummer 2024083000542, zaaknummer ODIJ-Z-24-147924