Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een zendmast voor experimenteel radio onderzoek Jachthoornstraat 9, 5454GC Sint Hubert
Omschrijving
Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een zendmast voor experimenteel radio onderzoek Jachthoornstraat 9, 5454GC Sint Hubert
Organisatie
Gemeente
Aanvrager
Land van Cuijk
Producttype
omgevingsvergunning
Startdatum
2024-12-23
Categorie: omgeving
De categorie 'omgeving' wordt voornamelijk gevuld met omgevingsvergunningen en haar voorgangers (die soms nog steeds voorkomen in sommige gemeentelijke systemen), zoals kapvergunningen, bouwvergunningen en sloopvergunningen. Ook meldingen register-kinderopvang, splitsingsvergunningen en milieu- en natuurgerelateerde meldingen vallen in deze categorie.
Statistieken van de buurt Sint Hubert
Hieronder vindt u een overzicht van de CBS statistieken voor deze regio.
Bevolking en demografie
Sint Hubert heeft een totale bevolking van 1.000 inwoners. Van deze inwoners zijn 525 mannen en 470 vrouwen. De leeftijdsopbouw is divers, met 10% van de inwoners in de jongere leeftijdsgroep (0-14 jaar), 14% tussen de 15 en 24 jaar, 21% in de werkende leeftijd van 25-44 jaar, en 38% tussen 45-64 jaar. Verder behoort 17% van de inwoners tot de 65-plussers.
Verhouding man/vrouw
Leeftijdsopbouw
Huishoudens
Huishoudens en gezinsstructuur
In Sint Hubert zijn er in totaal 465 huishoudens. Hiervan bestaat 33% uit eenpersoonshuishoudens, terwijl 30% huishoudens met kinderen zijn. Daarnaast zijn er 37% huishoudens zonder kinderen. Deze gegevens over huishoudens zijn belangrijk voor het plannen van woonvoorzieningen en diensten, wat bijdraagt aan een leefbare en diverse gemeenschap. De gemiddelde huishoudgrootte is 2,1 personen per huishouden.
Omgeving en bevolkingsdichtheid
In Sint Hubert bedraagt de bevolkingsdichtheid 2.424 inwoners per vierkante kilometer, met een totaal landoppervlak van 41 hectare en een wateroppervlak van 0 hectare. Het totale oppervlakte bedraagt 41 hectare. De dichtheid van omliggende adressen is 207, wat een indicatie geeft van de stedelijke dichtheid en hoe verspreid de woningen zich bevinden in deze regio. De stedelijkheid is niveau 5.
Land vs water
Huwelijkse staat
Burgerlijke staat
In Sint Hubert is 41% van de bevolking getrouwd, terwijl 46% ongetrouwd is. Daarnaast is 9% van de inwoners gescheiden en 4% weduwe of weduwnaar. Deze gegevens over de gezinsstructuur en burgerlijke staat geven inzicht in de samenstelling van de huishoudens en kunnen bijdragen aan gerichte beleidsvoering voor welzijn en zorg.
Diversiteit en immigratie
Sint Hubert heeft een diverse bevolking, met 2% niet-westerse immigranten en 7% westerse immigranten. De groepen niet-westerse immigranten bestaan uit 1% Marokkaanse immigranten, 0% Surinaamse immigranten en 1% Turkse immigranten. Daarnaast vormen de immigranten van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba 0% van de bevolking.
Immigranten
Niet-westerse immigranten
Algemene informatie over de gemeente Mill en sint hubert
Algemeen
Mill en Sint Hubert is een landelijke gemeente in Noord-Brabant, bekend om haar agrarische traditie en rustige dorpen. Het gebied biedt veel recreatiemogelijkheden in de natuur.
Geschiedenis
Mill en Sint Hubert is een gemeente in Noord-Brabant, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gebied ontwikkelde zich vooral als agrarische gemeenschap.
Geografie
Mill en Sint Hubert ligt in het noordoosten van Noord-Brabant en wordt omringd door bossen, akkerland en natuurgebieden zoals de Kuilen. De regio biedt veel mogelijkheden voor recreatie.
Cultuur
De cultuur in Mill en Sint Hubert wordt gekenmerkt door lokale tradities zoals de jaarlijkse kermis en dorpsfeesten. Het gebied heeft een sterke verbondenheid met het platteland en de natuur.
Algemene informatie over de provincie Noord brabant
Algemeen
Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland, bekend om haar vriendelijke inwoners, uitgestrekte natuur en levendige steden zoals Eindhoven en Breda.
Geschiedenis
Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis, variërend van het Hertogdom Brabant in de middeleeuwen tot het industriële succes van steden zoals Eindhoven tijdens de 20e eeuw.
Geografie
Het landschap van Noord-Brabant varieert van bossen en heide tot landbouwgebieden. De provincie heeft uitgestrekte natuurparken zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.
Cultuur
De Brabantse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, carnaval en bourgondische levensstijl. Steden zoals Den Bosch en Breda bieden een mix van moderne kunst, historie en gastronomie.
Meer bekendmakingen
omgeving
Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het nemen van onderhouds- en veiligheidsmaatregelen de N264.36 tussen Odiliapeel en Haps
bestemmingsplan
TAM-omgevingsverordening - regelwijziging 1
mededelingen
Publicatie voornemen tot uitgifte gronden 2025
omgeving
omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woning met bijgebouw Pastoor Jacobsstraat 71 in Sint Hubert
evenementen
evenementenvergunning verleend voor carnavalsoptocht Sint Hubert op 01-03-2025 Lange Schoolstraat 30, 5454GT Sint Hubert
omgeving
omgevingsvergunning verleend het plaatsen van een vrijstaande antennemast met een hoogte van 8 meter, uitschuifbaar tot 12 meter, inclusief antenne maximaal 16 meter Jachthoornstraat 9, 5454GC Sint Hubert
omgeving
Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning met bijgebouw Pastoor Jacobsstraat 71 in Sint Hubert (MIL00 R 1550)
omgeving
Reguliere omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) verleend - Kievitsdwarsweg 6 Sint Hubert
bestemmingsplan
TAM-omgevingsverordening Noord-Brabant - kaartaanpassingen 2025 -1
omgeving
Objectvergunning verleend voor het plaatsen van 20 kunststof lantaarnpaalborden vanaf 28-11-2024 Wanroij en omstreken
omgeving
Provincie Noord-Brabant – besluit aanvraag omgevingsvergunning - Waterschap Aa en Maas, Sint Anthonisloop, Lage Raam, Tochtsloot en Laarakkerse Waterleiding in de gemeente Land van Cuijk
omgeving
Provincie Noord-Brabant – besluit aanvraag omgevingsvergunning - Waterschap Aa en Maas, Sint Anthonisloop, Lage Raam, Tochtsloot en Laarakkerse Waterleiding in de gemeente Land van Cuijk